Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alegeri parlamentare: PNL grăbit, PDL nu prea

Alegeri parlamentare: PNL grăbit, PDL nu prea

scris de A.B.
10 afisari

Crin Antonescu consideră că alegerile parlamentare trebuie organizate cât mai devreme pentru că este nevoie de un nou Parlament cu legitimitate deplină. La polul opus, PDL, nu susţine această idee, considerând că ar fi încălcată Constituţia.

crin antonescu

foto: dcnews.ro

„Din luna ianuarie a acestui an, ba chiar de anul trecut, spun că avem nevoie în România cât mai repede posibil constituţional de alegeri parlamentare, deci legal, constituţional. Deci cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a declarat pentru Agerpres Crin Antonescu. În opinia sa, printr-un acord al clasei politice ar fi fost mai bine ca parlamentarele să fi fost organizate în luna februarie. „Nu s-a putut atunci din cauza celor care se aflau la Putere, din cauza preşedintelui Traian Băsescu. Acum este o chestiune strict juridică dacă pot avea loc ceva mai devreme. Dar oricum în toamnă. Pentru că e clar că avem nevoie de un nou Parlament cu legitimitate deplină şi de un guvern care să fie susţinut de o majoritate solidă”, a completat liderul PNL.

Sulfina Barbu: PDL nu vrea parlamentare în octombrie

PDL se opune organizării alegerilor parlamentare în octombrie, invocând faptul că ar fi încălcată Constituţia prin scurtarea cu o lună a mandatului parlamentarilor. Deputatul PDL Sulfina Barbu acuză guvernul că se gândeşte mai mult la a guverna în 2013 decât la actul de guvernare din momentul de faţă. Barbu susţine că devansarea cu o lună a alegerilor şi scurtarea mandatului de parlamentar contravine Constituţiei. „Din punct de vedere constituţional, trebuie să explice cum vor reduce mandatul parlamentarilor şi care sunt motivele”, a declarat Barbu. Ea crede că USL ar trebui să se concentreze pe actul de guvernare, în loc să se pregătească de alegeri şi de guvernarea din viitoarea legislatură a Parlamentului. „Ei trebuie să guverneze acum, nu în 2013”, a adăugat Barbu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult