Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alegeri prezidențiale: Geoanǎ ȋl vede pe Iohannis ȋn turul II

Alegeri prezidențiale: Geoanǎ ȋl vede pe Iohannis ȋn turul II

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Senatorul PSD Mircea Geoană este de părere că liderul liberal Klaus Iohannis, care va candida pentru alianța ACL în alegerile prezidențiale, are șanse de a intra în turul II al scrutinului.

mircea geoana

Alegeri prezidențiale: Geoanǎ ȋl vede pe Iohannis ȋn turul II

Candidatura lui Iohannis este cronica deja anunțată a unei schimbări de garnitură la nivelul PNL în principal. Este un candidat care trebuie tratat cu foarte multă atenție și care, sunt convins că din partea PSD-ului și a celor care vor intra în competiție de pe stânga, de pe dreapta, de pe centru, va reprezenta un candidat cu șanse să intre în turul II. (…) Fiecare are șansa sa și, după o campanie care a pornit foarte lent și relativ puțin atractiv ca și comunicare publică, sunt convins că dacă va intra în turul II și cred că are o șansă să intre, va fi un candidat pe care va trebui să îl tratăm cu toată atenția și să ne luăm măsurile de precauție pentru a putea câștiga”, a declarat Geoană, miercuri, 13 august, potrivit Agerpres.

Social-democratul a adăugat că, în opinia sa, „principala hibă” a liderului PNL este aceea că nu are conturat un proiect național pe care să-l prezinte, în campania electorală, românilor. „Pe mine nu mă preocupă etnia domnului Iohannis, până la urmă sunt oameni care s-au așezat în Transilvania acum 800 de ani și fac parte din identitatea acestei țări, așa cum și maghiarii fac parte din identitatea acestei țări. (…) Ceea ce pe mine mă surprinde și mă frământă este, de fapt, absența unui proiect. Totul pare să fie mai mult rezultatul unei intrigi politice, un fel de mașinațiune politică în care ba sondajele, ba negocierile de culise… și nu un proiect pentru țară și cred că aici este principala hibă pe care o are domnul Iohannis„, a explicat senatorul PSD.

De asemenea, Mircea Geoană a subliniat faptul că în 2009 l-a propus pe Klaus Iohannis ca prim-ministru, însă „una este să fii pe o funcție numită, să fii numit administrator al treburilor Guvernului și alta să fii președinte”, adăugând că în actualul context extern este nevoie de un președinte „mai copt și mai experimentat”. „E nevoie de anvergură mai mare, de o expertiză mai mare, de expunere internațională mai mare. Este nevoie de ceva mai mult decât exemplul de succes al Sibiului pentru a spune că ‘Am condus bine Sibiul, pot să conduc bine România’. În al doilea rând, este vorba de un moment complicat, de răscruce. Suntem cu flăcările pornite la periferia zonei și în fiecare zi simți cum se adună tensiunea și se escaladează riscul de conflict în zona estului Ucrainei. Dacă ar fi fost vremuri mai bune am fi spus ‘De ce nu?! Nici Traian Băsescu nu avea prea multă expertiză când a ajuns la Cotroceni în urmă cu 10 ani’, dar într-un astfel de moment e nevoie de ceva mult mai copt, mai solid, mai experimentat în treburile naționale și internaționale”, a precizat Geoană la final.

2 comentarii

BULA 13-08-2014 - 16:43

Geoana a dat in daltonism. Dar de ce sa ne pierdem timpul cu ce zice un cretin ?

mircea 17-08-2014 - 10:12

Gyona si Vanghelie a facut blat cu Basescu in 2000 cand i-a vandut pe social-democrati,Gyoana si Vanghelie in 2004 l-a vandut pa Nastase,in 2009 Gyoana si Vanghelie i-a vindut iar pe social-democrati.ATENTIE!!! social-democrati la marii smenari din PSD-Gioana si VANGHELIE marii vinzatori-pierzatoro-castigatori de conjuctura .Dece Vanghelie nu a fost niciodata fact responsabil pentru proasta administrare a sectorului,dar voturile au o culoare data de ajutoarele sociale?dar prestatii in folosul comunitatii s-a materializat numai in beneficiul tripletei:Gioana-Vanghelie-Paun.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult