Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alegeri Prezidențiale: Care este obiectivul lui Iohannis ȋn primul tur

Alegeri Prezidențiale: Care este obiectivul lui Iohannis ȋn primul tur

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, și-a propus sǎ obțina 35% din voturi ȋn primul tur al alegerilor.

Klaus-Iohannis-061

Alegeri Prezidențiale: Care este obiectivul lui Iohannis ȋn primul tur (foto:informatia-zilei.ro)

Întrebat ce rezultat crede că va obține la algeri Victor Ponta în primul tur, liderul liberalilor a răspuns, zâmbind, că estimează un scor de 36%, care ar fi cu 1% mai mult decȃt obiectivul sǎu personal. Cu toate acestea, liderul PNL este de pǎrere cǎ poate ȋn turul II sǎ obținǎ victoria ȋn fața lui Ponta.

Ȋntr-un interviu televizat la Realitatea tv, Iohannis a mai spus că se așteaptă ca, între cele două tururi de scrutin, toți foștii lideri liberali, inclusiv Crin Antonescu, să se mobilizeze și să îi susțină candidatura. El a exclus, în schimb, orice negociere cu candidații eliminați în primul tur, pentru o eventuală susținere în turul al doilea. „Eu nu mă bazez pe voturi dirijate de politicieni, pentru că nu cred în așa ceva. Eu mă bazez pe voturile alegătorilor. Nu am de gând să fac negocieri complexe cu vreun politician, eu mă bazez pe voturile alegătorilor (…), fiindcă alegătorul nu urmează politicianul pe care l-a votat în primul tur, dacă acela iese din competiție. Alegătorul vede că rămân doi politicieni și se hotărăște, pentru unul sau pentru celălalt. Și de data aceasta este foarte simplu, unul este de stânga și eu sunt de dreapta”, a explicat președintele PNL.

Totodatǎ, Iohannis a dorit sǎ punǎ capǎt zvonurilor referitoare la o eventuală retragere a sa din cursa prezidențială. „Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL și am de gând să câștig președinția”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult