Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alexandru Sassu zboara de la sefia TVR

Alexandru Sassu zboara de la sefia TVR

scris de Ziua Veche
24 Afisari

Postul public de televiziune are pierderi de peste zece milioane de euro si a devenit televiziune de partid, iar zilele lui Alexandru Sassu in fruntea acestei institutii sunt numarate, a sustinut Raluca Turcan (PDL), presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, intr-un interviu pentru RFI.

Ea a subliniat ca seful Societatii Romane de Televiziune (SRTV) “n-a putut sa se desprinda de calitatea de prieten si om de casa al lui Mircea Geoana”. “De cand Alexandru Sassu a ajuns seful SRTV, televiziunea publica a fost treptat si cu metoda transformata in TVR-PSD. Din televiziune publica, TVR a devenit televiziune privata cu actionariat PSD. A fost introdus firul rosu intre Dorobanti si Kiseleff, iar Alexandru Sassu a indeplinit ordinele venite de la sediul PSD”, scrie presedintele Comisiei de cultura a Camerei, intr-o postare pe blogul sau. Turcan exemplifica: “Alexandru Sassu a probat limpede in ultimele luni de zile ca e doar un om de casa al lui Mircea Geoana, incercand sa-i ofere patronului sau cat mai multe servicii in campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Voi reaminti doar doua lucruri punctuale: abuziva transmisie in direct pe TVR2 a participarii lui Mircea Geoana la mitingul electoral de 1 decembrie din judetul Constanta si fuga SRTV de rolul de principal actor mediatic in dezbaterile prezidentiale”. Ea aminteste: “Si din punct de vedere financiar SRTV are probleme, inregistrand pierderi de zeci de milioane de lei noi in 2008, in timp ce audientele au scazut constant. Cu bugete mult mai mici, alte televiziuni inregistreaza aproape permanent audiente mai mari si au cote de piata mai bune”. “Sunt convinsa ca Parlamentul va respinge raportul de activitate al SRTV din 2008, ceea ce va atrage automat demiterea conducerii institutiei. E timpul sa inchidem capitolul Alexandru Sassu din istoria televiziunii publice si sa propunem o conducere mai buna, mai profesionista, mai corecta”, concluzioneaza Raluca Turcan. Plenul celor doua Camere ale Parlamentului discuta miercuri Raportul  de activitate pe anul 2008 al SRTV, respingerea acestuia ducand automant la demiterea Consiliului de Administratie al postului public de televiziune. Comisiile de specialitate au decis respingerea Raportului mentionat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS