Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alianţa cu PSD ar putea fi decisă de un Congres al PNL

Alianţa cu PSD ar putea fi decisă de un Congres al PNL

scris de D.P.
1 afisari

O alianţă a liberalilor cu social-democraţii ar trebui decisă printr-un Congres, susţine vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian. Poziţia sa este susţinută şi de vicepreşedintele Relu Fenechiu, precum şi de Ludovic Orban.

Varujan Vosganian“În legătură cu posibilitatea unui congres extraordinar în PNL, el ar fi sigur legat de condiţii extraordinare, de o decizie majoră pe care trebuie să o ia întregul partid. Şi eu cred că în situaţia în care s-ar materializa discuţia cu PSD pentru o eventuală alianţă fie politică fie electorală, ea ar trebui decisă printr-un congres, dat fiind că e o acţiune politică ce necesită o gândire foarte aplicată şi o decizie responsabilă”, a declarat Vosganian, citat de realitatea.net.

“În PNL, problema e mult mai complicată. Crin Antonescu a fost ales în martie 2010 pe baza unei moţiuni în care nu vorbeşte nici un cuvânt despre alianţă politică cu partidul socialist din România. Dimpotrivă, vorbeşte de identitatea de dreapta, vorbeşte de opţiunea a minim 30% din votul alegătorilor la următoarele alegeri locale şi parlamentare, deci nu există în momentul de faţă, conform moţiunii votate la Congresul PNL, un mandat acordat conducerii pentru a face un mandat cu PSD. Ba chiar, dimpotrivă, sensul moţiunii votate la Congres este contrar acestui pact politic (…) În mod evident, trebuie convocat un Congres extraordinar pentru că în momentul în care Congresul a luat o decizie nu poţi să iei o decizie contrară fără să convoci Congresul partidului”, a declarat fostul prim-vicepreşedinte Ludovic Orban, citat de realitatea.net.

“Un congres nu se convoacă pentru că e propus de o persoană. Preşedintele Crin Antonescu a declarat deja că decizia privind alianţa cu PSD se va lua în urma dezbaterilor din forurile partidului.Vom hotărî în ce formulă vom lua această decizie. Există posibilitatea ca fiecare filială a PNL să organizeze o Delegaţie Permanentă în care să îi delege pe reprezentanţii săi să susţină decizia respectivei organizaţii (…) În condiţiile în care vor fi luate decizii care contrazic statutul PNL şi hotărârile luate anterior, ar putea fi convocat un congres extraordinar”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult