Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alianta D.A. in curs de resuscitare

Alianta D.A. in curs de resuscitare

scris de Ziua Veche
5 afisari

Lideri ai PDL si ai PNL au pus la cale o intalnire de taina pentru sambata seara, partidul lui Traian Basescu continuind sa mai spere in refacerea Aliantei D.A.. Coincidenta sau nu, democrat-liberalii si liberalii si-au programat reuniuni ale forurilor de conducere in acelasi timp si in acelasi loc: la Poiana Brasov.


Liderii liberali stau trei zile in sedinte, la munte, pentru a pregati Congresul, ce-ar putea avea loc in martie, pentru a relansa partidul, pentru a-si plati polite intre ei, iar altii pentru a-si salva pielea si functia. Crin Antonescu, seful PNL care nu si-a facut inca decontul privind esecul de la alegeri, merge pe ideea dezvoltarii partidului printr-o politica a usilor deschise, sustin surse din conducerea liberala. Mai mult, proiectul major al lui Antonescu acum este, pe de o parte sa-si pastreze fotoliul de presedinte, pe de alta parte sa-si pregateasca din timp candidatura la Primaria Generala a Capitalei, el avand convingerea ca votul masiv pro-Geoana din al doilea tur al alegerilor s-a datorat in cea mai mare masura PNL. Un alt lider care trebuie sa-si consolideze pozitia in partid este Ludovic Orban. Recent s-a vehiculat in presa informatia conform careia s-ar putea renunta la functia de prim-vicepresedinte detinuta de Orban.

Crin vrea sa ramana la putere

Actualul presedinte al PNL vrea sa-si sporeasca puterea in partid. Acest lucru s-ar putea realiza prin reducerea numarului de membri ai Biroului Permanent National, dar si prin scaderea functiilor de vicepresedinte de la 15 la 10. Astfel, seful liberalilor va controla mult mai bine partidul, numarul nesupusilor se reduce si nu mai pot aparea mai multe curente de opinie. Surse din PNL spun ca si fostul premier Calin Popescu Tariceanu vrea sa testeze gradul de simpatie pe care il mai are in partid, pentru a sti ce are de facut la viitorul Congres. O alta tema de discutie pentru liberali este proaspat anuntata candidatura a lui Viorel Catarama la sefia partidului.

Reforma bate si la usa PDL

Democrat-liberalii au convocat pentru sambata Colegiul director la care vor fi prezenti ministrii partidului, parlamentarii si europarlamentarii si sefii de organizatii. Principala tema de dezbatere este proiectul de modernizare a PDL lansat de Monica Macovei si Cristian Preda, care pleaca de la modificarea Statutului partidului, a denumiri si siglei, si pana la reformarea politicii de resurse umane.

0 comentariu

alamar 22-02-2010 - 18:34

Bun si la subiect…

Dle Damian…hmmm…binenteles ca ai dreptate …

Faptul ca aceste organizatii neguvernamentale atarna atat de greu in balanta modelarii opiniei internationale , vizavi de tiganii din Romania , nu este decat o reflectie a MEDIOCRITATII politicienilor mioritici…

Daca Romania avea lideri care sa reprezinta tara peste hotare l la ONU, etc. atunci aceste concluzii ale acestor NGO ‘s , ar fi contracarate si irelevante..

Dle Damian, dta inchei articolul cu ipoteza celor 10% taxa ptr. tigani…Binenteles ca aceasta situatie nu ar schimba opnia capetelor tuguiate de la ONG uri…

Nu ar schimba opinia celor de la NGO uri ptr. un simplu si practic motiv…

Daca problema tiganilor , sau a minoritatilor de orice etnioe , de oriunde ar fi solutionata , atunci binenteles care ar mai fi rostul existentei acestor NGO uri si a miilor de indivizi care isi hranaesc copii si familiile de decenii ???….

Aceste probleme adevarate sau false TREBUIE sa existe in perpetuitate , ptr. ca fara ele , miile de indivizi care isi hranesc famiile ar trebui sa depuna afortul de a se reprofila , spre alta profesie , mai productiva…

In america spre exemplu, rasismul a devenit o adevarata industrie de miliarde de $ , unde organizatiile aceastea , neguvernamanetale ,conduse de sarlatani precum jessie jackson si al sharpton , sunt multi milionari…

America tocmai a ales primul presedinte de culoare, iar acesti sarlatani ne-au avertizat ca ” lupta” lor ptr. eliminarea rasismului nu se va opri , numai ptr. faptul ca un presedinte de culoare domiciliaza in casa alba , in biroul oval si nu la subsol , la bucatarie)…

Insasi acest termen ,aceasta abominatie numita : ” discriminare pozitiva” , a fost inventata de capetele tuguiate de la NGO uri ,nu ptr. a elimina rasismul ,ci ptr. a-l perpetua…

Nellu 22-02-2010 - 20:46

La recensamantul din 2002, tiganii din Romania erau 535.250, adica 2,5 la suta din populatie. Situatie contestata lideri ai tiganilor sau personalitati ai acestei etnii au vorbit despre 1,5 milioane de persoane. Dar in 1992 vorbim de 819.446 de tigani, in 1977 de 540.000, iar in 1930 de 262.407.

In documentele cancelariilor romanesti, tiganii figurau ca robi domnesti, manastiresti sau boieresti
Iar cateva secole au avut parte de un regim de sclavie dura. In prima jumatate a secolului 19, ajunsesera o marfa foarte traficata si erau vanduti cu cantarul (erau ingrasati in acest sens) de la copii la tiganii batrani.

Desfiintarea robiei (1856) nu a insemnat insa ca societatea si-a pus problema emanciparii tiganilor, astfel ca au fost in continuare marginalizati, iar asta a creat un decalaj economico-social de proportii.

Romii cereau in 1919 statului sa nu mai fie numiti „tigani”, termen considerat „de batjocura”, si sa fie considerati egali in drepturi si sa primeasca pamant. Situatia lor s-a imbunatatit in perioada 1934 1939, cand au aparut reviste proprii si societati care militau pentru drepturile tiganilor, dar deceniul al patrulea al secolului trecut a fost odios.
1940 le aducea interzicerea deplasarii, pe motiv ca ar transmite tifos. In 1941 se vorbea ca tiganii „contamineaza rasa romaneasca”, iar in 1942, un Degret Regal stabilea criteriile de deportare s-a inceput cu confiscarea bunurilor, s-au rationalizat alimentele si s-au format coloane de munca fortata pentru Transnistria.

Potrivit Comisiei pentru victimele Holocaustului, in Transnistria ar fi murit 36.000 de tigani, dar exista estimari care avanseaza cifre mai mari.

Egalitarismul din perioada comunista n-a adus etniei bunastarea. S-a constituit insa o elita, dar aceasta era integrata in majoritate si reprezenta un model numai in mod tacit. infractionalitatea

Nellu 22-02-2010 - 20:57

Ţiganii – o afacere de zeci de milioane de euro

Ori recunoaştem o dublă responsabilitate a statului şi a minorităţii, ori, dacă nu suntem dispuşi să recunoaştem această dublă responsabilitate pentru o evoluţie pozitivă a minorităţii, vă asigur că toate programele guvernamentale şi europene sunt sortite eşecului“, a afirmat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, la conferinţa de lansare a Raportului asupra Strategiei Naţionale de îmbunătăţire a situaţiei romilor. Explicånd că pledează nu pentru asimilare, ci pentru păstrarea obiceiurilor etniei ţigăneşti, Băsescu a mai arătat că, în pofida oricărei strategii, punctele slabe ale unei evoluţii pozitive a situaţiei romilor rămån educaţia şi auto-responsabilizarea minorităţii nomade a Europei. „Hai să fim cinstiţi – a îndemnat Băsescu -, avem o mare problemă de imagine. Mergeţi la Paris, mergeţi la Oslo, mergeţi la Roma, mergeţi la Milano, minoritatea romă este prezentă în orice colţ, în faţa oricărui muzeu, şi nu ca să intre în muzeu“. „Vă spun că, pånă cånd minoritatea romă nu va fi conştientă de propria ei responsabilitate pentru a ieşi din situaţia dificilă, putem să scriem încă zeci de rapoarte guvernamentale. Putem mări oricåt ajutorul financiar, putem mări oricåt alocaţiile sociale, pånă cånd minoritatea romă nu va fi ea însăşi conştientă că are responsabilităţi faţă de ea însăşi, problemele vor dăinui, banii se vor cheltui cu eficienţă minimă şi cu progrese minime“, a mai spus şeful statului.

Unde s-au dus banii?

Raspunsul:http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010022340235/Actualitate/Tiganii-o-afacere-de-zeci-de-milioane-de-euro.html

da de ce 23-02-2010 - 01:01

Tigancile ii lovesc pe politisti cu nou-nascutii in cap! Wau! Incredibil! Vreti sa spuneti ca acesti oameni sunt discriminati?

Lorena Nadiml 23-02-2010 - 06:43

Nu mai incapem pe lumea asta de tigani! Nu mai poti calatoriicu tramvaiul cu autobuzul, de mirosul si hotia tiganilor. Ne-au facut de ras peste tot in Europa si pe deasupra se mai plang de discriminare. Suntem cu totii egali in fata legilor. Nu vad de ce tiganii trebuie protejati si cocolositi. ONG-urile mananca numai bani! Asta e tot! Felicitari pentru articol Domnule Damian!

un crestin 23-02-2010 - 07:04

Zeciuiala se da doar lui Dumnezeu.

S-a facut un calcul ca daca toti crestinii din America ar da zeciuiala, s-ar bate criza.

Erasmus 23-02-2010 - 14:18

Poate ca avem mii de motive sa fim asa. Pentru ca tiganii sunt vicleni, rai, needucati si hoti. Murdari, smecheri, violenti. Dar, oare, sunt la fel peste tot ca in Romania?
Cine a cunoscut tigani unguri stie ca sunt complet diferiti de ai nostri. Sunt corecti, muncesc si se spala. Asta se aplica doar pentru o minoritate nerecunoscuta din etnia rroma din Romania. Am cunoscut niste tigani din Turcia, care aratau ca ai nostri, insa care s-au comportat exemplar si erau, realmente, foarte simpatici.
De aceea, uitandu-ma cum ii tratam pe tigani, ma intreb: nu avem si noi, romanii, o vina ca ei sunt asa?! Nu cumva, dandu-le de pomana secole de-a randul, i-am invatat lenesi? Tinandu-i robi atatea sute de ani, nu i-am invatat vicleni si rai, dezabuzati si revansarzi?
Hai sa reflectam putin la greselile noastre, inainte de a arunca vina pe „anti-rasisti”, pe Occident sau pe subsemnatul!

alex 23-02-2010 - 17:31

Da, plang tot timpul ca sunt „discriminati”. Daca ii lasi in pace si le dai de pomana, atunci se simt bine, nu mai sunt discriminati. Dar daca ar fi doar atat. Insa din orice contact cu ei nu ai cum sa iesi decat prost sau foarte „sifonat”. Ce ne fac in strainatate stie toata lumea. Si mai vin si desteptii astia de europeni sa ne dea lectii. Dar mai bine ar fi sa-i cedam lor, ca tiganii oricum asta vor, sa plece „in Jermania si Hitalia”, sa vada si europenii ce grozavi sunt !
Exceptional articolul Domnule Damian ! Si e fara comentarii discriminatorii, ca ale noastre, ale celor care comentam.

Mache 24-02-2010 - 11:45

[quote name=”Erasmus”]Poate ca avem mii de motive sa fim asa. Pentru ca tiganii sunt vicleni, rai, needucati si hoti. Murdari, smecheri, violenti. Dar, oare, sunt la fel peste tot ca in Romania?
Cine a cunoscut tigani unguri stie ca sunt complet diferiti de ai nostri. Sunt corecti, muncesc si se spala. Asta se aplica doar pentru o minoritate nerecunoscuta din etnia rroma din Romania. Am cunoscut niste tigani din Turcia, care aratau ca ai nostri, insa care s-au comportat exemplar si erau, realmente, foarte simpatici.
De aceea, uitandu-ma cum ii tratam pe tigani, ma intreb: nu avem si noi, romanii, o vina ca ei sunt asa?! Nu cumva, dandu-le de pomana secole de-a randul, i-am invatat lenesi? Tinandu-i robi atatea sute de ani, nu i-am invatat vicleni si rai, dezabuzati si revansarzi?
Hai sa reflectam putin la greselile noastre, inainte de a arunca vina pe „anti-rasisti”, pe Occident sau pe subsemnatul![/quote]

Problemele tiganilor din Ungaria sunt cam aceleasi ca si in Romania.

Uite de exemplu:

http://worldfocus.org/blog/2009/02/12/gypsies-are-at-home-in-hungary-but-still-dont-fit-in/4035/

unde un sef al politiei maghiare afirma ritos ca „tiganii si cultura maghiara nu pot coesxista”.

Si in Ungaria rata criminalitatii in randul tiganilor e mult mai ridicata decat in randul oricarei altei comunitati.

La fel se intampla in aproape intreaga Europa de Est. De exemplu ultimele aventuri ale tiganilor cehi in Canada risca sa readuca vizele canadiene pentru cehi, care abia fusesera ridicate…

Nae Doctorul 25-02-2010 - 09:55

George Damian are dreptate, dupa cum multi dintre comentatori au dreptate.Problema dupa mine nu este a statului roman, ci a tiganilor.Inainte de a se pune intrebarea celebra:ce face statul roman pentru tigani?, cred ca ar trebui pusa la fel de raspicat intrebarea: ce face fiecare tigan in parte pentru statul roman?Fiindca tiganii se comporta in Romania ca si cum ar fi intr-o tara straina:nu respecta legile, se izoleaza de ceilalti, traiesc din furt si nu din viata cinstita, iar cei care nu fura, traiesc din ajutoarele de stat.
Dupa mine problemele tiganilor le vor rezolva tot tiganii.Tiganii scoliti trebuie sa le spuna analfabetilor sa invete, sa respecte legile tarii si nu doar pe cele ale staborului,sa-si faca o meserie cinstita , sa nu-si bata joc de familie,sa invete si sa aplice in viata decalogul, intr-un cuvant sa se integreze in viata romanilor, care nu-i facuta doar din manele,sparlit, sutit, s.a.m.d.In rest sunt de acord ca asa zisele solutii ale ONG-urilor sunt doar de ochii lumii si pentru stors fonduri comunitare. Tiganilor li se poate aplica de minune sfatul: sa nu mai ceara(fure)peste, ci sa invete sa pescuiasca.
Sunt obligat sa declar ca am cunoscut si tigani muncitori, seriosi, cu familii inchegate, integrati total in viata romaneasca.Acestia insa nu sunt majoritari printre tigani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult