Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alina Gorghiu nu exclude o guvernare PSD – PNL și după alegerile din 2024

Alina Gorghiu nu exclude o guvernare PSD – PNL și după alegerile din 2024

scris de Misu Andrei
83 Afisari

PSD și PNL ar putea continua împreună, la guvernare, și după alegerile din 2024. Estimarea îi aparține Alinei Gorghiu (PNL), președintele interimar al Senatului. În opinia sa, PNL va reprezenta electoratul de dreapta, în vreme ce PSD va reprezenta alegătorii de stânga. Pe de altă parte, Alina Gorghiu exclude ca cele două formațiuni să participe la alegeri cu candidați comuni.

Alina Gorghiu crede că actuala coaliție de guvernare, formată din PSD, PNL și UDMR ar putea continua și după alegerile din anul 2024. În ciuda speranțelor Alinei Gorghiu, o astfel de guvernare, în alianță, va depinde de rezultatele obținute de PNL în alegeri. Or, conform sondajelor de opinie din ultima perioadă, PSD se menține pe primul loc în preferințele alegătorilor, cu 37%, în vreme ce PNL a rămas la 23%.

„Nu exclud coaliţia cu PSD-ul după 2024, dar da, văd un 2024 pivotat de PNL pe dreapta şi de PSD pe stânga. Eu nu văd cum dreapta din România nu-şi va impune candidatul la preşedinţie”, adaugă Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu nu crede că PNL și PSD vor avea liste comune de candidați, chiar dacă intenționează să guverneze împreună, după 2024. Ea spune că va susține liste de candidature separate pentru alegerile viitoare.

Nicolae Ciucă, candidatul PNL la prezidențiale

Președintele interimar al Senatului îl vede pe actualul premier, Nicolae Ciucă, drept candidat din partea PNL, la alegerile prezidențiale din 2024. În opinia sa, Ciucă este favorit în partid pentru această candidatură.

„Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”, a precizat Alina Gorghiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult