Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alocatia conditionata de mersul la scoala

Alocatia conditionata de mersul la scoala

scris de Ziua Veche
32 afisari

.Alocatia de stat pentru copii trebuie conditionata de participarea la procesul de scolarizare, de vaccinurile sau controalele medicale anuale, a sustinut prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan, intr-o declaratie pentru RFI, preluata de Hotnews.ro.

El a explicat faptul ca tendinta la nivel mondial este ca orice forma de ajutor social sa fie legata de anumite obligatii ale beneficiarului. “Va veni curand legea de restructurare a tuturor formelor de asistenta sociala. Ceea ce facem noi la ora actuala e total depasit din punct de vedere conceptual. In lume, tendinta e ca nici un ajutor social sa nu mai fie acordat neconditionat, de exemplu cum dam noi alocatia de stat pentru copii”, a insisitat fostul prim-ministru. In opinia lui Theodor Stolojan, conceptia actuala a statului roman in ceea ce priveste alocatiile pentru copii este depasita: “Curtea Constitutionala a spus ca nu e constitutional sa legi alocatia de stat, de exemplu, de participarea copilului la scoala, care inseamna investitie pe termen lung in capitalul uman al Romaniei. Or, aceasta conceptie este depasita, pentru ca banii din alocatia de stat pentru copii nu-i gestioneaza copilul, ci parintii, deci conditionalitatea e perfect justificata”. “In cazul copiilor care sunt de varsta scolara trebuie legata de participarea la procesul scolar, pentru toti copiii trebuie sa fie legata de obligatia parintilor de a-i duce la control medical anual, de a face vaccinuri. Astea sunt formulele prin care contribui la investitii in capitalul uman pe termen lung. Nimeni nu mai acorda ajutoare sociale ca un drept general de neatins al individului. Nu. Individul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca ceva, pentru a iesi din situatia de asistenta sociala si pentru a-si pregati viitorul, in cazul unui copil. Deci noi suntem total depasiti in aceste concepte”, a concluzionat Stolojan.

0 comentariu

CALUGARUL 04-03-2010 - 13:16

Problema lu domn Basescu este că contabila Armatei este tot o muiere ! Generăleasă, tăticu ! Acu’, pe bune !, s-a mai egyistat vreun preşedinte care să scoaţă la înaintare pe femei ca zbanghiul ăsta kelios ? Î ? Pe bune-acuma ! Chiar aşa, de ce am trimis noi soldaţi în Afganistan, şi n-am trimis soldăţoaice ? Nu de infanterie, ci de un grup sanitar. Să-i fi văzut tu pe mârlanii ăia de talibani, cum făceau coadă la cortul cu crucea roşie ! Îi luam ca din oală, tăticu ! Ce bazuci, ce sateliţi, ce aiureli ? O sută de fetiţe cu cruci … roşii !, mîncaaaaa-ţ’-aş, şi făceam pace-n regiune ! Vorba lu’ Lenin : Femeia ie totu, vere !

oblioo 05-03-2010 - 08:23

In ce lume traim !! Subscriu la ce spune Calugarul mai jos….
Mi se strange stomacul de indignare pentru ceea ce vad…

oblioo 05-03-2010 - 08:45

Cum este posibil asa ceva ? Ca mama sau sora sa lupte in Afganistan… Doamnee, am inebunit eu sau lumea este nebuna ???? Nu mai stiu daca calc pe pamant, pe apa sau pe nisipuri miscatoare. As vrea sa-l OMOR pe Basescu, dupa ce l-as tortura, lent, o saptamana……

oblioo 05-03-2010 - 09:03

In tineretea mea scria in autobuz sa lasi locul pentru femei, copii si batrani. Am vazut femeile in Afganistan. Copii-soldati sau pensionari, cand vedem in Afganistan ?
Sa spargem toate tabuurile…

oblioo 05-03-2010 - 09:14

Ne strica Karma, ca natiune… In viata totul se plateste…Nu pacalesti viata…Vom plati cu varf si indesat toate treburile astea… Asa ceva pur si simplu nu se face…

oblioo 05-03-2010 - 09:26

Cate romance au murit in Afganistan ? Bineinteles ca asa ceva nu se spune…

http://www.youtube.com/watch?v=8pFOCvm00qI

oblioo 05-03-2010 - 10:45

Mi-a trecut….
Vreau sa atrag atentia ca in razboiul psihologic impotriva poporului roman, acesta este Marasestiul. Trebuie sa spunem „pe aici nu se trece”. Daca acceptam acest abuz, nu vom mai putea refuza niciun abuz. Basescu s-a dus in Afganistan special ca sa dea mana cu fetele acelea si sa fie vazut in tara. Asta e singurul lui motiv si ordin de la stapanire.
Trebuie sa urmeze un scandal montru. Romania nu mai are barbati ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult