Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ambasada SUA: Demnitarii trebuie să respecte standarde etice

Ambasada SUA: Demnitarii trebuie să respecte standarde etice

scris de A.A.
3 afisari

Ambasada SUA a precizat, marţi,că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice.

Ambasada SUA, despre cazul Cosma: Demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde eticeAmbasada SUA a precizat, marţi, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX privind decizia de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice.

„Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Totodată, Ambasada SUA la Bucureşti a subliniat că nu face „comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare”.

Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma a întrunit 105 voturi favorabile.

Un număr de 222 deputaţi au votat împotriva cererii Ministerului Justiţiei.

Anterior, luni, Comisia juridică a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

Votul a fost dat după audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă.

Înainte de votul din plenul Camerei Deputaţilor, grupurile PNL, PPDD, PDL şi neafiliaţii şi-au anunţat opţiunile, în timp ce PSD nu a anunţat cum votează.

Premierul Victor Ponta a votat primul, în plen, în privinţa cererii Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, urmat de membrii Cabinetului său, deputaţi. Ponta a fost urmat la vot de Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Mircea Duşă, Rovana Plumb şi Dan Nica.

Valeriu Zgonea a precizat că şi el a votat.

„Preşedintele Camerei a votat, televiziunile sunt martore”, a spus Zgonea.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, membru în Comisia juridică, a precizat, în plenul Camerei, că un parlamentar are imunitate doar pentru voturi şi pentru declaraţii şi că, indiferent cum votează Parlamentul, nu este blocată justiţia.

„Dragi colegi, parlamentarul nu are imunitate decât pentru voturi şi pentru opinii, procesul merge mai departe, fie că eşti arestat preventiv, fie că nu eşti arestat preventiv, indiferent cum votează Parlamentul, procesul nu este blocat, nu este amânat şi, prin urmare, Parlamentul nu se opune justiţiei. Să lăsăm poveştile acestea populiste întărite de colegi care nu vor să citească articolul 79 din Constituţie”, a spus Nicolicea.

3 comentarii

oprean ioan 18-02-2014 - 13:12

Eu am convingerea ca trebuie impusa o lege care sa majoreze pedepsele pentru orice infractiune comisa de demnitari(parlamentari, ministri, etc).
Dar, nu se poate perpetua la infinit aceasta marota a „mizeriei si ticalosiei parlamentarilor”. Nu facem decit sa subrezim considerabil principalul stilp al democratiei:parlamentul.O politica perpetua de demolare a parlamentului este calea sigura spre slabire( pina la disparitie) a statului.
Vedeti titluri din alte ziare si comentarii care anunta cu surle si trimbite „neridicarea imunitatii unui deputat” ca fiind o cirdasie a parlamentului cu hotii dovediti si aproape condamnati.
NU E VORBA DESPRE ASTA, domnilor! Nu s-a incuviintat arestarea preventiva, doar atit. Cercetarea penala continua, cu sau fara „voie” de la parlament

urbos 18-02-2014 - 15:45

Iar grohaie javrele astea?

UnUL 18-02-2014 - 16:06

Cunoștințele tale de zoologie sunt catastrofale, C u r Bubos. În viziunea (sau, mai exact, în vizuina ta) șobolanii grohăie, javrele grohăie…. Mă mir că păsărelele (nu alea din capul tău, celelalte!) nu grohăie… încă.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult