Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ambasadorul Olandei, chemat la MAE din caza statului de drept

Ambasadorul Olandei, chemat la MAE din caza statului de drept

scris de M.A.
1 afisari

România îşi exprimă dezacordul faţă de declaraţiile recente formulate de reprezentanţii olandezi în legătură cu îndeplinirea de către România a criteriilor statului de drept.

Sediul MAE

Sediul MAE

Mesajul a fost transmis de ministrul de externe, Teodor Baconschi, care la invitat joi, la sediul ministerului, pe ambasadorul Olandei la Bucureşti, transmite Rador. Oficialul român a reiterat faptul că România respectă în totalitate aceste criterii, fapt certificat constant de instituţiile europene. În ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul român a solicitat ca abordarea acestui dosar să se facă respectând regulile şi cadrul actual, într-un spirit deschis şi constructiv pentru atingerea obiectivului aderării României, se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Amintim că miniştrii europeni de interne au decis astăzi să amâne pentru luna septembrie discuţiile privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Prin vocea ministrului olandez al emigraţiei şi azilului, Olanda a anunţat că, pentru aderarea la Schengen, nu este suficientă doar îndeplinirea criteriilor tehnice de către ţările candidate.

11 comentarii

Ciu Huhu 10-06-2011 - 14:28

Cinste lor, cinste olandezilor!

YAAKOV 10-06-2011 - 15:49

Bai fazanule, daca nu intram rapid in Schengen, sa poata somerii nostri sa plece la munca si sa aduca euroi in tara, se va lua si pielea de pe noi, ca sa platim datoriile scadente la FMI. Vor muri si firmele autohtone, tot din lipsa euroilor. FMI-ul ne-a dat bani imprumut (ni i-a bagat cu forta pe gat, pentru dobanda), tocmai pe baza banilor care vor veni in tara de la muncitorii din strainatate.
In alta ordine de idei, este un razboi economic, pentru ca nici olandezii nu sunt incoruptibili. La ei coruptia este la nivel mai inalt si se opereaza cu sume mai mari, in asta consta diferenta.

Cercul 10-06-2011 - 17:12

Somerii romani demult asista batranii din Strainatate, lucreaza la capsuni si in agricultura. Ce someri nu pot pleca afara ?

YAAKOV 10-06-2011 - 20:30

Nu este chiar asa. Lucreaza la negru, fara contracte, fara drept la pensie, fara asistenta medicala si pe bani putini.
Daca intram in Schemgen, vor avea drepturi egale cu locuitorii acelor tari in care vor lucra. Si nu vor putea fi expulzati din motive economice.
Ar mai fi un avantaj major, acela ca tiganimea de la noi se va duce in Vest, la fel cum cainii comunitari se muta acolo unde tomberoanele cu gunoi au si ceva resturi alimentare.

giorgica 10-06-2011 - 17:59

Felicitari tuturor Guvernelor din tarile care vad clar cum Romania a ajuns o tra de mina a3 a din cauza lui Basescu siu pdl,acestia auy dus tara si populatia inapoi cu 50 de ani.Felicitari Olandezilor,Francezilor,etc.

urbos 11-06-2011 - 04:00

Vad dar nu fac nimic. In loc sa ia masuri pentru inlaturarea Dementului de la putere, lasa o javra cum e ambasadorul SUA sa mestece ………….dorit de Basescu spre exemplu. Ori si-au bagat picioarele in noi si ne-au lasat la mana ………………, urmand sa ne dea si afara din UE, ori sint batuti in cap.

giorgica 10-06-2011 - 18:01

Felicitari tuturor guvernelor si Tarilor care au vazut cum un tiran Basescu si gasca lui au distrus Romania si poporul.

Ciu Huhu 10-06-2011 - 20:51

Bravo!

Banatanul 10-06-2011 - 21:33

„Olanda a anunţat că, pentru aderarea la Schengen, nu este suficientă doar îndeplinirea criteriilor tehnice de către ţările candidate”.

De ce articolul nu mentioneaza intreg comunicatul Olandez, adica ce alte criterii in afara de cele tehnice mai trebuiesc indeplinite de catre Romania.

Ceea ce faceti voi d-lor de la ZV este manipulare prin prezentarea de adevaruri trunchiate insinuind ca altii sunt rau voitori. Spuneti totul pina l;a capat fiti corecti, cinstiti si curajosi, de ce va este rusine?

Comportamentul acesta perfid de a minti prin omisiune este cel ce a pus Romania de-a lungul timpului intr-o postura indoielnica si cu o reputatie proasta.
Acest comportament tipic Otoman si bine inradacinat in mentalul Valah si exprimat la Bucale a distrus Romania.

Dinu D. 11-06-2011 - 03:37

Oare de ce l-a chemat Dl Baconschi pe ambasador? Sa-l traga de urechi? N-ar fi mai frumos sa se implice in politica externa a Romaniei in asa fel sa fim recunoscuri pe plan international, nu sa-i tina rucalul D.nei Udrea? Acest lucru sa-l lase in sarcina D.ului Basescu, ca acesta se pricepe mai bine!

descultul 11-06-2011 - 08:13

Astia habar nu au de politica externa. Cum este Romanica stat de drept cand guvernantii se joaca alba neagra cu salariile bugetarilor, cu dreptul la sanatate si educatie si multe alte aspecte ale vietii publice?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult