Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ambasadorul României în Armenia, rechemat la București

Ambasadorul României în Armenia, rechemat la București

scris de A.P.
2 afisari

Ambasadorul României în Armenia a fost chemat de urgență la București. MAE „condamnă, astfel, ferm declarațiile cu tentă antisemită și homofobă”, făcute de Sorin Vasile într-o conferință publică susținută la Universitatea Americană din Erevan.

Ambasadorul României în Armenia, rechemat la București.

Ambasadorul României în Armenia, rechemat la București.

Chemarea de urgență în Centrala MAE a ambasadorului român la Erevan s-a făcut din dispoziția ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Potrivit comunicatului, de la nivelul conducerii MAE, au fost transmise deja instrucțiuni ambasadorului ca acesta să își ceară public scuze pentru comentariile sale „întru totul deplasate”, iar scuzele sale au fost publicate, vineri, pe site-ul publicației armene Civilnet.am.

Totodată, MAE subliniază că instituția condamnă ferm „orice derapaj comportamental sau de exprimare care promovează intoleranța și stereotipurile”.

„Ministerul Afacerilor Externe nu tolerează și nu va tolera nicio abatere de comportament sau limbaj al reprezentanților diplomației române aflați în exercițiul funcțiunii, indiferent de treapta ierarhică pe care se situează, care ar putea să aducă atingere unor valori, reguli și principii de bază ale relațiilor internaționale contemporane, relațiilor bilaterale ale României cu alte state sau să prezinte, în mod dmaistorsionat sau deplasat, poziții de principiu ale statului român pe teme relevante în plan internațional”, precizează comunicatul MAE.

Instituția asigură că va continua să depună toate eforturile astfel încât să fie combătut, „în mod eficient, în orice context” un astfel de discurs, indiferent de calitatea celui care îl va promova, având în vedere că România va deține, în 2016, președinția Alianței Internaționale privind Memoria Holocaustului (IHRA).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult