Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ambasadorul SUA, de acord cu suspendarea lui Băsescu. În ce condiţii?

Ambasadorul SUA, de acord cu suspendarea lui Băsescu. În ce condiţii?

scris de M.A.
12 afisari

Mark Gitensteien, ambasadorul SUA, îşi nuanţează poziţia: Este de acord cu suspendarea lui Băsescu. Suspendarea preşedintelui în sine nu va afecta imaginea României. Insă, vor fi consecinţe serioase dacă va fi făcută într-un mod neconstituţional, transmite Mediafax.

Ambasadorul SUA îşi nuanţează declaraţiile. De acord cu suspendarea lui Băsescu!

Ambasadorul SUA îşi nuanţează declaraţiile. De acord cu suspendarea lui Băsescu!

„Nu sunt un expert în privinţa asta şi nu ţin partea niciuneia dintre părţi, dar pot să vă spun în mod absolut că, dacă suspendarea este făcută într-un mod care pare manipulator sau prin încălcarea Constituţiei, prin ocolişuri pentru că oamenii devin frustraţi de procesul constituţional, aceasta va avea un foarte serios efect asupra modului cum este văzută în întreaga lume aplicarea legii în România”, a afirmat ambasadorul Mark Gitenstein, potrivit Mediafax.

„Este o chestiune foarte serioasă să suspenzi un oficial ales. Dar se poate întâmpla. Iar în anumite circumstanţe chiar trebuie să se întâmple. În Statele Unite au existat trei încercări în acest sens, niciuna nu a reuşit. Asta nu înseamnă ca nu există circumstanţe în care ar trebui să se întâmple. Ar putea fi cazul şi aici. Dar nu sunt un expert şi nu pledez într-un fel sau altul. Dar un lucru vă pot spune cu certitudine. Dacă se face într-un mod care ar putea fi considerat manipulator sau prin încălcarea Legii fundamentale sau prin nerespectarea unor reguli pentru ca oamenii sunt nemulţumiţi de tot acest proces asta ar putea avea un efect foarte serios asupra modului în care sunteţi percepuţi de către organizaţiile internaţionale, de SUA dar şi de către pieţele financiare care sunt importante pentru voi. Acest lucru va fi judecat de oameni din afara României într-un mod care nu va putea fi influenţat de români. E important şi ce se întâmplă în timpul perioadei de suspendare”, a spus Gitenstein.

48 comentarii

ion 05-07-2012 - 13:54

Unde au fost americanii cind i-am asteptat ani intregi sa ne scape de Ceausescu?Aum se trezesc sa comenteze.Nu fac politica,nu stiu de e bine sau rau,dar e treaba romanilor si numai a lor.

Dorin C. 05-07-2012 - 15:41

Intr-adevar intrebarea ta e complet inocenta. Succes la sah sau golf.

Toma 05-07-2012 - 15:04

Ha,Ha,Ha…Buna gluma nici in visele dvs .cele mai frumoase sa nu credeti asa ceva !

Haideti sa vedem…caci Repunblica Mongolia unde si-a terminat studiile Antonescu Narcis e gata sa va acorde finantare ….

.Daca rasaritul ordona Iliescu conserva expirata &co executa..intoarce tara pe dos…….iar salveaza el situatia …Doamne ce „binecuvintare divina pe acest popor ” cu acest individ rupt de realitate in gindirea sa poilitica…primitiva

Cit bine a putu face ceausescu Romaniei indepartindu-l din functiile vitale ale statului roman.

salut 05-07-2012 - 15:14

Matale pari a te certa cu cineva. Cu cine?

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult