Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE

Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE

scris de M.A.
3 afisari

Ambasadorul Ungariei în România, Oskar Fuzes, a fost convocat, joi, la MAE român, au declarat, pentru Mediafax, surse diplomatice.Sediul MAE

foto: tourist-informator.infoPotrivit surselor citate, ambasadorul a fost convocat în legătură cu discuţiile apărute privind traducerea declaraţiei premierului ungar Viktor Orban, el urmează să sosească sediul Ministerului Afacerilor Externe în jurul orei 11.00 şi va discuta cu secretarul de stat Doru Costea.

În acelaşi timp, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, se va afla la Comisia de politică externă a Senatului unde va fi audiat în legătură cu acelaşi subiect.

Reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului, necesitatea adoptării unei declaraţii de protest a Legislativului român faţă de mesajul transmis de Viktor Orban. Demersul opoziţiei a dus la blocarea lucrărilor Parlamentului pentru aproximativ trei ore, chiar înaintea votului asupra moţiunii de cenzură.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a dat citire în plen mesajului premierului ungar la care opoziţia a făcut referire. Conform lui Moldovan, în mesajul lui Viktor Orban se arăta: „Să fie Ardealul cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost. Ardealul a fost luat de la noi de puterile şi ţările care au avut un scop bine definit, de a aţâţa naţiunile şi a desena graniţe la care ei să fie în continuare dirijori”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult