Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ameninţările lui Băsescu după aducerea lui Munaf în România

Ameninţările lui Băsescu după aducerea lui Munaf în România

scris de R. C.P.
3 afisari

Traian Băsescu a anunţat vineri că, după aducerea în ţară a lui Mohamad Munaf, va da în judecată „pe oricine mai lansează în spaţiul public minciuni” la adresa sa, legate de subiectul răpirii jurnaliştilor.
basescu„Îi atenţionez pe amatorii de afirmaţii mincinoase pe acest subiect că, acum, după aducerea în ţară şi a lui Munaf, voi da în judecată pe oricine mai lansează în spaţiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliştilor. Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acţiune în instanţă pentru denunţ calomnios”, a scris Băsescu pe Facebook.

În context, Traian Băsescu a făcut unele precizări referitoare aducerea în ţară a lui Mohammad Munaf şi Omar Hayssam, afirmând că a dat ordinul către unele structuri de securitate pentru a-i aduce în ţară pe cei doi „cu orice preţ şi orice risc”, asumându-şi riscul politic al acestui ordin în cazul unui eşec.

„Aducerea în ţară a celor doi infractori nu ar fi fost posibilă fără intervenţia politică pe care am făcut-o la cele mai înalte nivele, cu consecvenţă, mai bine de opt ani (ca de altfel şi în cazul aducerii lui Popa din Indonezia)”, a mai scris Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că structurile de securitate române au fost „deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea în ţară a celor doi condamnaţi, contribuind decisiv la înfăptuirea justiţiei”.

De asemenea, Băsescu a mai spus că, odată cu aducerea în ţară a lui Munaf, vor putea fi discutate şi „alte faţete ale cazului”, adăugând că are conştiinţa împăcată pentru că şi-a făcut datoria.

„Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de statul român şi trebuie spus că România a dat examenul voinţei de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului. Eu am constiinţa împacată că mi-am facut datoria”, a scris Băsescu.Fostul preşedinte i-a acuzat pe „propagandişti” că, timp de 10 ani, au avansat tot felul de „minciuni” legate de cazul răpirii jurnaliştilor.

„De zece ani, propagandişti ai minciunii, politicieni (în mod egal pesedişti şi liberali), ziarişti, analişti, avocaţi ai infractorilor Omar Hayssam şi Mohammad Munaf, precum şi alte specii şi specimene au proferat în spaţiul public tot soiul de minciuni la adresa mea legat de răpirea celor trei ziarişti în anul 2005 în Irak. Ba că eu însumi am organizat răpirea, ba că am furat banii de răscumpărare şi i-am împărţit cu Coldea şi cu generalul american Petreus, ba că l-am lăsat pe Omar Hayssam să fugă şi că tremur de teama revenirii infractorului în ţara, ba, mai nou, că tremur de spaima aducerii în ţară a complicelui la răpire Mohammad Munaf”, a scris Băsescu.

El mai spune că „de fapt, toţi aceşti propagandişti mincinoşi sunt aceia care şi-au dorit ca Hayssam să nu mai revină niciodată în ţară, sunt cei care au răsuflat uşuraţi când, în 2006, au aflat că Hayssam a reuşit să fugă, sunt cei cu care Hayssam a făcut privatizări şi, în egală măsura, politică, sunt cei cu care Hayssam mergea la vânătoare sau în deplasări, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat în campanii, sunt cei care „i-au făcut rost” de un cancer la prostată pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc.”

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci), a fost adus, joi, în România şi se află în prezent în custodia Poliţiei Române, a anunţat Administraţia Prezidenţială.Conform sursei citate, autorităţile române au finalizat joi demersurile în cazul lui Mohammad Munaf, cetăţean irakian şi american, cu aducerea în ţară a acestuia.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetăţeni români, se află în prezent în custodia Poliţiei Române.

„Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării tuturor instituţiilor statului român, sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Felicit Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Afacerilor Interne, precum şi celelalte instituţii din cadrul sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului, care şi-au adus contribuţia pe dimensiunea externă, pentru ampla operaţiune desfăşurată în această perioadă, în cooperare cu parteneri interni şi externi. Efortul autorităţilor române a făcut posibil ca unul dintre principalii vinovaţi în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, în anul 2005, să îşi ispăşească pedeapsa în România, conform sentinţei judecătoreşti. Reafirm încă o dată sprijinul ferm al României pentru lupta împotriva terorismului”, spune preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis, joi, de Administraţia Prezidenţială.

Mohamad Munaf a fost localizat în Orientul Mijlociu, în urma unei ample operaţiuni, a declarat Ovidiu Marincea, consilier al directorului SRI, Eduard Hellvig.

Mohamad Munaf a fost localizat în Orientul Mijlociu şi, în urma unei operaţiuni ample cu parteneri interni şi internaţionali, am reuşit să îl aducem în România pentru a ispăşi pedeapsa cu închisoarea la care a fost condamnat în 2008″, a spus consilierul directorului SRI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult