Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ana Maria Pătru, aviz favorabil pentru preşedinţia AEP

Ana Maria Pătru, aviz favorabil pentru preşedinţia AEP

scris de A.B.
1 afisari

Ana Maria Pătru, actual vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a primit, luni, aviz favorabil de la comisile juridice reunite ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de preşedinte al instituţiei.

ana maria patruSenatorul Toni Greblă a fost singurul care i-a adresat o întrebare candidatei, acesta dorind să ştie ce s-a întâmplat cu dosarele constitutite de autorităţi după ce Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat nereguli la ultimele alegeri generale.

Ana Maria Pătru a explicat că Autoritatea Electorală Permanentă doar a constatat cazuri de vot multiplu, neavând competenţe să aplice sancţiuni sau să ia măsuri.

„Noi avem la dispoziţie un soft şi cu ajutorul lui am constatat cazuri de vot multiplu, pe care le-am înaintat organelor abilitate”, a explicat, pentru Mediafax, Ana Maria Pătru, susţinută de unii parlamentari atunci când a afirmat că instituţia nu are competenţa să se intereseze de modul în care sesizările au fost soluţionate.

Deşi a criticat lipsa de „curiozitate” a actualului vicepreşedinte al AEP în legătură cu modul în care au fost soluţionate respectivele dosare, senatorul Toni Greblă a votat şi el în favoarea referatului pozitiv din partea comisiilor juridice. Asfel, votul acordat pentru candidatura Anei Maria Pătru a fost dat în unanimitate.

La finalul şedinţei, care a durat foarte puţin, Ana Maria Pătru a refuzat să facă declaraţii presei, promiţând jurnaliştilor că va discuta cu ei după votul din plen programat pentru ziua de marţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult