Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Anastase: La plenul reunit de marti, se va transa calendarul dezbaterii bugetului

Anastase: La plenul reunit de marti, se va transa calendarul dezbaterii bugetului

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că la plenul reunit de săptămâna viitoare se va stabili calendarul discutării bugetului de stat pe anul 2011. Ea a arătat că i-a solicitat marţi liderului Senatului, Mircea Geoană, să fie convocate miercuri Birourile permanente reunite pentru a stabili calendarul pentru legea bugetului de stat pe 2011, însă nu a primit un răspuns pe această temă.


„Înţeleg că PSD are o şedinţă mult mai importantă decât bugetul României, care împiedică pe cei de la PSD să participe la BP reunit. I-am spus şi domnului Geoană, le-am transmis şi celor de la PSD că plenul de marţi va tranşa acest calendar, pentru că înţeleg că există nişte dispute interne în PSD şi nu se înţeleg cine pe cine a minţit în acel partid, dar până la urmă pensiile trebuie plătite, oamenii trebuie să-şi recupereze cei 15% din salarii, sunt lucruri extrem de importante care vizează bugetul pe anul viitor, precum şi acordul cu FMI şi, automat, tranşa care trebuie să vină de la fond. Nu cred că ne putem permite un asemenea lucru şi ajungem în aceeaşi situaţie, în care majoritatea doreşte să discute bugetul ţării, vine la Parlament şi îşi face treaba, iar o minoritate, care se află în majoritate în Biroul permanent, încearcă să blocheze discutarea bugetului. E inadmisibil şi o lipsă de responsabilitate care deja e evidentă”, a afirmat Anastase, citata de Agerpres.

 

Totuşi, ea şi-a exprimat speranţa că joi Birourile permanente ale celor două Camere se vor reuni în şedinţă pentru a stabili calendarul discutării bugetului de stat pe 2011.  „Eu sper ca mâine, cel târziu, să fi terminat domnul Ponta cearta cu domnul Geoană şi să putem avea un Birou permanent reunit”, a spus Anastase. Marţea viitoare, Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni în şedinţă comună pentru angajarea răspunderii Guvernului pe legea salarizării unitare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult