Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Anastase: Ponta spune lucruri trasnite

Anastase: Ponta spune lucruri trasnite

scris de Ziua Veche
8 afisari

„Am constatat ca, in urma cu cateva minute, productia de succes «Copiii spun lucruri trasnite» a inceput sa se produca in Parlament, cu o vedeta de mare succes, Victor Ponta.  Am constatat ca acesta iarasi a reusit sa produca o declaratie de tipul: «Nu mai parcati in sediul din Kiseleff»”, a spus Anastase, aratand ca astfel pot fi incadrate declaratiile lui Ponta pe tema desemnarii unui judecator la CC. Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, ca refuzul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, de a semna numirea lui Valer Dorneanu la Curtea Constitutionala constituie o infractiune, PSD urmand sa se adreseze Parchetului.

Anastase a precizat, potrivit Mediafax,  ca singura solutie in cazul disputei pe tema numirii judecatorului la Curtea Constitutionala este solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice, care sa fie dezbatut si votat de plenul Camerei Deputatilor.

Ea a mai aratat ca PSD a invocat o decizie a Curtii Constitutionale din 2008 care prevede ca hotararile Camerei Deputatilor se iau cu majoritate simpla, dar legea in vigoare privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale nu a fost atacata la Curte.

Votul din plenul Camerei Deputatilor pentru desemnarea unui judecator la Curtea Constitutionala va fi reluat intr-o alta sedinta, dupa ce, marti, deputatii PSD si PDL au avut o disputa privind valabilitatea votului in urma caruia Valer Dorneanu a obtinut 161 de voturi, iar Stefan Minea – 123.

Deputatii PSD Florin Iordache si Valeriu Zgonea au sustinut ca Dorneanu a fost desemnat judecator la CC din partea Camerei, deoarece a intrunit jumatate plus unul din numarul voturilor deputatilor prezenti, in timp ce presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL), a aratat ca Dorneanu trebuia sa obtina minimum 168 de voturi favorabile, adica jumatate plus unul din numarul total al deputatilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult