Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Anastase: Să fie anchetat şeful CJ Prahova

Anastase: Să fie anchetat şeful CJ Prahova

scris de A.B.
11 afisari

Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, îl acuză pe şeful CJ Prahova de abuzuri şi ilegalităţi. În acest sens, Anastase îi cere lui Ungureanu  să trimită Corpul de control al primului-ministru pentru a face o anchetă legată de activitatea preşedintelui CJ Prahova .

roberta anastase
foto: dcnews.ro

Roberta Anastase susţine că la nivelul administraţiei judeţului Prahova se petrec abuzuri şi ilegalităţi extrem de grave girate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Preşedintele Camerei se referă la starea lamentabilă în care administraţia Cosma a «reuşit» să aducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova.

Roberta Anastase susţine că,  deşi acest spital deserveşte peste 800.000 de prahoveni, în momentul de faţă el a ajuns să nu mai respecte standardele pe care le impune statutul de spital judeţean de urgenţă.

Anastase dă exemlu computerul tomograf care este aproape în permanenţă defect, iar aparatul RMN nu funcţionează pe timp de noapte, acesta nefiind în proprietatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, ci în aceea a unei firme private.

„Imaginaţi-vă cum va face faţă acest spital unei situaţii de urgenţă, atât timp cât nu are aparatura necesară de evaluare a pacienţilor aflaţi în stare critică. În ceea ce priveşte condiţiile din spital, mi-au fost sesizate starea secţiei de cardiologie, unde bolnavii stau în perioadele de vârf câte trei într-un pat, clădirea secţiei de oftalmologie stă să se dărâme, iar numărul de toalete funcţionale este mult sub necesar, dar şi sub standardele sanitare” declară Anastase pentru Mediafax.

Ea subliniază că i-au mai fost aduse la cunoştinţă şi condiţiile precare de igienă din spital. “Unitatea sanitară este invadată de gândaci, chiar directorul spitalului recunoscând că a pierdut războiul cu aceştia, existând în permanenţă pericolul unei infecţii intraspitaliceşti”, explică preşedintele Camerei.

Mai mult, spune Anastase, controlul din lunile mai-iunie 2011 al Casei de asigurări a judeţului Prahova, care a vizat perioada 2009-2011, a semnalat numeroase probleme în administrarea şi managementul acestui spital, arătând că bolnavii sunt obligaţi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare deşi finanţarea de la Casa de Asigurări Prahova se ridică numai în ultimul an la 46 de miloane de euro.

” Vă solicit o analiză şi o anchetă a corpului de control al primului-ministru aşteptând răspuns scris”, încheie Roberta Anastase.

1 comentariu

ein deutscher 25-04-2012 - 00:40

Vin alegerile, toarsa Anastase? V-ati adus aminte dintr-o data de soarta bolnavilor din spitale, ca doar si ei voteaza, nu? Sau ati fost prea CHIOARA ca sa-i vedeti pana acum, aidoma ilustrului marinel si tartor in ale relelor?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult