Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Anca Boagiu s-a ales ilegal preşedinte la PNL Sector 2

Anca Boagiu s-a ales ilegal preşedinte la PNL Sector 2

scris de Ștefan Constantinescu
75 afisari

Alegerile interne din cadrul Filialei PNL Sector 2 au fost marcate de puternice tensiuni din cauza suspiciunilor de fraudare a votului, scandalul din sală făcând-o pe Adriana Săftoiu să spună că ceea ce se întâmplă între aripa PNL şi PDL este un „spectacol dizgraţios”.

anca boagiuȘedința a început cu o întârziere de aproape două ore și a fost marcată de dispute între susținătorii Ancăi Boagiu și ai lui Romeo Pop.

Membrii din vechiul PNL au acuzat-o pe Boagiu ca a făcut toate aranjamentele pentru a-i scoate de pe convocator pe toţi cei care ar fi putut să nu o voteze. Mai mult, anumiţi membrii au fost ameninţaţi cu retragerea sprijinului politic în situaţia în care nu o vor vota pe Anca Boagiu.

Dacă în urmă cu o săptămână, în baza de date MyPNL erau înregistraţi peste 2900 de membrii la filiala Sectorului 2, în convocatorul final au apărut doar 845.

Lista a fost periată la sânge de oamenii lui Boagiu care au vrut să se asigure că demisionara Boagiu nu va întâmpina probleme în momentul votului. Chiar şi în această situaţie, mai mulţi liberali s-au trezit că nu puteau să intre în sala unde urma să se desfăşoare şedinţa, chiar dacă aveau cotizaţia plătită la zi. A fost nevoie de intervenţia unor lideri ai PNL Sector 2 pentru a li se facilita accesul.

Pentru a deţine un control total al modului cum s-au desfăşurat alegerile, Boagiu a dat ordin să se instaleze camere video în poziţii strategice ca să poată să vadă ulterior dacă toată lumea adusă de ea s-a conformat ordinelor date din sediul din Calea Moşilor.

Au fost momente hilare când mai multe persoane cu drept de vot care apăreau înscrise în convocator habar nu aveau cum arată viceprimarul Sectorului 2, singurul liberal care a obţinut cel mai mare scor al PNL în Bucureşti şi a reuşit să formeze o majoritate  împotriva PSD la Consiliul Local Sector 2 din Bucureşti.

Pentru a-şi securiza votul, Anca Boagiu şi-a impus oamenii în comisia de numărare a voturilor şi, printr-un joc abil, a stopat orice încercare ca Romeo Pop să poată avea vreun reprezentant în această comisie.

Romeo Pop a solicitat să aibă reprezentanți în comisia de numărare a voturilor și, ulterior, a contestat cvorumul.

„Omenește, mi se pare moral să am și eu unul în comisia aceasta de numărare, vă rog să mă susțineți”, a spus Pop, care s-a prezentat ca fiind de profesie actor la Teatrul Bulandra și membru fondator al PD din 1992.  Propunerea lui Romeo Pop de a avea reprezentanți în comisia de numărare a fost respinsă prin vot — 230 împotrivă, 57 pentru și 4 abțineri. El a contestat cvorumul, susținând că în sală sunt 309 oameni.

Sedinta PNL Sector 2

Sedinta PNL Sector 2

Cvorumul şedinţei a stat sub semnul întrebării chiar de la început când s-a supus la vot modificarea numărului de membrii din comisia de numărare a voturilor deoarece s-a constatat că în sală au votat puţin peste 300 de persoane, în condiţiile în care cvorumul necesar era de 423. În aceste condiţii susţinătorii lui Romeo Pop au decis să părărsească sala iar o parte dintre aceştia au semnat şi un tabel pentru a demonstra lipsa cvorumului.

Rămasă în sala doar cu oamenii de încredere şi cu membmrii PNL apropiaţii, Boagiu a continuat procesul de votare şi a anunţat rezultatele:  379 voturi ”pentru” și 16 ”împotrivă”. Potrivit unor martori oculari în salaă nu se aflau decât maxim 250 de persoane. dar chiar şi aşa, cu cifrele prezentate de Boagiu se poate vedea că votul nu e valabil deoarece nu a fost cvorum.

Romeo Pop a criticat organizarea ședinței, susținând că a fost umilit deoarece a fost împiedicat să candideze. „Sunt actor al Teatrului Bulandra și membru al Partidului Democrat din 1992, membru fondator. Nu vi se pare ciudat că eu, cel mai vechi pedelist, sunt astăzi sprijinit de membri ai Forței Civice și ai PNL?”, a întrebat retoric Pop.

Totodată, el s-a plâns că membrii simpli ai PNL Sector 2 nu au acces la sediul din Calea Moșilor. „Să deschidem birourile partidului nostru, fiecare membru să aibă acces la aleși”, a adăugat Pop, solicitând susținătorilor săi să se retragă din sală înainte de vot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult