Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Andrei Chiliman, demisia de onoare din BPC al PNL

Andrei Chiliman, demisia de onoare din BPC al PNL

scris de L.M.
18 afisari

Andrei Chiliman a anunţat marţi că îşi dă demisia de onoare din Biroul Politic Central (BPC) al PNL şi va rămâne un simplu membru al partidului.

Andrei Chiliman

Andrei Chiliman

„Sunt dator să-mi termin treaba cu care am fost învestit de cetăţeni”, a spus Andrei Chiliman, într-o conferinţă de presă, adăugând că rămâne o prioritate pentru el înfrângerea actualei Puteri „abuzive” şi „corupte” prin vot şi că va face ce depinde de el pentru victoria USL şi, implicit, a PNL în alegerile locale din Bucureşti.

Andrei Chiliman a precizat că nu mai aşteaptă explicaţii şi nu va contesta înlocuirea de la şefia PNL Bucureşti.

Citiţi declaraţia lui Andrei Chiliman:

În ultima săptămână, am fost pus în faţa unor decizii foarte grele pentru mine, decizii care nu pot fi luate decât în urma unei înţelepte cumpăniri. În deciziile pe care le-am luat au contat reacţiile bucureştenilor din Sectorul 1, oameni cărora eu le datorez foarte mult. Au contat sfaturile pe care le-am primit de la oameni pe care îi preţuiesc şi în care cred, domnii Mircea Ionescu-Quintus şi Radu Câmpeanu, precum şi vechiul meu prieten, Călin Tăriceanu, preşedinţi de onoare ai Partidului Naţional Liberal. Tuturor acestor oameni, le mulţumesc. A contat, fără îndoială, şi timpul. Timpul este un sfetnic bun, pe care nu-l poţi supune vreunui ultimatum.

Prima decizie pe care am luat-o se referă la fişa postului pe care îl ocup de 8 ani de zile, acela de administrator al celei mai dezvoltate comunităţi din România. Ca om obişnuit să facă în primul rând administraţie şi abia apoi politică, consider că, înainte de a fi dator cu explicaţii oricărui şef de partid, sunt dator să mă supun judecăţii cetăţenilor care m-au învestit cu încrederea lor. Sunt dator să-mi termin treaba pentru care aceşti oameni m-au plătit din banii lor. Sunt dator să finalizez proiectul de reabilitare termică a blocurilor fără costuri pentru proprietari. Sunt dator să extind acest proiect şi la case, pentru a elimina discriminarea instituită de legea actuală între proprietarii de case şi proprietarii de apartamente la bloc. Sunt dator să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a combate şmecheria care-i agresează pe cetăţeni în viaţa de zi cu zi.

Vreau să-mi fac datoria până la capăt şi, de aceea, îi anunţ pe bucureştenii din Sectorul 1 că voi candida, în orice condiţii, pentru un nou mandat de primar al sectorului nostru. Una din convingerile mele ferme este aceea că un primar, pe lângă a fi un bun administrator, trebuie să fie şi un apărător comunităţii pe care o reprezintă, în faţa abuzurilor puterii, oricare ar fi aceasta.

Pe acest temei, rămâne o prioritate şi pentru mine, ca şi pentru sute de mii de bucureşteni, înfrângerea actualei puteri abuzive, incompetente şi profund corupte, prin utilizarea singurei arme pe care o au oamenii împotriva ei – votul! Voi face, de aceea, tot ceea depinde de mine pentru victoria Uniunii Social-Liberale, şi implicit a Partidului Naţional Liberal, în alegerile locale din Bucureşti. Sunt însă conştient că oamenii nu vor doar o schimbare de persoane, ci şi de practici şi de politici. Consider că nimeni nu are dreptul să-i dezamăgească pe bucureşteni, pe români în general, prin păstrarea practicilor lui Traian Băsescu şi ale Elenei Udrea, şi după înlăturarea prin vot a acestora.

În ultima săptămână, s-a acredidat ideea că aş ameninţa cu demisia din Partidul Naţional Liberal pentru că sunt frustrat de pierderea funcţiei de preşedinte al organizaţiei Bucureşti, la iniţiativa d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu. Este un neadevăr! Intenţia mea de demisiona din partid a fost reacţia firească a oricărui om cu bun-simţ şi de bună-credinţă a cărui muncă de trei ani, la capătul cărora PNL a ajuns primul partid în opţiunile bucureştenilor, este aruncată la gunoi fără explicaţii. De altfel, anunţ public faptul că nu mai aştept acele explicaţii şi nici nu contest, în forurile partidului, decizia de săptămâna trecută. Îi asigur, însă, pe detractorii mei, că nu-mi doresc cu orice preţ funcţii politice, care, oricum, sunt trecătoare.

Cred cu tărie că funcţia politică contează doar în măsura în care poţi face ceva pentru oamenii. Pentru cetăţenii pe care-i reprezinţi. Fără ei, nu eşti mare lucru. Poate doar o formă fără fond, care distrează, o vreme, publicul la televizor. Funcţia politică contează doar în măsura în care poţi lăsa ceva în urmă. Dacă ajungi la concluzia că nu poţi, ai datoria să pleci. Cu onoare şi demnitate!

Cu această convingere fermă şi consecvent principiilor mele, îmi dau demisia de onoare din Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal. Consider că, făcând parte din actuala echipă de conducere a Partidului Naţional Liberal, aleasă pe lista d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu nu mai sunt în măsură să fac ceea ce mi-am propus pentru cetăţenii care m-au învestit cu încredere. Actul demisiei din echipa de conducere este un gest de onoare şi faţă de cei pentru care ne implicăm în politică, dar şi faţă de dl. preşedinte al partidului. Am fost ales pe lista propusă de dumnealui la congresul din anul 2010. Atât timp cât dumnealui a încetat să aibă încredere în mine, am datoria să demisionez din această echipă.

Rămân însă ceea ce sunt din 28 decembrie 1989: un simplu membru al Partidului Naţional Liberal, calitate de care voi fi mândru toată viaţa!

Rămân la datorie, pentru că nu-mi negociez convingerile şi principiile.

Rămân la datorie, pentru oamenii extraordinari pe care îi are acest partid şi a căror muncă nu se vede la televizor, dar se simte.

Rămân la datorie, pentru că avem o bătălie grea de dus cu actuala putere. O bătălie care se câştigă pe stradă, din om în om, şi nu din birourile conducerii. Este o bătălie pe care o purtăm în primul rând noi, simplii membri de partid.

Rămân la datorie după ce m-am consultat şi cu cei trei preşedinţi de onoare ai partidului, cu soţia mea şi cu oamenii cu care m-am întâlnit, cărora le mulţumesc încă o dată. Dar rămân la datorie şi pentru că m-am consultat cu Ionel Brătianu. Şi nu prin spiritism, ci prin lectură. O lectură pe care i-o recomand şi d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu. Îi dăruiesc această carte, a lui Ion Novăcescu, intitulată „Ion I.C. Brătianu- Concepţie şi Management Politic”, cu speranţa că va opri procesul de transformare a Revoluţiei Bunului-Simţ în Revoluţia Bunului-Plac.

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 17-04-2012 - 19:30

Domnul Andrei Chiliman a dat dovada inca odata ca este un OM rar intalnit in sfera politicului , poate prea VERTEBRAT pentru gustul si nivelul actualului vremelnic demolator al Liberalismului ales extrem de gresit de PNL.

urbos 17-04-2012 - 20:25

O sa ne cacam pe hoitul Kiorului si pe ale javrelor de langa el.

ANCUTA 17-04-2012 - 20:58

Draga Domnule, Imi este greu sa apreciez vorbele aste. Cum puteti vorbiti asa de uot?

urbos 17-04-2012 - 21:00

Basistule, jura ca te omori odata cu Basescu. Macar atata onoare sa ai.

ANCUTA 17-04-2012 - 21:10

Eu Basista?
ESTI NEBUN OMULE.
Vezi arhiva.

dxn 17-04-2012 - 21:15

Doamna Ancuta, nu mai stau la taclale dumneavoastra daca o singura data il mai porecliti pe asta OM! 😉 😉

Pribeagul 17-04-2012 - 20:33

O decizie corecta.

Oricum situatia Chiliman este nebuloasa. Se spune ca a fost inlocuit la conducerea PNL Bucuresti de catre George Crin Laurenţiu Antonescu (cu atitea prenume, omu’ poate fi numai un om mare!) pe motiv ca ar putea fi, in punctul culminant al jocului, pescuit de DNA. Totusi a fost desemnat sa candideze la primarie.

O fi, sau n-o fi? Aceasta-i intrebarea!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult