Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Andrei Chiliman ia în calcul demisia din PNL

Andrei Chiliman ia în calcul demisia din PNL

scris de Z.V.
4 afisari

Andrei Chiliman a declarat luni că ia în considerare demisia din Partidul Naţional Liberal, după ce a fost schimbat din funcţia de preşedinte al filialei Bucureşti.

Andrei Chiliman

Andrei Chiliman ia în calcul demisia din PNL

„Iau în considerare în mod foarte serios demisia din PNL„, a spus Andrei Chiliman, într-o conferinţă de presă. Liderul PNL a declarat că va lua această decizie după ce se va sfătui cu foştii preşedinţi ai PNL Călin Popescu-Tăriceanu, Radu Câmpeanu şi Mircea Ionescu-Quintus.

„Iau în considerare în mod foarte serios demisia din PNL. Este o decizie foarte grea fiindcă sunt membru al acestui partid de aproape 23 de ani, sunt şi rămân liberal prin structură şi mă doare să văd astăzi un preşedinte al partidului care pune preţ mai mare pe vorbele goale, pe trădare, pe intrigi, pe traseismul politic, decât pe fapte, pe convingeri şi pe consecvenţă. Indiferent dacă voi decide să rămân sau nu în PNL, voi decide să merg pe principiile mele care exclud cuţitul înfipt pe la spate”, a afirmat Andrei Chiliman.

„Am construit în ultimii trei ani, de când sunt preşedintele Consiliului de Coordonare al PNL Bucureşti, cea mai puternică organizaţie PNL din ţară, fără vorbe frumoase şi goale, fără a accepta nici cel mai mic compromis cu actuala putere sau cu reprezentanţi ai ei. (…) Mi-aş fi dorit ca această realitate să fie înţeleasă şi de preşedintele Partidului Naţional Liberal. Propunerea de astăzi a dlui preşedinte privind demiterea mea şi a colegilor preşedinţi de la filialele sectoarelor 2 şi 4 face însă parte din categoria deciziilor politicianiste”, a arătat Chiliman.

Edilul sectorului 1, care a fost înlocuit luni din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, a subliniat că „oamenii s-au săturat de politicianism, s-au săturat de vorbe frumoase şi multe, dar goale, s-au săturat de inconsecvenţa manifestată sub forma traseismului politic, oamenii ne cer onestitate, capacitate de muncă, consecvenţă, profesionalism”.

Aproximativ 100 de simpatizanţi şi membri PNL, susţinători ai liderilor liberali Andrei Chiliman, Geani Dinu şi Dan Cristian Popescu, înlocuiţi luni din funcţii, s-au strâns în faţa sediului organizaţiei PNL Bucureşti.

Oamenii s-au adunat în faţa sediului PNL Bucureşti cu aproximativ o jumătate de oră înainte de conferinţa de presă pe care o va susţine Andrei Chiliman.

„Suntem membri şi simpatizanţi din sectoarele 1, 2 şi 4. Am venit aici pentru că am văzut la televizor că liderii noştri au fost înlocuiţi şi noi nu suntem de acord cu asta. Acestea sunt cele mai active filiale liberale din Bucureşti, iar acum vin să ne conducă nişte oameni pe care noi nu îi cunoaştem şi nu îi vrem”, a declarat, pentru MEDIAFAX, un tânăr de 25 de ani, Laurenţiu Radu, membru al filialei din Sectorul 2.

Printre participanţi se numără şi preşedinţi şi membri ai unor asociaţii de locatari din Sectorul 1, veniţi să îl susţină pe Andrei Chiliman.

„Am auzit că a fost demis din funcţia de primar. Noi nu suntem de acord cu asta, că avem un sector curat, domnul primar ne-a ajutat să anvelopăm blocurile. Dacă nu se înţelege cu PNL, ar trebui să candideze ca independent”, a declarat şi George Manolache, de 62 ani, care se recomandă preşedinte al unei asociaţii de locatari.

Consiliul Naţional Executiv al PNL a aprobat luni, cu majoritate de voturi, înlocuirea lui Andrei Chiliman de la şefia PNL Bucureşti şi a liderilor filialelor sectoarelor 2 şi 4 ale Capitalei, Dan Cristian Popescu şi Geani Dinu.

4 comentarii

ein deutscher 09-04-2012 - 19:33

Antonescule, calcasi in strachini rau de tot! Pai cand Chiliman intra in PNL tu nici nu stiai cu ce se mananca politica! Dadusi in orbul gainilor sau tii cu tot dinadinsul sa dai cu stangu-n dreptu fix inainte de alegeri? Pai ba destept adormit ce esti, tu nu vezi cum arata sectorul 1? Sau ti-s ochii carpiti de somn?

ein deutscher 09-04-2012 - 21:53

Merci! Din partea ta asta-i compliment!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 09-04-2012 - 21:32

La liberali de azi se aplica o cutuma sesizata de insusi Caragiale in urma cu un veac si jumatate, de catavencii reprezentata si de porumbacu reprezentata !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 10-04-2012 - 00:09

Dilimanu vrea capul lu’h Chilimanu!Si daca o tine tot asa ia si gatu lu Bratianu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult