Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Andrei Chiliman: Oamenii s-au săturat de politicianism !

Andrei Chiliman: Oamenii s-au săturat de politicianism !

scris de Cristian Vultureanu
138 Afisari

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a declarat că ia în considerare în mod foarte serios demisia din Partidul Naţional Liberal. Declaraţia lui Chiliman vine după decizia Consiliul Naţional Executiv al PNL, care a aprobat înlocuirea lui Andrei Chiliman de la şefia PNL Bucureşti şi a liderilor filialelor sectoarelor 2 şi 4 ale Capitalei – Dan Cristian Popescu şi Geani Dinu.

În politică câştigă cei care joacă lah, nu poker

Andrei Chiliman

Andrei Chiliman ia în calcul demisia din PNL

„Este pentru prima dată când iau în considerare în mod foarte serios demisia din PNL. Este o decizie pe care o iei foarte greu, dacă eşti într-un partid de la început şi constaţi că eşti aruncat peste bord, fără să ţi se ofere o explicaţie. Este o decizie foarte grea pentru că sunt membru al acestui partid de aproape 23 de ani. Sunt şi rămân liberal prin structură şi mă doare să văd un preşedinte al partidului care pune preţ mai mare pe vorbele goale, pe trădare şi pe traseismul politic decât pe fapte”, a afirmat Chiliman, într-o conferinţă de presă.

„Le sunt dator oamenilor din Organizaţia de Bucureşti, cu care am lucrat şi am ridicat partidul şi care mă sprijină. Le sunt dator şi lui Radu Câmpeanu şi Mircea Ionescu-Quintus de la care am învăţat ce înseamnă să faci politică şi care, şi azi, m-au susţinut prin votul lor. Îi sunt dator şi lui Călin Popescu-Tăriceanu„, a spus Chiliman.

Andrei Chiliman a ţinut să precizeze că nu îşi va „murdări” numele apelând la traseismul politic.

“Înainte de a fi un om al vorbelor, sunt un om al faptelor. Pe acest temei, în ultimii opt ani, de când bucureştenii din Sectorul 1 m-au învestit cu încredere ca primar, am făcut în permanenţă mai multă administraţie şi mai puţină politică. Îmi încep fiecare zi de muncă –  dimineaţa devreme – având în minte problemele comunităţii din Sectorul 1, şi nu combinatorica politică sau luptele interne din interiorul partidului politic din care fac parte.

Știu mult mai bine decât personaje care fac politică doar la televizor şi în birouri că politicianismul este perfect paralel cu problemele, cu dorinţele şi cu aşteptările oamenilor cărora le cerem votul. Oamenii s-au săturat de politicianism. S-au săturat de vorbe frumoase, dar goale. S-au săturat de inconsecvenţa manifestată sub forma traseismului politic.

Oamenii ne cer onestitate, capacitate de muncă şi consecvenţă. Aceasta este o realitate peste care nimeni dintre noi nu poate trece! Plecând de la această realitate, am construit în ultimii trei ani cea mai puternică organizaţie a PNL din ţară.  Fără vorbe frumoase, dar goale, fără a accepta nici cel mai mic compromis cu actuala putere, sau cu reprezentanţi ai ei.

PNL-30 la sută din intenţiile de vot ale bucureştenilor

“Astăzi, Partidul Naţional Liberal este pe primul loc în opţiunile bucureştenilor, cu peste 30 la sută din intenţiile de vot, tocmai pentru că am înţeles ce vor oamenii de la noi. Mi-aş dori ca această realitate să fie înţeleasă şi de preşedintele Partidului Naţional Liberal, dl. George Crin Laurenţiu Antonescu.

Propunerea de astăzi a d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu,  privind demiterea mea şi a colegilor preşedinţi de filiale, de la sectoarele 2 şi 4 face însă parte din categoria deciziilor politicianiste, care ne plasează perfect paralel cu agenda oamenilor cărora le cerem votul.

Şi nu pentru că este schimbat Chiliman dintr-o funcţie politică! Ci pentru că, astăzi, cu două luni înainte de ziua alegerilor locale, bucureştenii aşteaptă de la noi cel mai bun program de guvernare a Capitalei, aşteaptă să le propunem candidaţii cei mai buni. Aşteaptă să ne unim forţele pentru a învinge la vot actuala putere incompetentă şi coruptă! Or, noi le oferim scandal intern, execuţii de partid şi ne înfigem cuţite în spate, distrugând cea mai puternică organizaţie a Partidului Naţional Liberal.

Vă asigur că nu îmi voi murdări numele prin recurs la traseismul politic. Sunt destui şobolani, destule corăbii – unele care iau apă, altele care nu iau. Are cine să practice traseismul. (…) Indiferent dacă aleg să rămân în PNL sau nu, voi continua să acţionez conform principiilor mele care exclud manevrele politicianiste şi cuţitele înfipte pe la spate”, a declarat Chiliman.

Chiliman nu a mai vorbit cu Crin Antonescu de foarte multă vreme


Primarul sectorului 1 al Capitalei i-a transmis, totodată, preşedintelui PNL, Crin Antonescu, că „în politică şi în viaţă, în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker”.

„Propunerea domnului Antonescu privind demiterea mea face parte din categoria deciziilor politicianiste care ne plasează perfect paralel cu agenda oamenilor cărora noi le cerem votul. (…) Cu două luni înainte de alegeri noi le oferim oamenilor un scandal intern, execuţii de partid şi cuţite înfipte pe la spate, distrugând cea mai puternică organizaţie a PNL. Decizia de astăzi este comică pentru mulţi, dar poate deveni tragică pentru PNL. Este comică pentru că nu are niciun temei statutar sau vreo bază legală. Preşedintele Antonescu nu a furnizat nicio explicaţie raţională pentru acest act. (…) Îi cer lui Antonescu să îşi asume personal această decizie, precum şi eventualele felicitări ale Elenei Udrea”, a mai spus Chiliman.

El a arătat că PNL este pe primul loc, în opţiunile bucureştenilor, cu peste 30% din intenţiile de vot. „Mi-aş fi dorit ca această realitate să fi fost înţeleasă şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu”, a afirmat primarul sectorului 1.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu liderul partidului, Andrei Chiliman a afirmat că nu a mai vorbit cu Crin Antonescu de foarte multă vreme. „Nu am avut de foarte multă vreme o discuţie cu Crin Antonescu şi, probabil, nici nu voi avea. Mie îmi plac oamenii care ţi se uită în ochi când vorbesc cu tine”, a conchis Chiliman.

Aproximativ 150 de susţinători ai primarului sectorului 1 au protestat în faţa sediului Organizaţiei PNL Bucureşti împotriva deciziei conducerii liberale de a-l demite pe Chiliman din funcţia de preşedinte al filialei.
Radu Câmpeanu despre Chiliman:” Este un om cinstit, corect, bun”

Preşedintele fondator al Partidului Naţional Liberal, Radu Câmpeanu, a afirmat că Andrei Chiliman nu trebuia schimbat de la şefia organizaţiei PNL Bucureşti şi că pledează pentru apărarea acestuia.

“Este un om cinstit, corect, bun şi ca atare nu văd de ce trebuie să i se facă un rău.  “, a declarat Radu Câmpeanu. El a arătat că există un conflict mai vechi în interiorul PNL, fără a preciza însă cine sunt protagoniştii. Întrebat dacă preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut o greşeală înlocuindu-l pe Chiliman de la şefia organizaţiei de Bucureşti, seniorul liberal a răspuns: “Cred că nu trebuia schimbat”.

Articol aparut in numarul 53 al saptamanalului ZIUA VECHE

3 comentarii

Grig 14-04-2012 - 20:17

Antonescu isi va da seama de greseala comisa cand va fi prea tarziu. Din cauza orgoliului a pus in pericol rezultatul pozitiv al alegerilor.

Cetatean nedumerit 14-04-2012 - 22:54

Ar fi interesant de stiut ce parere au DNA, DIICOT, ANAF, perdaf si alte „organe” despre afacerile preacinstitului chiliman – marele „apropitar” de case, casoaie, strazi intregi etc !?! Intreb si eu, nu dau cu paru’ …

Diva 15-04-2012 - 16:32

Ai idee cat de instarita a fost familia lui Chiliman?Apropo, de curand Chiliman a fost cercetat de DNA si asta doar asa ca sa i se strice imaginea ,nicidecum sa fi fost acuzat de ceva,pentru ca nu prea ai motive sa-l acuzi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult