Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Andrei Năstase: M-am gândit să îi cer lui Băsescu graţierea

Andrei Năstase: M-am gândit să îi cer lui Băsescu graţierea

scris de A.B.
29 afisari

Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, a recunoscut că s-a gândit să îi ceară lui Traian Băsescu graţierea tatălui său, însă nu crede că preşedintele o va face. 

nastase

foto: paginaintai.net

„Sunt dispus să fac orice posibil să îl aduc pe tatăl meu acasă. Nu ştiu dacă tatăl meu ar accepta ideea că cei care l-au condamnat să îi semneze această graţiere. M-am gândit să îi cer preşedintelui Băsescu graţierea, dar nu cred că o va face”, a declarat Andrei Năstase, la Antena 3. Potrivit Legii nr. 546/2002 privind graţierea, aceasta poate fi acordată individual, prin decret al Preşedintelui României, potrivit art. 94 lit. d) din Constituţia României, sau colectiv, de către Parlament, prin lege organică, conform art. 72 alin. (3) lit. g) din Constituţie. Legea prevede că graţierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, numai după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. „Starea lui de sănătate ne îngrijorează cel mai mult. Are un dosare medical destul de stufos, dar nimeni nu prea vrea să îl ia în considerare”, a spus Andrei. „Vreau să remarcaţi câtă forţă are. Este operat dintr-o parte până în cealaltă, şi el totuşi, nefiind susţinut de vreo pernă sau orice, s-a ridicat şi a ţinut capul sus când a ieşit din spital. Trebuie să vă spun că, chiar dacă, starea de sănătate nu este cea mai bună – am văzut că acolo este pe mâna unor doctori care au mare grijă de el – Adrian Năstase este foarte puternic. Susţinerea oamenilor i-au dat putere şi încredere”, a explicat fiul lui Adrian Năstase. „Starea lui de sănătate nu este bună. Dar psihic este pregătit pentru o luptă pe termen lung. Pe termen scurt, nu cred că avem şanse. Cel care l-au vrut acolo, cei mărunţi, se hrănesc din suferinţa celorlalţi. Pe termen lung, Adrian Năstase crede că lucrurile vor ieşi la suprafaţă. O să ne pară rău la ce umilinţă a fost supus Adrian Năstase. El se simţea abandonat în momentul când a luat acea decizie. Dar cred că toţi ne-am dat seama cum stau lucrurile”, a completat Andrei. El a făcut publică duminică seară o scrisoare pe care i-a lăsat-o tatăl său, în care Adrian Năstase îi spune că nimeni nu îl va umili după atâţia ani de muncă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult