Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta

Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta

scris de A.B.
4 afisari

Victor Ponta a ales. Jurnalistul Andrei Zaharescu va fi purtătorul de cuvânt al Executivului.

zaharescu

foto: anten3.ro

Andrei Zaharescu a recunoscut că popunerea lui Ponta l-a luat pe nepregătite şi i-a dat bătăi de cap şi nopţi nedormite.

El a declarat, într-un interviu pentru paginademedia.ro, că Victor Ponta i-a propus încă de săptămâna trecută să preia funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului.

“Propunerea a venit din partea premierului, săptămâna trecută. Am stat, m-am gândit, am întors-o pe toate feţele şi am acceptat. Cred că a contat modul meu de adresare către telespectator”, a subliniat Zaharescu.

El a arătat că, în noua postură, şi-a propus să explice ceea ce explica şi pe TV, astfel încât lumea să înţeleagă ce se întâmplă.

„Primul lucru în comunicare este înţlegerea. Dacă arunci cu cifre peste cifre, nimeni nu pricepe nimic. Este nevoie de cineva care să vorbească pe înţelesul tuturor. Vreau să încerc să le explic jurnaliştilor care, la rândul lor, să poată spune mai departe publicului, clar, odată ce au înţeles despre ce este vorba. Provocarea este să fac acest lucru din interior. Ca insider vezi altfel lucrurile”, a explicat Zaharescu.

El a precizat că se cunoaşte de mai multă vreme cu Victor Ponta, dar nu se vizitează. „Când avem ocazia să ne vedem, o facem cu drag. Cred, în primul rând, că este o relaţie bazată pe respect”, a adăugat Zaharescu, precizând că ultima dată s-a văzut cu actualul premier în urmă cu două-trei luni.

Întrebat dacă se va întoarce în televiziune după mandatul de la Guvern, jurnalistul a spus că este mult prea devreme să se gândească la aşa ceva.

„Deocamdată vreau să fiu atent la ce urmează să comunic în noua calitate. Acum sunt foarte capacitat de ceea ce voi face”, a declarat Zaharescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult