Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. Angela Merkel: statul de drept a fost încălcat “în mod inacceptabil” în România. Reactia lui Ponta

UPDATE. Angela Merkel: statul de drept a fost încălcat “în mod inacceptabil” în România. Reactia lui Ponta

scris de D.S.S.
17 afisari

UPDATE 17,08. Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui suspendat, a afirmat luni că Traian Băsescu nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situaţiei actuale din România niciunui şef de stat sau de guvern.
‘Referitor la declaraţiile unor lideri ai USL făcute luni, 9 iulie a.c., care au afirmat că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat o convorbire cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, Administraţia Prezidenţială face următoarea precizare: preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situaţiei actuale din România niciunui şef de stat sau de guvern’, se arată în precizarea lui Oprea, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Viorel Hrebenciuc a declarat ca nu Angela Merkel l-a sunat pe Traian Basescu, ci presedintele i-a telefonat cancelarului german pentru a se milogi. „Nu Angela Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel ca sa se milogeasca de ea, cum a facut si la alte cancelarii europene dar nu a primit raspuns”, a sustinut acesta.
Viorel Hrebenciuc a facut aceste declaratii in deschiderea comitetului executiv al PSD, in care Victor Ponta a respins criticile formulate de cancelarul Angela Merkel.

——————

UPDATE 16,28. Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat, legat de declaraţiile cancelarului german, Angela Merkel, că ea a fost întotdeauna de partea austerităţii şi a tăierilor şi l-a susţinut pe Traian Băsescu atunci când “tăia tot”.

„Doamna Merkel şi democraţii creştini din Germania sunt cei care au crezut în austeritate, în tăieri, în România, mai puţin la dânşii, în timp ce restul Europei spune un singur lucru: că sunt în standarde în regulă şi că problema va fi rezolvată de români”, a mai afirmat Ponta. “Doar Merkel şi creştin-democraţii germani ţin cu Traian Băsescu”, a completat Victor Ponta. „Tot acest atac mizerabil al lui Traian Băsescu şi al PDL de a merge la toţi prietenii lor şi a se plânge bineînţeles că ne-a afectat”, a explicat premierul Victor Ponta valul de critici venit dinspre Occident privind evenimentele politice recente din România.

—————————————

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că statul de drept a fost încălcat „în mod inacceptabil” în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării.

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german. Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta. „Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene”, potrivit comunicatului, care nu face alte precizări.

76 comentarii

jan dinu 09-07-2012 - 21:47

Semalul dat la timp de catre – cancelarul Germaniei –
chiar inaintea hotaririi – Curtii Constitutionale – a fost esential
ca factor in luarea deciziei de membrii ei …incotr-o bate vintul – !
Rezultatul vine ….dezastros pentru USL – PCR – !
Ponta – CrinA = MUIE …!-:))))))
JD-USA

Toma 09-07-2012 - 21:48

Lasa „profundule „ca vezi tu colonie mozambicana nu germana ..cind va urca cursul la 7-8 lei.

Tu si emanatu Antonescu ,patrhiot fiu de patrioti…..nu zbiciti !

Va afectat ,he,he ..e doar preludiuul!

jan dinu 09-07-2012 - 21:55

Semnalul dat la timp de catre – cancelarul Germaniei –
este un factor esential in luarea deciziei – curtii constitutionale –
membrii ei stiind acum – incotro bate vintu – !
Rezultatul va veni ca un potop peste – USL – PCR- !
Ponta – CrinA === MU IE ….!..-:)))
JD-USA

jan dinu 09-07-2012 - 22:07

Nu- fii trist …ai sperante’n …dincolo in paradis ….-:)))
JD-USA

digital 09-07-2012 - 22:14

sper că nu ești îngrijorat…nici nu ai avea de ce să fii!
ne întâlnim cu drag,în alte posturi!
hahaha!

Europeanuul 09-07-2012 - 22:10

Liderul social-democratilor germani atrage atentia la pericolul adincirii santului dintre cele doua tabere, care din 2006, s-a adincit inloc sa se astupe (asa cum a fost de asteptat). El transmite un apel catre ambele tabere cerindu-le sa renunte la politica razbunarii, sa respecte institutiile democratice si principiile statul de drept.

In final el saluta decizia, ca insitutiile UE sa monitorizeze evolutia evenimentelelor in Romania, totodata cerind sa se analizeze evolutia criziei in „asamblu” pe perioada ultimilor ani.

http://www.spdfraktion.de/presse/pressemitteilungen/rum%C3%A4nien-demokratische-institutionen-achten-und-rechtsstaatlichkeit-respek

Tache 10-07-2012 - 06:57

Romania a avut un acces de INDEPENDENTA !! Iar acest lucru este aspru sanctionat de cei care vor ca niciodata ROMANIA sa nu fie independenta !!!

Pentru ca poporul Roman sa fie in situatia in care sa poata alege, AU MURIT OAMENI, buni, foarte buni Romani !!!

EU cred in continuare in poporul Roman, care nu este Vesnic si va fi Exterminat, daca voteaza Gresit !!!
Eu cred in mintea romanului, cea de pe urma.

Miza este EXTREMA si nu este inteleasa nici de cei la care ma asteptem sa o intelega.

Poporul roman, prin statalitatea lui, ISI JOACA ULTIMA SANSA. Nu mai exista o a doua sansa, nu mai exista resurse !! Este ultima sansa a poporului roman!!!!!!! Este precum echipa nationala de fotbal… Cand s-a dus generatia formata de Ceausescu, s-a dus tot…

Ce se va intampla daca Braunovici va fi reales. Pai ce s-a intamplat si in Welschland….. Vor veni 5 milioane de emigranti si plantatia Romania va fi eficientizata. Un roman normal nu poate accepta asa ceva. Nu poate accepta ca Romania sa devina la fel ca Franta, UK, Belgia sau Olanda !!!

Zenovia-Zamfira 10-07-2012 - 07:03

Aoleo maica, adui in bobi, maicaaaa!
Si ce sa vezi?
Basescu Prim-Ministru!
Nu se poate, imi zic.
De unde pana unde?
Ca indoiala era cu „presedinte’….
Dar asta iese la bobi, asta va fi, caci e ca si hotarat.

Tache 10-07-2012 - 10:28

Tancuri, Avioane, Bombardamente, Executii Sumare… Nu ne jucam…

S-a schimbat ritmul Istoriei….. TOTUl PANA LA CAPAT !!!

Tache 10-07-2012 - 10:37

Bineinteles ca romanii sau tiganii jandinea, precum Zenovia-Zamfira, nu sunt implicati !!!
Fiti-ar Jan Dinu sa-ti fie !

Tache 10-07-2012 - 10:43

De ciufulici… Si de Timotei…

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult