Acasa Actualitate-InternaPolitica interna ANI, câştig de cauză în faţa Brânduşei Novac

ANI, câştig de cauză în faţa Brânduşei Novac

scris de A.B.
8 afisari

Instanţa a decis. Deputatul PDL Brânduşa Novac este incompatibil întrucât a deţinut, concomitent, atât calitatea de deputat în Parlamentul României, cât şi funcţia de director- manager al Circ &Variete Globus Bucureşti.

novacCurtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, luni, ca neîntemeiată, acţiunea formulată de Brânduşa Novac, care a contestat raportul de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate în 23 februarie 2011. CAB a respins, de asemenea, tot ca neîntemeiată, şi cererea de suspendare a soluţionării cauzei. Pe de altă parte, Instanţa a admis, însă, parţial, cererea Brânduşei Novac de sesizare a Curţii Constituţionale, în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor demnităţilor publice.

ANI a constatat, în 23 februarie 2011, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Brânduşa Cornelia Novac, deputat PDL, care deţine simultan şi funcţia de Director/manager în cadrul Circ & Variete Globus Bucureşti. Potrivit unui comunicat de presă remis joi NewsIn, în temeiul art. 12, alin. (1) și alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 16.11.2010, cu privire la nerespectarea de către Brânduşa Novac, în calitate de Director/ manager al Circ & Variete Globus Bucureşti, a regimului juridic privind depunerea şi completarea declaraţiilor de avere şi  de interese.

Începând cu data de 22.02.2008 şi până în prezent, Brânduşa Novac deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de Director/manager al “Circ & Variete Globus Bucureşti. Conform prevederilor Legii nr. 269/2009, funcţia de Director/manager al Circ & Variete Globus Bucureşti, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, este o funcţie publică de conducere, remunerată de către autoritate, în baza unui contract de management încheiat pe durată determinată, iar remuneraţia managerului persoană fizică este asimilată, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale. Cuantumul remuneraţiei managerului se stabileşte la nivelul salariului maxim brut care se plăteşte în instituţia publică, în condiţiile legii, majorat cu până la 55 % din acesta.

Novac exercită, în prezent, mandatul de deputat în Parlamentul României, conform Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 40 din data de 19.12.2008 privind validarea mandatelor deputaţilor aleși la data de 30.11.2008. De asemenea, ea deţine şi funcţia de secretar al Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult