Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE-ANI intra azi in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

UPDATE-ANI intra azi in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

Update 12.20. Solicitarea Guvernului este reintroducerea in Legea ANI a normativelor eliminate de Senat, a declarat marti premierul Emil Boc, care participa la sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor ce are pe ordinea de zi Legea de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

„Aici avem nevoie de o singura declaratie de avere, dar, evident, aceasta sa armonizeze, sa stearga, pe romaneste spus, anumite date cu caracter personal ce tin de domiciliu sau de adresa imobilului”, a afirmat primul ministru.

 

Premierul Emil Boc a subliniat ca este vorba despre interesul Romaniei ca tara membra UE.

Presedintele Traian Basescu a decis, pe 20 iulie, sa convoace Parlamentul in sesiune extraordinara pentru a discuta legea de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate, dar si alte doua proiecte.

 Comisia juridica a Camerei Deputatilor se va intruni, marti, pentru a discuta pe marginea legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate, transmite Agerpres. Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, democrat liberalul Daniel Buda, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca se va discuta, de asemenea, – in masura in care dezbaterile pe legea ANI nu se vor prelungi -, un proiect referitor la combaterea intârzierii la plata a obligatiilor statului.

 La sedinta, care va incepe la ora 11,00, vor lua parte toate structurile interesate, incepând de la Ministerul Justitiei pâna la Agentia Nationala de Integritate. Camera Deputatilor a fost convocata in sesiune extraordinara pe data de 16 august, urmând ca pe ordinea de zi sa se afle proiectul legii privind Agentia Nationala de Integritate, precum si doua proiecte de legi care in prezent se afla la Comisia de buget.

 Duminica, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca MJ va participa la redactarea textului Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in procesul de dezbatere parlamentara, indiferent daca este vorba despre completarea proiectului de lege intors de la Curtea Constitutionala sau de un alt proiect de lege. Potrivit ministrului, convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara pentru dezbaterea Legii privind Agentia Nationala de Integritate reprezinta un „semnal politic corect” ce demonstreaza vointa Legislativului de a remedia una din vulnerabilitatile constatate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

 

0 comentariu

vichi 12-03-2010 - 14:59

Nici o minoritate din Europa nu isi permite ceea ce isi permite UDMR in Romania.Deja am dat de mult in prostie…Ca orice lucru si nivelul de toleranta are o limita..

Pribeagul 12-03-2010 - 16:33

nu pricepe ca asta-i tara romanilor si asta fiind situatia, statul este national si unitar. Ce inseamna stat neunitar?

Adrian D 12-03-2010 - 18:54

spuneau ca vor ca tinutul secuiesc sa fie stat national, unitar si indivizibil…Niste cretini, buni de balamuc! sereishtii lu peshte, se aude?

Ion Sigheorghe 13-03-2010 - 07:13

Nu cred ca este pentru nimeni o surpriza ca scroafa udemerista se urca tot mai sus in stejarul romanesc si ca protectia pedelista,{ce jalnica formulare},garanteaza astfel de demersuri antiromanesti.RUSINE!

cercetas 13-03-2010 - 17:31

Sa merga deci Armata Romana pe acolo sa le vorbesca oamenilor sa culeaga steagurile si semnele straine, caci nu se cade.

Nellu 13-03-2010 - 18:45

Ideia este geniala mai ales ca fortele combatante adevarate sunt in OM unde castiga 6000 $ pe luna ,iar cei care au ramas se razboiesc intre ei pentru pensie si alte ciolane materiale.

Nu cred ca se va gasi asa o „armata” care sa-si riste capul pentru niste steaguri sau simboluri ale unor cetateni care pana la proba contrarie sunt cetateni romani (fosti cetateni austro-ungari)…..

Deci las-o mai moale cu lozincile de mult apuse ca sa nu se ajunga la New Kosovo versiune romaneasca .Tot cu lozinci a ingropat maresalul armatei -erou national pentru unii 1/3 milion soldati cand a cazut in „plasa” trecand Prutul.Nu de alta dar sunt sanse ca noul maresal propus sa ramana numai cu Cotroceniul……

nik 14-03-2010 - 17:46

invatati romaneste respectati tot ce scrie in constitutie purtativa ca niste buni cetateni ai acestei tari daca chiar e prea mult pentru voi aveti osansa romani au dreptul la libera circulatie VALEA

Adrian D 14-03-2010 - 17:51

Te-a lovit Alzheimer-ul. Ca sa fi fost cetateni austro ungari ar trebui sa aiba cel putin 90 de ani. Crezi ca, la varsta asta, le mai arde de demonstratii?

nik 14-03-2010 - 17:59

bani pardon euro care iai pierdut la bursa mai bine plombai cateva sosele din harghita cretinule

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult