Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Anticipatele, blocate. Nu va fi cvorum pentru a respinge Guvernul Orban 2

Anticipatele, blocate. Nu va fi cvorum pentru a respinge Guvernul Orban 2

scris de Misu Andrei
76 afisari

Votul programat luni, pentru învestirea, sau mai bine spus pentru neînvestirea guvernului Orban 2, cel mai probabil nu va fi dat. Ședința de plen va fi amânată din lipsa cvorumului. Deja PSD, Pro România și ALDE au anunțat că parlamentarii nu vor veni în sală, iar celor din PNL nu le mai rămâne decât să încerce o contestație la CCR, sau să aștepte reprogramarea votului.Surse din conducerea PSD susțin că indiferent dacă decizia CCR privind nominalizarea lui Ludovic Orban, contestată de Marcel Ciolacu la Curtea Constituțională, va veni înainte de votul programat în plen, parlamentarii partidului nu vor intra în sală.

Liberalii iau în calcul sesizarea Curții Constituționale

De partea cealaltă, liberalii nu au foarte multe soluții, în ciuda declarațiilor repetate ale premierului Ludovic Orban care susține că există un plan B.

Planul B al liberalilor ține de sesizarea Curții Constiuționale pentru un conflict între puterile statului, generat de refuzul Parlamentului de a acorda votul de învestitură, și automat, blocarea procedurii constituționale de desemnare și numire a unui premier.

„În mod evident se intră într-un blocaj instituțional care poate deveni perpetuu, ceea ce înseamnă un conflict juridic de natură constituțională”, au declarat surse politice, pentru Digi24.ro.

1 comentariu

ILINCA ALEXANDRU 24-02-2020 - 14:19

Guvernul demis, interimar care doreste „dezinvestirea” din partea sa si a altora, trebuie mentinut in aceasta pozitie pana in luna sept.2020, astfel va lucra mai putin, dar si pe timp de zi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult