Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: Băsescu şi ai lui s-au purtat în Europa ca nişte slugi

Antonescu: Băsescu şi ai lui s-au purtat în Europa ca nişte slugi

scris de A.H.
5 afisari

Crin Antonescu a declarat că a fost „crescut” şi „educat în cultura europeană”, iar lucrurile pe care România trebuie să lea dea Europei trebuie date „cu demnitate”, acuzându-l pe Traian Băsescu şi „guvernele lui că s-au purtat în raport cu Europa ca nişte slugi”.

Antonescu a vizitat miercuri colegiul electoral în care candidează din judeţul Teleorman, unde le-a spus simpatizanţilor că România are foarte multe lucruri de dat Europei, însă acestea trebuie oferite „cu demnitate”.

„Am fost crescut, educat în cultura europeană, admir Europa, consider că suntem europeni chiar şi atunci când bariera nenorocită a comunismului ne despărţea de libertate. Ceea ce spun eu, şi nu ştiu dacă sunt naţionalist sau nu, mă interesează mai puţin cum mă caracterizează ei, eu spun aşa: conducătorii României trebuie să lucreze pentru România şi pentru români. Conducătorii României trebuie aleşi de către români. Când 7,4 milioane de români îţi spun «pleacă», pleci! Nu ştiu ce e atât de complicat, atât de antieuropean în asta. Avem foarte multe lucruri de dat Europei. Să le dăm cu demnitate şi să fim recunoscuţi ca parteneri egali. Îl acuz pe Băsescu şi acuz guvernele lui că s-au purtat în raport cu Europa ca nişte slugi, şi nu ca nişte conducători ai acestei ţări. Pentru asta nu-i de vină nimeni, sunt de vină ei”, a susţinut Antonescu, potrivit unui comunicat de presă.

„Ceea ce ne deosebeşte pe noi de domnul Băsescu este următorul lucru: noi vrem să fim în Europa ca să ne fie mai bine, nu ca să ne fie mai rău. (…) Reprezentanţii României, că îi cheamă Traian Băsescu sau Victor Ponta, au obligaţia să se lupte ca România să aibă şi ea parte de şansa de care au avut celelalte ţări. Pentru că Spania a primit 20 de ani miliarde şi miliarde de la UE şi s-a dezvoltat şi a recuperat decalajul pe care îl avea de când a intrat. Pentru că Portugalia a fost în aceeaşi situaţie, pentru că Grecia a fost în aceeaşi situaţie, Ungaria, Polonia. Nu vrem pentru România decât ceea ce este corect, să avem şi noi peste tot în România până în ultimul sat drum, apă, canal, dispensar, o şcoală, pentru că dacă nu le avem pe astea putem să scriem orice în documente, nu suntem cu adevărat în Europa”, a mai afirmat preşedintele PNL.

El a menţionat că interesul României este să-şi ceară dreptul de a avea şansa celorlalte ţări. „Pentru că nu România a produs criza euro, nu România e de vină pentru toate aceste probleme. Guvernele noastre sunt de vină pentru că nu absorbit mai multe fonduri europene, pentru că nu au guvernat mai bine România, dar sunt de vină faţă de români, nu sunt de vină faţă de UE. Aşa încât dacă nu conducătorii României apără aceste interese, cine vreau să le apere, conducătorii Angliei?”, a întrebat retoric Antonescu.

23 comentarii

vodka 22-11-2012 - 11:52

Iata o idee buna crinologica – capitalurile care au provocat criza vin din X-ulezia? X-ulezia sa plateasca pagubele! – si e usor de verificat, caci fiecare euro are numar de serie, si deci stim de unde vine.

ValVerde 22-11-2012 - 16:38

1. „Conducătorii României trebuie aleşi de către români. Când 7,4 milioane de români îţi spun «pleacă», pleci!”

-Ca asa e in orice republica bananiera, si noi asa vrem Europa !

2. „Pentru asta nu-i de vină nimeni, sunt de vină ei”

-Ori nu-i de vina nimeni, ori sint de vina ei ! Din aceasta dilema nu putem iesi! Am zis!

3. „Avem foarte multe lucruri de dat Europei. Să le dăm cu demnitate..”

-Sa ne uitam fara frica in ochii lor, sa scupam pe jos, sa batem cu pumnu’n masa si sa zicem: Va dam !!!

4. „Pentru că Spania a primit 20 de ani miliarde şi miliarde de la UE ……. Pentru că Portugalia a fost în aceeaşi situaţie, pentru că Grecia a fost în aceeaşi situaţie, Ungaria, Polonia.”

-Altii au primit pe de-a moaca, si noi nu. Sa cersim cu demnitate ce vrem sa primim de pomana! Pentru ca Europa e responsabila ca..”să avem şi noi peste tot în România până în ultimul sat drum, apă, canal, dispensar, o şcoală, pentru că dacă nu le avem pe astea putem să scriem orice în documente, nu suntem cu adevărat în Europa”

5. „Pentru că nu România a produs criza euro, nu România e de vină pentru toate aceste probleme. ”

-Asa ca sa ne dati ! Si
sa dati mai mult daca ne vreti in zona Euro, ca noi inca ne mai gindim, dar daca ne rugati frumos, cu plicu’n mina, poate venim si noi in zona…

urbos 22-11-2012 - 16:50

Ce republica bananiera ba scarba, in orice tara civilizata Kioru tau imputit isi dadea demisia demult.

Salut 22-11-2012 - 17:19

Ce dreaq ii raspunzi prostei asteia? Pentru VacaVerde singurul lucru important e sa-si rumege la timp portia de fan. Crezi ca va putea vreodata sa inteleaga de ce, spre exemplu, daca Grecia iese din Euro, Grecia ramane cu vreo 600 de miliarde datorie, dar Germania pierde 2500 miliarde?

Nenorocirea e ca astfel de VaciVerzi si BoiVerzi fac enorm de mult rau chiar celor pe care „ii apara”. In administratia idiotului de Bush idiotii astia au fost ata de raspanditi, atat de plini de ei si de prostia lor, ca in mai putin de un deceniu au pus si America pe butuci, au terminat si prezenta americana in zone deja consacrate (vezi spre exemplu America de Sud, considerata pana in vremea lui Clinton „gradina din spate a SUA”).

Acum cativa ani atrageam atentia asupra pericolului pe termen lung al transferului de tehnologie si job-uri spre China. Fel de fel de Vaci si BoiVerzi mi-au sarit in gat cu argumente de genul: transferam doar ce vrem noi; tehnologia de baza ramane aici (in SUA), ii pacalim pe chinezi sa munceasca ieftin pentru noi; China isi da duhul i doi ani, etc. Azi, daca iau stirile din China, vad ca se pregatesc sa faca Statie spatiala, produc drone, continua sa aiba surplusuri de zeci de miliarde, au cele mai mari vanzari de tablete electronice, etc.

Cu alte cuvinte, dobitoacele astea verzi sau mai putin verzi, desi se lovesc cu bila aia goala din cinci in cinci minute de un copac, nu sunt in stare sa vada padurea.
Si atunci, ce sa-i explici ViteiVerzi ca democratia inseamna IN PRIMUL RAND Vox Populi, ca statul de drept si toate celelalte trebuie construit(e) pe baze democratice, etc?

ValVerde 22-11-2012 - 17:46

„Crezi ca va putea vreodata sa inteleaga de ce, spre exemplu, daca Grecia iese din Euro, Grecia ramane cu vreo 600 de miliarde datorie, dar Germania pierde 2500 miliarde?”

===

Invata sa gindesti in procentaje.
(adevarat, „gindesti” si „Boul salut” se exclud reciproc, dar ma rog…)

.washingtonpost.com/blogs/ezra-klein/post/the-consequences-of-a-euro-zone-breakup/2011/12/08/gIQAMeMdfO_blog.html

GRIGORE 22-11-2012 - 16:56

DOMNILOR DIN USL NU VEDETI CA ACEST PERSONAJ E IRESPONSABIL !

Alegem un muzeograf presedinte al Romaniei ,citi neuronii folosea el la serviciui (unul )ce efort intelectual depunea acesta ,adormea in toaletele muzeului de-l cautau toata ziua ???!!!
Se si vede ca trancaneste fara rost ,intii vorbeste si pe urma gindeste …ataca Germania ,USA …fara Germania sau banii nemtilor …se prabuseste toata europa ,100 de miliarde de euro varsa Germania la bugetul UE.
te gasisi tu si” coana mare „(geloasa ) sa ne sfatuiti sa nu mai stam sub fusta doamnei Merkel…

Ar trebuii ales presedinte al Ro un om capabil ,a carui profesie la format ,la modelat , la obligat sa ia decizii dupa o profunda analiza .,care ii cerea COOERENTA ,luare de decizii rapide si eficiente …..
Cel mai indicat candidat ar fi SORIN OPRESCU !!

Ps. Nu mai imi cenzurati postarile …….eeee!

Salut 22-11-2012 - 17:52

…”a carui profesie la format ,la modelat, la obligat”…

L-linioara-a format/modelat/obligat…

======================

„citi neuronii folosea el la serviciui ”

…cati neuroni [un singur ” i”] folosea el la serviciu [fara „i” final]…

etc, etc,

=============================================

Vere, chiulesti de la Gramatica? Fugi inapoi in clasa a treia. Poate de data asta, la a sasea incercare, o termini.

ValVerde 22-11-2012 - 18:10

Bovis salut,

de ce nu te limitezi tu sa faci corecturi gramaticale in mesajele fourmistilor (pentru ca le faci bine), in loc sa sari ca flegma din gura lui Huhu sa-ti dai cu parerea in conversatii care necesita mai mult de 2 neuroni sleiti ???

GRIGORE 22-11-2012 - 18:10

Lasa gargara ieftina ,te ascunzi dupa detalii astfel iti justifici incompetenta ,lipsa ideilor consecventa ,te deranjeaza adevarul,tu si altii …..masteranzi doctoranzi etc etc ….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-11-2012 - 17:44

,,Cel mai indicat candidat ar fi SORIN OPRESCU !!”ca PRESEDINTE ! DL. ISARESCU -Prim Ministru ! DL. Bogdan Aurescu -Ministru de Externe ! Dl Raed Arafat -Ministru Sanatatii . DL. Mircea Diaconu -Ministru Culturii ! Doamna Mona Pivniceru -Ministru Justitiei !….si ar mai fii cateva nominalizari bazte doar pe competenta ! FARA asazisi POLITICIENI ! GUVERN pt. ROMANIA si ROMANI !

digital 22-11-2012 - 17:58

ce isărescu președinte mă,te-ai țicnit sau ești prost de-abinelea!
un băsist cu alt băsist…auzi la cretin…isărescu,președinte…!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-11-2012 - 19:02

–hahalera dreaq, analfabet de cocina, ce 3,14147 …Da metty te bagi tu in SFERELE INALTE !Si ce ai tu la baza afirmatiei ca GUVERNATORUL BANCII NATIONALE ar fi prozelitul buffonului Beau-Beau ! Ca l-a decorat Chiombelixu cu intentia de al apropia !Not chance la OMUL ISARESCU !Si bovis rrara ,IO l-am sustinut pe DL. OPRESCU -PRESEDINTE iar pe DL. ISARESCU ,P.M! La Invatamant pe Acad. BUZURA !….Pe DL. Topescu la Ministerul SPORTULUI!

digital 22-11-2012 - 19:18

în primul rând,tot prost ai rămas,dar mai nou,ești și fraier,handy-kapatule!
ce morții mătii ragi pe-aici cu tâmpiții de oprescu și isărescu!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-11-2012 - 19:28

bey …patrapuleo pe tine te defineste lipsa de gandire si faptul ca esti neam prost. Tu apreciezi un cadru medical , un chirurg cu sute de operatii, un economist stralucitor ca Guvernatorul B. N !All dreaq REDUS MENTAL !Nesimtzitule , gonoiule ! Ai sictir in aia a metti !

digital 22-11-2012 - 19:32

să-ți faci tu ,țara ta cu mumiile astea,ai înțeles mă retardatule?!
mă piș pe voi!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-11-2012 - 19:44

..te pisi contra vantului… dar ca orice vierme care consuma rectal, te simtzi in mediul tau , natural.!Daca numa’h atat au reusit sa produca aia de la scoala militara, ce pretentii de la tine redus mental !

GRIGORE 22-11-2012 - 18:19

As dorii in fruntea tarii mele pe care o iubesc ROMANIA un presedinte ca Bogdan Aurescu !!

As dorii o lupta decenta intre doi candidati capabili ;redutabili ,domnul Sorin Oprescu din partea partidului domnului Iliescu (USL)…Si Domnul Bogdan Aurescu ..din partea ARD .AMINDOI MERITA RESPECT SA-I NUMIM „DOMN”

ION ILIESCU CEL PUTIN ,POATE STOPA CATASTROFA NUMITA CRIN ANTONESCU ….UN LIMITAT GURALIV ,URMARITII GESTURILE DECLARATIILE BELIXCOASE , NU-MI IESE DIN SUFLET SA-L NUMESC DOMN ….
Ps. RazvamN Ungureanu,tinar ,de perspectiva ,a condus o institutie vitala cu rezultate poxzitive pt statul roman …dar totusi …are timp sa mai creasca .

Pribeagul 22-11-2012 - 20:29

🙂

Isarescu la frizer. Tzac, tzac, tzac, tzac! Frizerul:
– Domnu Guvernator, cum mai merge economia?
Isarescu:
– Mmm…, bine.
Tzac, tzac, tzac, tzac! Dupa cateva minute frizerul iarasi:
– Domnu Guvernator, cum mai merge economia?
Isarescu:
– Mmm…, bine.
Tzac, tzac, tzac, tzac! Dupa alte cateva minute frizerul:
– Domnu Guvernator, cum mai merge economia?
Isarescu:
– Mmm…, bine. Auzi, da ce ma tot intrebi cum merge economia?
Frizerul:
– Pai cand va intreb vi se ridica parul si-l tai mai bine!!!

Salut 22-11-2012 - 20:35

🙂 🙂 🙂

jan dinu 22-11-2012 - 18:29

—- AN de AN boporu animal …
Nici foamea nu-l trezeste…
Shi’ncet ,incet pamintu’l putrezeste …!
JD-USA

digital 22-11-2012 - 18:35

e atât de retardat,încât nu știe cum să procedeze!
dacă-i desenăm,poate pricepe,într-un final!

jan dinu 22-11-2012 - 19:02

– Iar arata – lipoveanu –
Cum sa voteze Rumanu …
Chiulangiu in parlament …
E mai mult decit dement !!!!
JD-USA

digital 22-11-2012 - 19:29

îngroapă-te-n ciment!
retardeală 100% garantată în boașca ta senilă!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult