Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Joi. Antonescu: Băsescu şi Boc râd ca proştii. Scandal la moţiune

UPDATE Joi. Antonescu: Băsescu şi Boc râd ca proştii. Scandal la moţiune

scris de R. C.P.
4 afisari

UPDATE. JOI. Codul Muncii se consideră adoptat

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie a fost respinsă, miercuri seară, de Parlament, fiind votată doar de 212 parlamentari, în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Potrivit anunţului oficial, la moţiunea de cenzură s-au înregistrat 218 voturi, din care au fost anulate două.

Din cele 216 voturi valabil exprimate, pentru adoptarea moţiunii au votat 212 senatori şi deputaţi, iar pentru respingerea acesteia au votat patru.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul, cei mai mulţi dintre ei lăsând să se vadă modul în care au introdus bilele în urne, respectiv împotriva moţiunii, informeza Mediafax.

Conform Constituţiei, respingerea moţiunii de cenzură atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

———————

UPDATE. 20.19. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că Mircea Geoană nu era desemnat să conducă şedinţa Parlamentului.

Potrivit lui Anastase, Geoană a încălcat Statutul deputatului şi senatorului şi Regulamentul, în replică preşedintele Senatului susţinând că Anastase nu are dreptate.

„Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu era desemnat să conducă şedinţa, a încălcat Statutul deputatului şi senatorului şi Regulamentul celor două Camere. Dânsul nu trebuia să întrerupă dezbaterea moţiunii de cenzură”, a afirmat Roberta Anastase.

În replică, Mircea Geoană a spus că Anastase nu are dreptate, deoarece când un preşedinte al unei Camere nu este prezent la şedinţă, în mod automat „preia ştafeta celălalt preşedinte”.

Şedinţa Parlamentului a fost întreruptă pentru un sfert de oră după ce senatorul PNL Puiu Haşotti a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre a Parlamentului în care condamna unele afirmaţii făcute de oficiali ungari.

Mircea Geoană a spus că, după şedinţă, Parlamentul are dreptul de a se pronunţa pe acest subiect şi e firesc să aibă o reacţie la unele afirmaţii care au „o anumită contestare a ordinii”.

„Trebuie să tragem un semnal de alarmă, dar nu să avem o atitudine care să creeze ostilitate între două ţări. Problema nu este procedurală, ci politică”, a declarat Geoană.

————————

Crin Antonescu a declarat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că şeful statului şi premierul pot fi văzuţi mereu râzând ca proştii.

Ministrii fata cu motiunea de cenzura„Am pretenţia că despre populism poate vorbi şi chiar trebuie să vorbească foarte critic cineva care are o minimă sensibilitate, cineva care într-o ţară de oameni din ce în ce mai trişti nu râde întruna ca prostul şi nu-l am în vedere aici doar pe primul-ministru Traian Băsescu, îl am în vedere chiar şi pe primul-ministru Emil Boc„, a spus Antonescu, citat de evz.ro.

În apărarea Codului Muncii pe care şi l-a asumat, premierul Emil Boc a citat în plenul Parlamentului din „Criticii mei”, de Mihai Eminescu: „E uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”.

3 comentarii

snapshot 17-03-2011 - 12:58

eu l-am vazut mai mult pe crin a razand ca prostul…. si ca baba stirba cu mana la gura.

victor 17-03-2011 - 15:18

nu dle pupincuristo -vuvuzea antonescu ,basescu si boc ride de risul prostilor ca tine si ponta ,care a ti transformat motiunea intr un prilej de birfa, si opozitia in slugi fidele jefuitorilor economiei rominesti si sistemului mafiot condus de iliescu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult