Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: Decizia de a nu candida la Președinție nu are legătură cu Băsescu

Antonescu: Decizia de a nu candida la Președinție nu are legătură cu Băsescu

scris de C.S.
1 afisari

Crin Antonescu răspunde declarațiilor lui Victor Ponta. Președintele demisionar al PNL a declarat că decizia sa de a nu mai candida la Președinție nu are nicio legătură cu Traian Băsescu și nu este influențată de alți factori externi.

Crin Antonescu a ieșit din cursa pentru Cotroceni.

„În urma alegerilor europarlamentare și în urma demarării unui parteneriat PNL-PDL, cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat. Azi, Traian Băsescu, liderul unui partid de 6%, partid care nu este chemat și nu este primit deocamdată la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL nu s-a făcut doar în afara oricărei inspirații, cu atât mai puțin al oricărui control din partea lui Traian Băsescu, dar cu excluderea explicită a acestuia și a oamenilor săi apropiați din punct de vedere politic”, a afirmat Antonescu înainte de ședința Biroului Politic Național al PNL.

Potrivit lui, cariera politică a președintelui s-ar fi putut încheia mult mai devreme, în decembrie 2012.

„Traian Băsescu a fost ținut artificial la putere până la 25 mai de către domnul Victor Ponta, care, din lașitate sau poate șantajabilitate, a încheiat un pact politic și de coabitare inexplicabil cu Traian Băsescu”, a adăugat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că nu există niciun fel de influență externă în legătură cu decizia sa de a renunța la candidatură, după ce liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat la România TV că Antonescu a fost intoxicat și manipulat de niște profesioniști.

„Nu știu ce relații are domnia sa (Victor Ponta — n.r.) sau ce-l determină pe domnia sa să considere că orice gest politic trebuie să fie cenzurat sau inspirat sau determinat de aceste structuri. Cred că ar fi cazul, de exemplu, ca reprezentanți oficiali ai serviciilor speciale din România să se pronunțe asupra acestor lucruri, ca să nu fim în situația penibilă ca prim-ministrul unei țări pe care o conduce să vorbească prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa țară. (…) Eu înțeleg foarte bine că oameni ca Ponta și Ghiță nu pot concepe că există cariere politice, oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică și ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conștiința lor, fără să fie influențați, constrânși, manipulați de structuri, de oameni, de alte lucruri”, a mai afirmat Crin Antonescu.

El a spus că este ținta unor atacuri venite din partea lui Victor Ponta și a partidului său.

„Constat după 48 de ore că și în situația în care eu am anunțat că nu mai candidez continui să fiu centrul spaimelor și atacurilor domnul Ponta și celor din jurul său. (…) Decizia mea nu este un pas înapoi, este un pas înainte, este un semnal pentru toată lumea încremenită în poziții stupide, viguroase, dar stupide de a da o șansă României de a avea o alternativă în această toamnă”, a arătat președintele demisionar al PNL.

Antonescu a mai spus că marea miză pentru Victor Ponta și PSD este controlul justiției și al serviciilor speciale.

3 comentarii

dinu 02-06-2014 - 16:47

Mare magar este stimabilul CRIN ( ofilit…)! Ponta nu a scos niciun cuvant jignitor de la ruperea USL-ului, de catre aceasta floare oravita ( crin… adica!),
iar el nu pierde nicio ocazie. Las ca iese el adevarul la suprafata si o sa vedem pe unde scoti camesa…tu si cei ce te spijina ( sau te sapa?).
E clar ca este ceva dubios in aceasta schimbare de directie a lui Antonescu!!! C-o fii cum a zis liberalul European, ca o fii cum zice „gura targului” -adica santaj?…mai vedem ….. iar asta o sa fie f. curand!

urbos 02-06-2014 - 16:55

Ce mai screme cacatul asta de om chiar nu mai intereseaza.

digital 02-06-2014 - 23:24

nu l-a pupat în ..llă pe băsexu, nici cu gura nici cu buzele…poate a făcut băsexu ceva, a zis ceva!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult