Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu despre referendum: „E jenant”

Antonescu despre referendum: „E jenant”

scris de Z.V.
0 afisari

Crin Antonescu, apreciază că referendumul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, aprobat de CGMB pentru 6 octombrie, este „inutil”.

Antonescu despre referendum: „E jenant”

„Eu cred că, în legătură cu eutanasierea, părerile bucureştenilor, ca şi ale românilor în general, sunt împărţite. Eu cred că în legătură cu o chestiune părerile bucureştenilor nu sunt împărţite, cadru legal avem şi nu trebuie niciun referendum, şi anume aceea că nu este normal într-o ţară care se pretinde civilizată să umble câini fără stăpân pe stradă şi să fii în pericol să fii muşcat, ba chiar omorât, cum am ajuns în această situaţie. Nu-mi trebuie niciun referendum pentru asta”, a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Digi 24. El a arătat că problema este prinderea acestor câini, strângerea lor de pe străzi: „Decizia CGMB înţeleg că s-a luat, referendum va fi, eu cred că nu are rost, dar nu pot împiedica o asemenea decizie eu, pentru că e o decizie a Consiliului General”.

Întrebat despre consecinţa legală a acestui referendum, Antonescu a spus: „În primul rând, referendumul se desfăşoară sub condiţie de validitate (…), am auzit oameni care cunosc mai bine decât mine pulsul direct al bucureştenilor, primarul Popescu Piedone, de pildă, care se îndoia foarte serios că vor veni jumătate plus unu dintre bucureşteni la referendum. Deci, dacă nu vin, am cheltuit bani degeaba. Dacă vin şi spun că vor eutanasiere, din două una: ori deja găsesc o lege şi atunci el este inutil, ori găsesc teoretic o lege care nu impune eutanasierea şi atunci referendumul nu are forţă de lege. Dacă spun că nu vor eutanasierea şi legea s-a pronunţat pentru eutanasiere, el e din nou inutil, pentru că un referendum nu poate ţine loc de lege (…). Referendumul e inutil, ce să mai discutăm, chiar e jenant”. „Eu cred sincer că primarul, sub imperiul şi al emoţiei, pentru că nu-i vine nici lui uşor, toţi suntem oameni, această întâmplare ne-a afectat pe toţi, faptul că există acum o presiune asupra sa, atribuindu-i o vinovăţie, sigur că a simţit nevoia să se ducă cumva către oameni, dar eu cred că poate mai e timp ca raţional această decizie să fie cumva anulată, pentru că, repet, e o cheltuială absolut inutilă”, a mai apreciat el.

Crin Antonescu a spus că nu a apucat să discute legat de această chestiune cu Sorin Oprescu. „Nu e un atac, aşa cum l-au perceput unii, la adresa domnului Oprescu. Am spus doar că un referendum … e chiar culmea, adică încă nişte bani cheltuiţi, încă o lună pierdută, când foarte probabil săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor probabil că legea se va adopta în sensul eutanasierii. Deci la ce mai e bun referendumul?”, a adăugat el. El a fost de asemenea întrebat dacă PNL îl susţine în continuare politic pe Sorin Oprescu: „Depinde ce înseamnă susţinere. Noi am susţinut proiectele primarului general şi suntem gata să le mai susţinem. Problema asta, şi aici nu-i vinovăţia – pentru că este o vinovăţie a primarului general, nu poţi să spui că nu-i – e o vinovăţie a mai multora, e o vinovăţie şi a noastră, a celor care am avut oameni în Consiliul General. Problema asta trebuia să fie prima, chiar înaintea salubrităţii, chiar înaintea deszăpezirii, nu mai vorbesc înaintea statuilor, florilor şi a altor lucruri necesare într-un oraş mare”

Referendumul local a fost aprobat de CGMB pentru 6 octombrie, bucureştenii vor răspunde cu „da” sau „nu” întrebării privind eutanasierea câinilor maidanezi care nu au fost adoptaţi în termenul prevăzut de lege, fiind alocaţi 6 milioane de lei pentru organizarea scrutinului. Grupul consilierilor PDL a părăsit sala de consiliu înaintea votului privind organizarea referendumului local, singurii care au votat „împotrivă” fiind consilierii PPDD.

Potrivit mediafax, hotărârea aprobatǎ de consilierii municipali stabilește cǎ bucureştenii sunt chemaţi în 6 octombrie să se pronunţe prin „da” sau „nu” la următoare întrebare: „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?”. Potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, „obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia”, iar „referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica”.

5 comentarii

HUMOR NEGRU 09-09-2013 - 09:12

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană
septembrie 8, 2013

Victor Ponta și gașca sa, ar urma să primească,
300.000.000 EURO MITĂ pentru Roșia Montană
300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia MontanăTraian Băsescu a sugerat, luni 2 septembrie, că Victor Ponta a primit bani de la compania Gabriel Resources pentru a aproba exploatarea de la Roşia Montană. Enunţul a fost făcut sub forma unei întrebări retorice.
Conform unor surse din Serviciile Secrete
Chestiunea exploatării Roşia Montană era un subiect pe care Victor Ponta şi George Sörös l-au discutat, atît direct, cît şi prin intermediari, încă de la începutul acestui an, veriga de comunicare reprezentînd-o Daciana Sîrbu şi grupul de europarlamentari PSD şi PNL din Parlamentul European. Pentru a putea controla această afacere, ce riscă să i se spargă în cap, în aprilie 2013, Ponta a mutat decizia în curtea prietenului şi colegului de avocatură Dan Şova. Astfel, prin înfiinţarea unei noi companii, care să se ocupe exclusiv de proiectul Roşia Montană şi care să funcţioneze doar în subordinea ministrului delegat pentru Marile Proiecte şi investiţii străine, Dan Şova, se încearcă păcălirea opiniei publice. Ulterior, discuţiile cu George Sörös şi afacerea în sine i-au fost pasate direct lui Dan Şova, care, prin intermediul unor parteneri englezi (o casă de avocatură din Londra), a negociat modul în care va fi dată şpaga.
Aceleaşi surse spun că partenerii englezi ai lui Şova, care negociază cu avocaţii lui Sörös şi ale căror nume sînt, deocamdată, secrete, urmăresc să scoată de la Sörös 300 de milioane de euro, bani ce urmează a fi plătiţi astfel: 100 de milioane avans, în momentul în care exploatarea va demara, şi alte 200 de milioane în următorul an de zile. Cel mai probabil, banii vor fi daţi ca plată în cadrul anumitor contracte de consultanţă şi lobby şi vor fi plătiţi în conturile unor firme off-shore.
Acestea sînt informaţiile existente la nivelul anumitor grupuri din Serviciile Secrete şi pe care Traian Băsescu le cunoaşte, cu siguranţă
Însă el ezită să facă afirmaţii directe, cu privire la şpaga pe care o vor lua Victor Ponta şi Dan Şova. Aceeaşi ezitare este dată şi de alte circumstanţe, care, dacă ar ieşi oficial la suprafaţă, i-ar da numai dureri de cap Matrozului. Astfel, după cum se ştie, Serviciile Secrete americane sînt interesate în deschiderea exploatării de la Roşia Montană, prin intermediul agentului CIA George Sörös, iar darea în vileag a legăturilor afacerii l-ar pune pe o poziţie proastă cu stăpînii şi protectorii săi. Mai mult, Sörös a fost unul dintre cei mai darnici sponsori ai campaniilor sale electorale, numai în 2009 ungurul băgînd, neoficial, în realegerea lui Traian Băsescu 150 de milioane de euro, dar Basescu i-a tras ţeapă, nereuşind nici să urnească exploatarea de la Roşia Montană, dar nici să cumpere, de la firmele controlate de miliardarul ungur, celebrele avioane F16, casate de armata americană.
Sursă: Secretele Sistemului Blog
Autorităţile din Marea Britanie şi Statele Unite îl suspectează de dare de mită pe Beny Steinmetz, acţionar indirect la RMGC, cercetat într-un al şaselea caz de corupţie
Unul dintre acţionarii Gabriel Resources, companie care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), miliardarul israelian Beny Steinmetz, este cercetat de autorităţile din Marea Britanie şi Statele Unite, suspectat fiind de înaltă corupţie, în urma unor sesizări privind posibile fapte de dare de mită în vederea asigurării drepturilor miniere în Guineea. Prin aceste noi investigaţii, numărul ţărilor în care miliardarul este investigat ajunge la şase.
Acesta fiind contextul, site-ul corectnews.com pune întrebarea: dacă Beny Steinmetz a mituit în alte state ale lumii înalţi funcţionari publici şi demnitari (pentru a ajunge la zăcămintele de aur), de ce în România ar fi făcut excepţie?
Beny Steinmetz a făcut bani din diamante şi aurBeny Steinmetz a făcut bani din diamante şi aur
Beny Steinmetz controlează a doua avere din Israel, estimată de Forbes la şase miliarde de dolari.
Steinmetz a făcut bani din diamante şi aur şi a vândut în 2010 grupului brazilian Vale, pentru 2,5 miliarde de dolari, 51% din acţiunile companiei sale din Guineea, care se ocupa cu mineritul fierului. Zăcămintele preluate de Vale sunt considerate printre cele mai mari rezerve de minereu de fier din lume.
Steinmetz mai are afaceri în imobiliare, inclusiv în România, unde este implicat, în Bucureşti, în proiectul rezidenţial West Park din Militari, prin intermediul firmei Seven Hills. Forbes notează că omul de afaceri nu a avut la fel de mult noroc în imobiliare precum în industria metalelor şi pietrelor preţioase, viabilitatea companiilor sale Scorpio şi Five Mounts fiind pusă sub semnul întrebării de auditori.
Cine sunt marii miliardari ai lumii, acţionari la Gabriel Resources?
Gabriel ResourcesÎn spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deţine peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni.
Gabriel Resources anunţa la sfârşitul anului 2009 că Paulson & Co. şi Electrum Strategic Holdings deţin câte 18% din acţiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producători de aur din lume, şi BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri.
BSG îşi poate dubla numărul de acţiuni deţinute prin exercitarea, până la sfârşitul acestui an, a unei opţiuni care i-ar asigura lui Steinmetz 16% din capitalul Gabriel Resources, diminuând în acelaşi timp participaţiile Paulson & Co., Electrum şi Newmont la 17%, 17%, respectiv 14%.
Paulson & Co. este fondul de hedging al cunoscutului miliardar american John Paulson, iar Electrum face parte din grupul de companii controlat de Thomas Kaplan, un investitor important în proiecte aurifere.
Practic, toţi acţionarii cunoscuţi ai Gabriel sunt mari investitori în aur şi au făcut o bună parte din avere prin astfel de afaceri.

Ionel 09-09-2013 - 11:23

E jenant sa-l votez pe Crin Antonescu. De fapt e jenant pentru toti romanii sa-l voteze daca considera ca un referendum e jenant si asta inseamna ca e jenant sa candideze la presidentie.

pathfinder 09-09-2013 - 11:49

Pai nu-l vota.
Io sigur am sa fac la fel.
Dar nu din cauzele expuse de tine…

Antibasistul 09-09-2013 - 14:51

Eu il votez, pentru ca are dreptate, deoarece are caracter doar consultativ, nu impune masuri, E DECI INUTIL!

mircea 09-09-2013 - 19:17

care este pozitia omului politic presedinte de partid care nu a reusit din inalta dregatorie nu a resit sa promoveze o lege care sa restructureze,modernizeze si reformeze administratia orasului Bucuresti.Sunteti niste provinciali primitivi,cauza care a facut ca orasul Bucuresti sa ajunga ca un catun si sa puta a hazna.Oare nu si-a vazut programul si visul realizat cand l-a sustinut pe Vanghelie la candidatura de primar.Niste ratati in ale culturii.educatieiBaseacu=Vanghelie=Becalii= Antonescu=Blaga=Udrea=Boc niste nulitati care produc numai dezordine organizata

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult