Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu este cu 2% mai corupt si cu 6% mai arogant decat Ponta

Antonescu este cu 2% mai corupt si cu 6% mai arogant decat Ponta

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Agentia de casa care se ocupa cu studiile de piata ale PNL a scos pe piata un sondaj de opinie care contine un esantion despre care nu se spune ca este reprezentativ, insa noi trebuie sa ghicim asta. Pe de alta parte, nu se precizeaza explicit daca in aceasta cercetare au fost incluse marile orase spunandu-se doar ca s-au folosit 122 de localitati dintre care 65 in mediul urban, 56 – rural si Municipiul Bucuresti.


Nu se mentioneaza nicaieri nici lungimea chestionarului adica daca perioada pe care s-au derulat intrebarile a fost de zeci de minute. Nu exista nici ponderea grupelor de varsta in cadrul esantionului si nici dupa gen – masculin sau feminin. Conform cercetarii majoritatea respondentilor 83% cred ca tara merge intr-o directie gresita si doar 4% au spus ca intr-o directie buna iar 13% au fost nehotarati. Raspunsurile celor 83% par a fi irelevante atata vreme cat noi nu cunoastem cine sunt in spatele acestora si aici ne referim la un raspuns pe grupe de varsta, statut social si sex. In spatele acestora s-ar putea afla foarte multi din votantii  PNL dintre care 61% ii considera, in mod evident responsabili, pe Traian Basescu si Emil Boc de faptul ca tara merge intr-o directie gresita. Din acelasi procent de 83% doar 5% considera, in acelasi mod evident, ca fosta guvernare a PNL ar avea vreo vina pentru directia gresita. Cu toate astea 32 % cei nemultumiti de directia in care merge tara considera ca sunt responsabili in egala masura si Guvernul Boc, si Traian Basescu, si fosta guvernare PNL si actuala opozitie. 77% din total votanti PNL considera ca guvernul Boc si Basescu sunt responsabili ca tara merge intr-o directie gresita in timp ce nici 1% din acestia nu ar recunoaste ca si fosta guvernare PNL ar putea sa aiba vreo vina. Din grafice rezulta nesurprinzator ca Victor Ponta si Crin Antonescu au cea mai favorabila imagine in timp ce Traian Basescu, Elena Udrea, Adriean Videanu si Emil Boc sunt la extrema cealalta. Cercetarea este si mai tendentioasa si subiectiva avand in vedere ca toate intrebarile sunt cu tinta directa pe actuala guvernare, in special pe PDL si Traian Basescu, aceasta fiind singura vinovata de situatia politica si economica din tara. Asocierea partidului si presedintelui acestuia este facuta, in aceeasi cercetare, doar pentru PDL si Traian Basescu neavand o comporabilitate cu PSD si PNL respectiv liderii lor ceea ce face ca rezultatul sa nu fie atat de relevant. ( Care este primul lucru care va vine in minte atunci cand va ganditi la PDL? – intrebare deschisa) Peste 60% din atributele respondentilor referitoare la Basescu si PDL sunt negative.

Inca o intrebare care vine sa intareasca cele spuse pana acum este cea referitoare la cum s-ar vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale. Nu este de mirare ca Antonescu si Ponta ar fi cele mai votate personaje la distanta mare aflandu-se Basescu, Geoana si Vadim Tudor. O intrebare interesanta este cea referitoare la nivelul coruptiei si a cinstei celor patru, cei mai importanti, lideri politici. De aici aflam ca Basescu si Boc in procente aproximativ egale ca sunt considerati a fi corupti in timp ce la polul opus Ponta si Antonescu pozeaza ca fiind cei mai cinstiti. Totusi parca Antonescu este privit cu 2% mai corupt decat Victor Ponta. La capitolul aroganta prima pozitie si-o disputa acelasi tandem Basescu-Boc urmat de Antonescu, Ponta fiind cel mai putin arogant.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult