Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: Intre PNL si PDL, grupare cu comportament specific gastilor mafiote, nu poate fi colaborare

Antonescu: Intre PNL si PDL, grupare cu comportament specific gastilor mafiote, nu poate fi colaborare

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Liderul liberal Crin Antonescu precizeaza ca PNL nu sustine niciun fel de negociere cu PDL pentru intrarea la guvernare alaturi de acest partid, respingand din nou posibilitatea unei colaborari intre cele doua formatiuni.


„Intre noi si partidul responsabil de situatia economica dezastruoasa a Romaniei, intre noi si o grupare care, printr-un comportament specific triburilor sau gastilor mafiote, a discreditat in ochii romanilor insasi ideea de democratie, nu poate exista vreo forma de colaborare”, se arata intr-un comunicat al PNL remis agentiei MEDIAFAX privind pozitia presedintelui partidului referitor la presupuse negocieri PNL-PDL.

 

Replica lui Antonescu vine dupa ce in presa au aparut informatii ca liberalii ar negocia de la inceputul lunii august cu lideri PDL din esalonul doi o eventuala intrare la guvernare, ca s-ar fi discutat la nivel parlamentar, dar ca „nu s-a batut nimic in cuie”. La negocieri ar fi participat, din partea PNL, Crin Antonescu si Dan Radu Rusanu, iar de la PDL parlamentari si lideri din teritoriu.

„Partidul National Liberal nu sustine niciun fel de negociere cu Partidul Democrat pentru constituirea unei noi majoritati parlamentare impreuna cu aceasta formatiune politica si/sau pentru intrarea la guvernare alaturi de aceasta formatiune politica. Intre noi si partidul responsabil de situatia economica dezastruoasa a Romaniei, intre noi si o grupare care, printr-un comportament specific triburilor sau gastilor mafiote, a discreditat in ochii romanilor insasi ideea de democratie, nu poate exista vreo forma de colaborare. Ne separa o prapastie de netrecut, care tine de mostenirea istorica, de viziunea economica si de civilizatia politica”, se arata in comunicatul semnat de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalii sustin ca sunt „constienti si avizati ca gruparea politico-financiara care conduce vremelnic destinele Romaniei, in frunte cu Traian Basescu, Elena Udrea si Emil Boc, cauta cu disperare un pseudo-partener la guvernare, pe care sa-l faca responsabil de toate esecurile si ticalosiile Partidului Democrat” si ca pentru realizarea acestui obiectiv sunt folosite „mijloace murdare”, precum oferte financiare „de nerefuzat” pentru parlamentarii si unii lideri locali ai PNL, amenintari, santaje, dar si „manipulari grosolane, puse in scena prin intermediul oficioaselor si oficinelor palatelor Cotroceni si Victoria”.

Comunicatul aminteste ca PNL a formulat, la Congresul din martie 2010, „o optiune ferma”, prin sustinerea si alegerea motiunii propuse de Crin Antonescu, anume „ramanerea in opozitie in scopul de a construi o oferta proprie, autentica de centru-dreapta, pentru transformarea Romaniei intr-o societate prospera, libera si civilizata”.

„Aceasta optiune exclude din insasi formularea ei orice participare, indiferent de forma, la guvernare alaturi de oamenii care se fac vinovati de dezastrul actual al societatii romanesti”, conchide comunicatul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult