Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Daniel Chiţoiu nu va fi urmărit penal. Comisia juridică a dat aviz negativ (update)

Daniel Chiţoiu nu va fi urmărit penal. Comisia juridică a dat aviz negativ (update)

scris de S. P.
4 afisari

UPDATE 12:02 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat negativ, marţi, cererea ministrului Justiţiei privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu.

Daniel Chiţoiu nu va fi urmărit penal

Daniel Chiţoiu nu va fi urmărit penal

Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputaţi, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

Decizia Comisiei juridice a fost luată după audierea lui Daniel Chiţoiu.

Camera Deputaţilor a decis, marţi, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de plen discutarea solicitării procurorului general privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului PNL Daniel Chiţoiu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi că deputaţii liberali vor vota în favoarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu.

„Vom adopta o poziţie consecventă, o poziţie pe care am adoptat-o şi în cazul altor solicitări de acest sens, suntem pentru separaţia puterilor în stat, vom da un vot care să nu obstrucţioneze sau să nu fie suspectat în vreun fel că obstrucţionează posibilitatea organelor de anchetă de a-şi desfăşura activitatea (în cazul cercetării penale a lui Daniel Chiţoiu – n.r.). În acelaşi timp, tot în spiritul separaţiei puterilor în stat, avem semne de întrebare de principiu foarte serioase faţă de o cercetare care se desfăşoară în legătură cu un act normativ, că e vorba de un proiect de lege sau că e vorba de o ordonanţă de urgenţă”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că deputaţii liberali vor vota în favoarea încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul lui Chiţoiu.

El a menţionat însă că liberalii vor acorda o „atenţie foarte mare” desfăşurării cercetării.

Cu atenţie foarte mare, pentru ca să nu ajungem nici în situaţia în care organele de anchetă, Parchet, DNA, să fie blocate de către Parlament în activitatea lor, dar nici să fim în situaţia în care DNA sau Parchetul să facă sau să desfacă legi, atâta vreme cât regimul legilor este altul, cât puterea care legiferează în România este Parlamentul„, a mai precizat preşedintele PNL.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul „Carpatica”, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a înaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmărirea penală a lui Chiţoiu.

Din probele administrate de procurori a rezultat că, în calitate de ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu a iniţiat proiectul de ordonanţă de urgenţă care reducea numărul membrilor consiliului şi prevedea noi cerinţe legate de calificările profesionale minime, fiind introdusă condiţia experienţei profesionale de minimum nouă ani de la data absolvirii studiilor.

În referatul procurorilor se mai arată că, prin faptele descrise, au fost aduse vătămări atât intereselor Guvernului şi ASF, instituţii cu rol esenţial în garantarea respectării legii şi a principiului transparenţei instituţionale şi care ar trebui să acţioneze exclusiv în interesul public, cât şi lui Daniel George Tudor, vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor, care a fost nevoit să demisioneze din funcţia ocupată.

„În acelaşi timp, grupul infracţional care viza protejarea intereselor

SC Carpatica Asig SA ar fi obţinut un folos nepatrimonial prin adoptarea acestui act normativ, constând în posibilitatea de a influenţa deciziile autorităţii de supraveghere şi control”, potrivit procurorilor.

44 comentarii

salut 11-03-2014 - 12:20

„Liderul PNL a precizat că deputaţii liberali vor vota în favoarea încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul lui Chiţoiu.”
=====================
Jigodie.

UnUL 11-03-2014 - 12:28

Jigodie ești tu. Demnitarii nu sunt deasupra legii; trebuie permisă judecarea lor, urmând ca, eventual. să-ți dovedească nevinovăția la tribunal.
Oricum, decizia comisiei juridice e încă o bilă neagră în MCV, dovedind că în România politicul obstrucționează justiția (ca să nu spun că îți bate joc de justiție și vrea să o încalece!)

digital 11-03-2014 - 12:57

așa e, doar kiorul are imunitate galactică!
piei mă, dreq de împuțicune băsistă!

UnUL 11-03-2014 - 13:12

În toate țările civilizate președintele are imunitate pe timpul mandatului, boule! Jacques Chirac a fost acuzat de corupție DOAR DUPĂ TERMINAREA MANDATULUI și a scăpat de închisoare doar pentru că era prea bătrân și bolnav. Deci dacă asupra lui Băsescu planează vreo suspiciune (lucru de care mă îndoiesc până la a mă rupe), poate fi judecat după terminarea mandatului (și, evident, să primească un NUP, pentru că nu s-a făcut vinovat de nimic!)

digital 11-03-2014 - 14:04

hai, rupe-te-n figuri mă boșneagu dreq, poate o să primească nu un NUP, ci o NUTZII!!!!!
„evident” că ești un mare bou-bă-shit!

salut 11-03-2014 - 13:22

Arunca-te sub tren cu MCV-ul tau.
Cand justitia s-o dovedi a fi Justitie in fata oamenilor, nu MCV-uri, KKV-uri si alte prostii, cand aparatul de justitie va raspunde ca orice alt cetatean cand greseste sau produce pagube grave si prejudicii Romaniei…
…cand JUSTITIA va servi Romania si nu interese oculte…

atunci sa vii cu milogeli d’astea cum ca „politicul obstructioneaza justitia”.
Pana atunci, vad ca Justitia din Romania se transforma intr-o institutie suprastatala, un soi de Consiliul Ayatolahilor, dar care este comandat din exterior. Talibanizarea Romaniei.

PS: Si pentru acel „jigodie esti tu”, du-te si fute-o pe curva hodoroaga de ma-ta pe mormantu’ lu’ tac-to ala turnator, dupa ce, bineinteles, te pisi pe el.

pathfinder 11-03-2014 - 13:50

„cand aparatul de justitie va raspunde ca orice alt cetatean cand greseste sau produce pagube grave si prejudicii Romaniei”

Doar de curiozitate, nu ca nu ar fi minunat sa fie cum spui tu, unde mai raspunde „aparatul de justitie” pentru pagubele si prejudiciile aduse?

Intreb, nu dau cu parul…

salut 11-03-2014 - 13:53

Morar, Daniel.

România, condamnată la CEDO pentru un dosar instrumentat de şeful DNA, Daniel Morar

http://www.gandul.info/stiri/romania-condamnata-la-cedo-pentru-un-dosar-instrumentat-de-seful-dna-daniel-morar-4608096

search Google: daniel morar, CEDO

About 362,000 results (0.31 seconds)

pathfinder 11-03-2014 - 13:58

1. Nu ai raspuns la intrebarea adresata.
Chiar sunt curios.

2. „Concret, condiţiile de detenţie şi transportul deţinuţilor, accesul limitat la duşuri şi la apă potabilă al condamnaţilor sunt criticate de CEDO în decizia sa referitoare la la fostul judecător clujean, care a reclamat o serie de abuzuri ale anchetatorilor. ”

Si tu spui ca Morar e de vina pentru toate astea?
Pot sa zambesc putin?

salut 11-03-2014 - 14:43

Ce vrei? desene? Morar a dat-o-n bara,
CEDO a constatat:

„Instanţa europeană critică atât condiţiile de detenţie din România dar şi aspecte care ţin de modul în care a fost instrumentat acest dosar de organele de urmărire penală(adica MORAR).

Si a ajuns pana in functia de judecator CCR. Ma intreb in care alt domeniu un lucrator o da in bara atat de rau ca ajunge sa fie criticat/condamnat de o institutie europeana si el ajunge sa fie promovat pana in varful ierarhiei profesionale?

salut 11-03-2014 - 14:47

Ah, si inca ceva. Ai inceput deja sa minti (prin omisiune) cand ai dat citatul cu pricina. E un obicei presupun.

pathfinder 11-03-2014 - 15:14

Ma lasi….
Uite, alta sursa…
„Pe scurt, statul roman a fost condamnat la CEDO pentru tratamente inumane sau degradante.”

Ia cauta CEDO si statul roman si ai sa vezi cate procese sunt pierdute.
Dupa aia sa te iei de Morar.
Daca Morar = statul roman….

Nu ai raspuns la intrebare! 🙂

“cand aparatul de justitie va raspunde ca orice alt cetatean cand greseste sau produce pagube grave si prejudicii Romaniei”

Doar de curiozitate, nu ca nu ar fi minunat sa fie cum spui tu, unde mai raspunde “aparatul de justitie” pentru pagubele si prejudiciile aduse?

salut 11-03-2014 - 15:39

Nu intelegi, nu-i asa?

Hai sa fim de acord cu un lucru:

E SUBINTELES si nu trebuie demonstrat ca in orice domeniu de activitate trebuie ca lucratorii sa aiba/sufere raspunderea faptelor lor.

Hai sa fim de acord si cu faptul ca in aparatul de justitie nu sunt angajati ingeri ci oameni, deci trebuie si ei sa aiba responsabilitate si sa fie responsabilizati – intr-un fel sau altul.

Acum, te rog sa observi ca referirea mea si exemplul cu Morar nu au ca obiect impuscarea la zid a individului ca forma a responsabilitatii.

Te rog sa observi ca ceea ce eu am pus in discutie este cariera ulterioara „condamnarii la CEDO” a lui Morar, ajungerea sa pe una din cele mai inalte trepte ale justitiei din Romania.
=—————————-

Acestea fiind zise, daca cele doua premize de mai sus si cele doua observatii ti se par corecte, ramane in sarcina ta sa demonstrezi ca, uite, in Germania, spre exemplu, pe una din cele mai inalte pozitii din Justitie s-a suit unul „condamnat” la CEDO(vezi ghilimelele, nu am de gand sa raspund la intrebari idioate!).

Daca tot vorbim despre rigoare si corectitudine…..

pathfinder 11-03-2014 - 15:46

Ba inteleg foarte bine!

1. Te iei doar de un caz al lui Morar si faci gargara pentru ca e considerat basist.
Cand de fapt nu el a fost dat in judecata ci statul roman.
Punct.

Si cand principalele probleme au fost conditiile de detentie. Daca nu este asa, te rog frumos sa postezi care au fost „aspectele care ţin de modul în care a fost instrumentat dosarul”. Daca sunt…

2. Ignori celelalte sute sau mii de procese pierdute de statul roman la CEDO.
De ce?
Pentru ca in celelalte nu este implicat individul Morar.

Asta inseamna dublu standard….

3. Nu ai dat exemplul ala de tara in care judecatorii sau procurorii (hahahahaha) raspund pentru greselile lor.
Nu ca nu mi-ar place ideea…

salut 11-03-2014 - 15:51

Mai baiatule, folosesc cuvinte simple; se pare ca ti-am scurtcircuitat neuronasul:

Ploua de sus in jos. Asta-i normalitatea, asa cum normalitatea e ca fiecare raspunde pentru faptele lui.
Daca spui ca ploua de jos in sus, tu esti acela care trebuie sa demonstrezi si sa dai exemple.Nu eu.

UnUL 11-03-2014 - 13:51

Bou încălțat, mă mir cu nu te-au dat americanii încă afară cu un șut în dos pentru atentat la democrație. Tu și alții ca tine urâți corupția dar iubiți corupții, care trebuie neapărat apărați de justiție.

salut 11-03-2014 - 14:35

Hehehe, sluga, sluga….cand eu spun ca ai gene de sluga….
– in primul rand trebuie sa-ti spuna altvcineva ce e drept si ce nu – dealtfel, gena de sluga si vidul din capul tau nu-ti dau cea mai mica sansa sa-ti construiesti un sistem de valori
– in al doilea rand, sluga, … ca toate slugile ai o tendinta de tradator – coada de topor intens accentuata. Altfel interesul Romaniei nu ar fi intotdeauna pus pe planul secund, precum in recenta criza din UKR cand pozitia ta e total opusa binelui Romaniei ca stat. Asa faci si cu justitia, te intereseaza ce zic „stapanii ceia” nu binele tarii, d’aia ii dai cu MCV-ul.
– in al treilea rand, mai sluga nevrednica, nici macar principiile alea pe care le reciti nu le intelegi.
Daca n-ai fi sluga prin mentalitate, prostalau se Sluj-Napoca, ai intelege ca „independenta” puterilor statului, ca principiu democratic, nu inseamna incalecarea unei puteri de catre alta. Kkt-ul care acum isi zice justitie in Romania l-a arestat pe Rusanu ca – in virtutea atributiunilor de serviciu – a initiat o lege.
De aici pana la a aresta Parlamentul ca a facut/aprobat o lege, nu sunt decat cativa pasi, unul dintre ei fiind deja facut cand DNA a propus arestarea ministrului Chitoiu pentru (iti citez din articol, imbecilule) „că, în calitate de ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu a iniţiat proiectul de ordonanţă de urgenţă …”
– In plus, mai kkt cu oki, in America, macar pentru cetatenii de aici, democratia e relativ bine inteleasa in ceea ce priveste libertatea de opinie.
Astfel, nu orice slugoi turnator ca tine, schizofrenic dement, care spune ca 400.000 e mai mare decat sapte milioane ca sa-si apere curul pe care-l pupa zilnic, dar care, culmea jigodismului, da lectii de democratie, …
…deci nu orice excrement ca tine ajunge sa faca rau oamenilor normali pentru „delicte de opinie”.

Ai inteles mai excrement uman?

Antibasistul 11-03-2014 - 14:45

Boșorog retardat basist un NUL, ma mir ca nu te expediaza Dzeu. cu un șut in cur in Iad, pentru minciunile si murdaria basista diversionista, cu care inunzi zinic lumea si Netul!!!!!!!!!

UnUL 11-03-2014 - 16:08

iSalaud, excrement mai scîrbos, puturos și mai duhnitor ca tine nu prea există pe acest forum (poate doar C u r Bubos și Degețel să-ți facă concurență). Iar de înțeles am înțeles doar că ești îmbâcsit de clișee anteniste, că în vizuina (sau viziunea) ta justiția e m a n i p u l a t ă grosolan de președinte (care probabil întocmește cu mâna lui și instrumentează personal toate dosarele !), că toți PSDeii și PeNaLii sunt curați ca lacrima – niște îngerași cărora le lipsesc doar aripioarele – și este absolut normal ca să fie împiedicat mersul justiției făcându-se un zid de piepturi în apărarea lor, că singurii corupți din România sunt președintele și apropiații lui (toți ceilalți respectând la sânge legile și fiind de o cinste impecabilă), că EU care prin MCV impune o justiție corectă în România se amestecă grosolan în treburile țării (mai susținea unul „neamestecul în treburile interne” și a fost împușcat la Tîrgoviște !) și e normal să i se dea peste bot coanei Europa (de pacă am fi fost implorați să intrăm în UE, și nu noi ne-am fi rugat în genunchi să ne primească, acceptând cu această ocazie și regulile de comportament ale acestui club select !), că toți cei care consideră că ar putea exista măcar un PSD-ist, un PC-ist sau un liberal nicinstit, hoț sau escroc sunt niște excremente și trebuie băgați la închisoare – și că ai stat degeaba nu știu câți ani din America, că nu ai înțeles nimic din noțiuni ca „democrație”, „justiție” „drepturile omului” (unde ai face mai degrabă o rubrică aparte : „drepturile parlamentarului român” !). Contrar lui Farfuridi (care preia o replică atribuită de Plutarh lui Iulius Cezar : „iubesc trădarea dar urăsc pe trădători”), deviza ta pare a fi : „urăsc corupția dar îi iubesc pe corupți”.

UnUL 11-03-2014 - 16:10

@Bășine, ești un b o u ; mugește și rumegă liniștit în continuare, nu am ce să răspund la injuriile tale cretine!

salut 11-03-2014 - 16:21

Hehehe, sluga, cat ai scris si nimic n-ai zis!

UnUL 11-03-2014 - 16:24

Bine că ai zis tu.

UnUL 11-03-2014 - 12:23

Corb la corb nu-i scoate ochii.

Antibasistul 11-03-2014 - 15:55

Da, basist hoț la basist hoț nu-și scoate ochii!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-03-2014 - 13:35

Asistam la un alt abuz al mafiei politice romanesti prin amestecul acestor ordinari in treburile justitie. In Constitutia Romaniei se arata clar ca NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE, dar iata ca spurcatii astia de ordinari de parlamentari si-au TRAS o lege NUMAI pentru ei ca sa se apere intre ei dejustitie. La ora asta nu exista nemernic ce poarta numele de parlamentar care NU ar trebui sa NU stea in puscarie. TOTI, dar absolut toti nemernicii astia ar trebui sa zaca in puscarie. Aceasta asa-zisa comisie de aprobare a cererilor Justitiei asupra vreunui parlamentar este o mare nenorocire pentri Roamania. Aceasta comisie a fost adusa in parlament de nemernicii astia doi de Ponta si Crin ca o prima preocupare a lor sa-si apere nemernicii astia de care depind pozitiile lor. In ORICE tara normala o astfel de lege de protectie a parlamentarilor ar fi scos in strada milioane de cetateni si pina la urma s-ar fi lasat cu lupte de strada, cu demisii si cu alegeri. La noi, nu intereseaza pe nimeni. O data ce ai infometat poporul, pe fundalul disperarii, tu, javra imputita de parlamentar poti sa-ti faci de cap cum vrei tu pe fondul acestui fapt ca esti politician intr-o tara „democratica”. Romanii beau pepsi, maninca seminte si se uita la spurcaciunea asta nenorocita de Gzadea si mircea, cele doua mari spurcaciuni ordinare care au distrus Romania.

Ioana Petrescu ne-a facut de ris. A aparut la antena 3, la televiziunea celei mai imputite spurcaciuni din Romania, javra de care se leaga cele mai ordinare momente istorice de dupa 1989, voiculescu varanu. Lui vociulescu i se apropie funia de git si pe 8 aprilie vom avea o sarbatoare nationala cind vom afla ca aceasta ordinara si spurcata creatura va zace cel putin 12 ani dupa gratii. Intre timp, iata ca respiram un aer asa de curat ca inspatiul public nu mai apar aceste otrepe nenorocite din familia Becali ca sa-si vomeze ordinariile lor. In acelasi timp, insa, din cei 3% din romanii adevarati care au mai ramas in Romania, pleaca scirbiti in fiecare zi tot mai multi romani. In curind Romania va ramine ocupata samavolnic numai de nevertebrate mizerabile care vor umple tot spatiul romanesc si forumurile. Atunci, metastazat pina la maxim, Romania va muri definitiv impreuna cu acest cancer mizerabil al celor care s-au infectat cu mizeria voiculesciana.

Antibasistul 11-03-2014 - 15:59

Basescu si BASISTII SINT MAI PRESUS DE LEGE, REALITAEA O SPUNE!!!!!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-03-2014 - 13:40

Mircea Badea, amendat cu 10.000 de lei.

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul Radio Zu cu 10.000 de lei, pentru două ediții ale emisiunii pe care o face Mircea Badea.

Mircea Badea, amendat cu 10.000 de lei. Vezi motivulÎn ediţia din 16 decembrie, Mircea Badea a comentat intervenţia telefonică a unui ascultător, care discuta despre respectarea regulilor de circulaţie în România. Mircea Badea a spus că ascultătorul respectiv este “prost”, întrucât spune că este bine să respecţi regulile de circulaţie, chiar dacă asta implică să faci 12 ore de la Bucureşti la Cluj. Mircea Badea a făcut aceste comentarii plecând de la ideea că, pentru a respecta viteza legală, trebuie să ţi se creeze cadrul pentru a o respecta, scrie romaniatv.net.

Pe de altă parte, în ediţia din 20 februarie, Mircea Badea a comentat intervenţia telefonică a unei ascultătoare, care l-a întrebat pe acesta care este motivul pentru care Crin Antonescu nu mai are acces la Antena 3. Mircea Badea a spus, printre altele, că Antonescu a avut multe intervenţii telefonice în emisiuni ale Antena 3. După încheierea discuţiei cu ascultătoarea respectivă, la un moment dat, Badea a folosit un limbaj care a fost considerat înjurătură de mai mulţi membri ai CNA. În aceeaşi emisiune, Mircea Badea a folosit cuvinte precum “retardată”, “bou”, “cretin”.

De ce astest jeg uman nu este gasit mort in casa lui dupa ce a alunecat pe o coaje de banana si s-a lovit la timpla ? Am scapa si noi de o tumoare imputita si ordinara.

Antibasistul 11-03-2014 - 16:00

Tu cind vei fi amendat pentru miciunile si nebuniile tale pe Net?

UnUL 11-03-2014 - 16:14

Vezi că ești prost? Mia citește o dată pentru ce a fost amendat gunoiul de Badea!

Antibasistul 11-03-2014 - 16:51

Bou basist, io scrisei de tine, nu de Mircea!

urbos 11-03-2014 - 13:50

Daniel Chitoiu NU va fi urmarit penal.

UnUL 11-03-2014 - 13:53

Normal: corupții se apără între ei și sunt susținuți de gunoaie ca tine.

urbos 11-03-2014 - 14:02

Impotriva abuzurilor leprelor de procurori aserviti unui regim criminal, ar trebui luptat cu toate mijloacele. Ar trebui sa fiti omorati.

Antibasistul 11-03-2014 - 15:02

Se tie ca MARII CORUPȚI si HOȚI din Romania-s basistii-pedelistii
și-s protejați de procurorii lui Basescu!!!!!!!!

ValVerde 11-03-2014 - 15:04

Vezi ba huhule ca iar te cheama zdrentarosii la lupta cea mare. Fuga la bodega !

UnUL 11-03-2014 - 16:15

Asta „știți” tu, Degețel, C u r Bubos și alți câțiva cretini.

Antibasistul 11-03-2014 - 18:14

știe, nu tie

Antibasistul 11-03-2014 - 19:54

Handicapati basisti, sinteți ațteptați cu MARE NERABDARE IN IAD!!!!!!!!!!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-03-2014 - 13:53

1922 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul „I.C.A.” – Dan Voiculescu

3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, sustin procurorii. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul Bucuresti, procesul s-a mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a debutat cu sapte amanari.

UPDATE 26 septembrie 2013: Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi civile de catre Tribunalul Bucuresti. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a declarat ca va ataca in apel sentinta pronuntata de Tribunalul Bucuresti.

Celelalte condamnari in dosar: 6 ani de inchisoare pentru Gheorghe Mencinicopschi – director general si membru al A.G.A. la I.C.A. S.A. Bucuresti, Corneliu Popa – director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, Sorin Pantis – director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti, Sandu Jean-Catalin – administrator al S.C. Benefica S.A. Bucuresti (firma din grupul GRIVCO), Vlad-Nicolae Savulescu – director al Directiei Privatizare – Concesionare a A.D.S. 5 ani de inchisoare pentru: Gheorghe Sin – membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene – cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti.

Vezi aici detalii despre sentinta primita de Dan Voiculescu in dosarul „I.C.A.”

Dan Voiculescu si-a utilizat pozitia politica pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel real, sustin procurorii DNA, care au inceput urmarirea penala impotriva liderului Partidului Conservator in 24 septembrie 2008, pentru „folosirea de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani”.

„In perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre Grivco SA (firma din portofoliul lui Dan Voiculescu), a pachetului de actiuni detinut de Administratia Domeniului Statului la I.C.A., la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala, in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare.

La data de 16.07.2003, Corneliu Popa, in calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, a aprobat declansarea, fara mandat din partea statului roman, a procesului de privatizare al Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, stabilind o valoare a pachetului de actiuni de 94,5 ori mai mica de valoarea comerciala reala a acestuia. Prin subevaluarea cu intentie a terenurilor, constructiilor si a titlurilor de participare si prin falsificarea documentatiei, consemnandu-se, in mod nereal, ca a fost indeplinita conditia publicitatii intentiei de privatizare, acest pachet de actiuni a fost achizitionat cu suma de 104.730 de euro, in vreme ce valoarea reala era de 7.900.929 de euro”, afirma anchetatorii. In joc era un teren de 36.676 mp si de constructii avand o suprafata totala desfasurata de 9.983 mp in zona Baneasa din Capitala.

La licitatia trucata au participat doar firma lui Voiculescu, Grivco SA, si, in nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al A.G.A. al I.C.A. S.A, membru al Partidului Umanist (ulterior Conservator) inca din 1991.

In martie 2004 a avut loc o majorare de capital bazata pe predarea, fictiva, dinspre Grivco catre I.C.A., a doua echipamente. Pana in februarie 2005, actiunile Grivco au ajuns in proprietatea personala a lui Dan Voiculescu, care le-a donat fiicelor sale.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata pe 4 decembrie 2008, sub acuzatiile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spalare de bani.

Masurile preventive si asiguratorii luate in acest dosar: Sechestru asigurator asupra bunurilor inculpatilor: Voiculescu Dan (conturi bancare de 20 de milioane de lei si un imobil din Bucuresti), Pantis Sorin (teren si doua apartamente in Bucuresti), Sandu Jean-Catalin (apartament in Bucuresti), Mencinicopschi Gheorghe (casa in Otopeni), Savulescu Vlad-Nicolae (teren, casa si apartament in Bucuresti), Sin Gheorghe (apartament in Bucuresti), Ene Vica (apartament in Bucuresti).

Alti inculpati in dosar: Au fost cercetate 27 de persoane, dar numai 13 au fost trimise in judecata. Este vorba de:

Corneliu Popa, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, pentru stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata;

Sandu Jean-Catalin, administrator al S.C. Benefica S.A. Bucuresti (firma din grupul GRIVCO), pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite;

Gheorghe Mencinicopschi, director general si membru al A.G.A. la I.C.A. S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz in serviciu contra intereselor publice; fals in inscrisuri sub semnatura privata;

Sorin Pantis, director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata;

Vlad-Nicolae Savulescu, director al Directiei Privatizare – Concesionare a A.D.S., pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; instigare la savarsirea infractiunii de fals intelectual; uz de fals;

Gheorghe Marian Domnisoru, expert in cadrul Serviciului Privatizare al A.D.S, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar , comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; fals intelectual; uz de fals;

Gheorghe Sin, membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz in serviciu contra intereselor publice;

Constantin Baciu, reprezentant al Ministerului Agriculturii in Adunarea Generala a Actionarilor al I.C.A., pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz in serviciu contra intereselor publice;

Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene, cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, si Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-03-2014 - 13:58

Analistul politic Dorin Tudoran:

Dan Voiculescu şi-a zidit jalnicul final de traseu

Într-un editorial pe blog, analistul politic Dorin Tudoran, jurnalist şi cercetător asociat, Foreign Policy Research Institute (FPRI), Philadelphia, SUA, descrie „mantra în care și-a zidit Dan Voiculescu jalnicul final de traseu postdecembrist”.

„Făcut mat, urlă că e Bobby Fischer. Făcut marț, urlă că e Victor Pițurcă. Dovedit că a fost turnător, urlă că n-a fost general.

Cu cât aude mai clar zgomotul “brățărilor”, cu atât țipă mai tare că Traian Băsescu e cu un picior în pensionul Poarta Albă și cu celălalt în pensiunea Rahova.

E interesant cum ține morțiș Dan Voiculescu să ilustreze zicala zen ”Plânge gaura, de grija dopului.”

Cum ridicolul se înmulțește prin sciziparitate, îi tai lui Voiculescu un Mircea Badea, îi cresc trei Mihai Gâdea.

Îi retezi o Ciuvică, îi cresc două perechi de Dana Grecu. Îi furi Ursu, face rost de doi Chireaci.

Își pierde o lentilă de ochelari, îi crește un binoclu.

Își pierde acul de la cravată, îi cresc două gratii pe cămașă.

I se înfundă un braț al Dunării, desfundă delta Nilului.

În pofida acestui sistem de regenerare miraculoasă, poziția lui Voiculescu în Tabelul lui Mendeleev e din ce în ce mai incertă – nici metal de post-tranziție, nici gaz nobil.

Toxicitatea lui este atât de fascinantă, încât trusturi de presă inamice importă de la exportatorul Voiculescu calupuri de narco-jurnalism.

După ce-l auzi pe Radu Banciu gândind, prima reacție este să spui “Aoleu, iar râgâie Mircea Badea…”

După ce-l auzi pe Mircea Marian spunând “adevărul”, te apucă dorul de o minciună cu puternică personalitate juridică.

Totuși, cu toate eforturile concurenței, antenoizii se află încă în fruntea plutonului.

Poate să nu-ți placă Andreea Pora – opțiunile ei politice sau felul cum practică uneori gazetăria -, dar să-ți sufleci mânecile și nădragii pentru a-i da pumni în gură și picioare-n burtă, s-o împroști din toate gurile invitaților din platou cu flegmă și bălegar pentru a o “exorciza” și a scoate din ea “diavolul-dictator Băsescu” e treabă de mardeiași, entuziasm de interlopi.

Poate că Dan Voiculescu visează să intre pe poarta “pensionului” în chip de Hodorkovski și la eliberare să fie luat, cel puțin, drept Timoșenko.

Dacă așa stau lucrurile, e vorba de visul unui somnabul care nu poate să priceapă că fie se trezește de unul singur, fie e trezit de alții, streașina nu-l mai suportă.

Narco-jurnalismul însă are un viitor strălucit în România.

P.S. Spre deosebire de alții, eu nu cred că am de ce să recunosc public că îmi este rușine pentru că am publicat cândva în “Jurnalul Național”. Când – la invitația lui Marius Tucă, nu a lui Dan Voiculescu – acolo semnau Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, Emil Hurezeanu, Andrei Pleșu, Vladimir Tismăneanu și eu, în “Jurnalul Național” nu aveau loc execuții de felul celor la care asistăm astăzi. Toți cei pomeniți mai sus au renunțat să mai colaboreze la “Jurnalul Național”, dar niciunul dintre ei nu a putut pretinde că i-a cerut cineva cum și ce să scrie, să-l laude pe Dan Voiculescu sau să-i atace dușmanii. Nu ne poate fi rușine decât de lucruri pe care le-am comis, nu și de cele pe care nu le-am comis sau la care nu am fost nici măcar părtași prin tăcere. Ce ziar este astăzi “Jurnalul Național” constituie responsabilitatea celor care îl conduc. Cum se simt cei care scriu azi în “Jurnalul Național” este o chestiune ce ține de anumite opțiuni. Ce scriu ei astăzi în “Jurnalul Național” ține de propria lor conștiință. Conștiințele nu sunt transferabile. Există chiar și responsabilități netransferabile”, scrie „, scrie Dorin Tudoran pe blog.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-03-2014 - 14:00

Grupul parlamentar PC din Senat riscă să fie dizolvat la cererea PNL

Liderii senatorilor PDL şi PNL, Dumitru Oprea şi Puiu Haşotti, au contestat luni, în plenul Senatului, existenţa grupului conservator, din cauza numărului redus al membrilor acestuia, problema urmând a fi tranşată în viitoarea şedinţă a Biroului Permanent.

Un grup parlamentar trebuie să adune minimum şapte senatori, PC are şase plus unul de la PP-DD. Argumentul sau a fost reluat un minut mai târziu şi de liderului grupului PNL de la Senat, Puiu Haşotti, transmite Ştiripesurse.ro.
„Astăzi aţi fost propus de un grup ilegitim, pentru că articolul 16 din Regulamentul Senatului spune foarte clar: un grup parlamentar poate fi constituit şi va funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori care au fot aleşi pe listele acelui partid. Dumneavoastră, în PC, nu aveţi decât 6 oameni, al şaptelea nici măcar în alianţa nu a funcţionat, fiind la PP-DD. Deci eliminaţi un grup care v-a propus, altfel, nu contestăm rezultatul final al votului, dar procedural, este incorect”, a declarat luni Dumitru Oprea în plen, după anunţarea rezultatului votului pentru şefia Senatului, care l-a desemnat pe Călin Popescu Tăriceanu președinte al instituției.

salut 11-03-2014 - 18:18

Gainarii. Gainarul aduce in atentie …gainarii.

digital 11-03-2014 - 18:46

asta e chiar…găinaț!

salut 11-03-2014 - 19:03

Better.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult