Antonescu negociază cu PSD de capul lui | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu negociază cu PSD de capul lui

Antonescu negociază cu PSD de capul lui

scris de A.H.
1 afisari

Liderii liberali au decis luni să îl mandateze pe şeful PNL Crin Antonescu să continue discuţiile cu social-democraţii în vederea constituirii unei alianţe. Membrii Biroului Politic Central (BPC) al PNL au stabilit, prin vot, că nu este nevoie de un Congres extraordinar. Singurul care s-a abţinut de la vot a fost vicepreşedintele Varujan Vosganian.

Presedintele PNL Crin AntonescuVicepreşedintele liberal Relu Fenechiu a arătat că în şedinţa BPC nu s-a discutat despre paritate sau împărţirea funcţiilor.

„Negocierile trebuie să continue, având în vedere situaţia dramatică în care se găseşte România. Suntem obligaţi să găsim o alternativă la actuala guvernare din România”, a mai precizat liderul PNL.

Fenechiu a explicat: „Statutul spune că alianţele politice sunt decise de Delegaţia Permanentă a PNL. Decizia de a convoca sau nu un congres extraordinar aparţine Delegaţiei Permanente. Propunerea pentru convocarea unui congres aparţine mai multor foruri, dar în acest caz statutul nu cere un congres extraordinar şi, cu siguranţă, Delegaţia Permanentă nu va cere nici ea”.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminică seara, la Realitatea TV: “Cred că facem o greşeală dacă grăbim alianţa cu PSD. Acesta trebuie negociată riguros şi aprobată prin congres de cele două partide. Aud de la liderii noştri că vor să aprobe prin organisme inferioare, cum ar fi delegaţiile permanente. Ar fi o eroare, pentru că trebuie să vină cât mai mulţi membri, să spună ce au de spus”.

Referindu-se la constituirea Alianţei de Centru-Dreapta (ACD) dintre PNL şi PC, Vosganian a arătat: „Am considerat că această alianţă cu PC e o preparativă care nu-şi găsea locul. Sunt dispus să discut de alianţa cu PSD, e chestiune de destin naţional acolo. Însă în legătură cu PC, socotesc că ne-am pripit, am fost luaţi pe nepregătire şi cred că argumentele nu sunt foarte temeinice. Colegii mei din PNL s-au simţit stânjeniţi atunci când au dat o lectură minuţioasă. De ce? Dat fiind că această alianţă s-a făcut grăbit, ea a preluat în linii mari protocolul alianţei dintre PNL şi PD. Dar atunci era vorba de două partide în raport de 1,3 la 1. Ori, dacă citeşti protocolul dintre PNL şi PC, ai impresia că PNL se aliază cu un partid aflat undeva între 5% şi 10% în sondajele publice.

Varujan Vosganian, Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Adriana Săftoiu au votat împotriva alianţei cu PC, în Delegaţia Permanentă a PNL.


5 comentarii

victor 17-01-2011 - 18:37

ne pierdem vremea cu curvele din PSD ,PC, PNL ,cred c am gresit ordinea,oricum tot ei sint si acelasi kkt maninca ,nr. 300 de parlamentari ii sperie ,si le a puso romanii cu referendumul ,o ia in mina mogulii ,…jeguri bolsevice

urbos 18-01-2011 - 09:14

Viermii iesiti dintre hemoroizii betivului de la Cotroceni au iesit sa-si verse matele pe forum. Hai sictir viermilor, inapoi de unde ati iesit. Grohaielile voastre sint semn bun.
Ce misto grohaie viermii securistului comunist Basescu despre bolsevism. Piei ma in mortii ma-tii. Sa iesi in piata sa-ti aperi taratura, ca sa-ti strivesc capul ala de vierme.

jan dinu 18-01-2011 - 09:38

Doamnelor shi domnilor – Scabrosu – (Sobru ) e marele
admirator shi sustinator al “CRINEI ” au ceva in comun :
Schizofrenie .Shi cred ca sunt parteneri sexuali …
“unu pe altu shi invers “…
Cit ar incerca praduitorii conspiratori …au o singura cale :
— La inchisori — !
Traian Basescu vine cit de curind cu – asul de pe mineca –
pina atunci ii fac s-a zaca in suc propriu .
Doar nitzica rabdare shi vine shi Niculaie Popa din vacantza …!
Pe 27 ianuarie VINTU …vine pe targa la tribunal ori intra la “ZDUP ”
(neintrerupt)..
JD-USA

Baietel ... Ce cauta-n locuri sfinte nenea SCAR BOSS 18-01-2011 - 10:14

Sa intelegem nineaca ca hasta fara frac de …sobru ce este, investigheaza si dainuie in rectul celui mai alles.S-au mai are amintiri cand coana masa nu era decisa, sa-l nasca s-au sa-l k.ha.CEE!Ca intradevar nu este exact delimitabil intre un Av.ortn s-au intre un K.kt…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult