Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: Nu voi exercita presiuni politice asupra justiţiei în ansamblul ei

Antonescu: Nu voi exercita presiuni politice asupra justiţiei în ansamblul ei

scris de A.B.
6 afisari

Crin Antonescu a dat asigurări că în calitate de preşedinte interimar al României va asigura o funcţionare corectă şi că nu va exercita nicio presiune politică asupra unor instituţii ca CCR, ÎCCJ, Parchetul General, DNA, ANI, SRI şi SIE.

antonescu

foto: dcnews.ro

„În calitate de preşedinte interimar, doresc să reafirm şi să garantez şi ataşamentul meu personal şi al tuturor parlamentarilor USL şi ai celor care au votat azi pentru suspendare faţă de valorile şi instituţiile statului de drept, faţă de necesitatea funcţionării ireproşabile a tuturor instituţiilor prevăzute în Constituţie faţă de o justiţie independentă scoasă complet de sub influenţa factorului politic. Instituţii fundamentale cum ar fi CCR, ÎCCJ, Parchetul General, DNA, ANI, serviciile speciale, SRI şi SIE, justiţia în ansamblul său, toate acestea vor avea o funcţionare corectă, nu se va exercita niciun fel de presiune politică asupra lor şi aşa cum azi Parlamentul şi-a spus cuvântul în cadrul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, toate aceste instituţii trebuie să funcţioneze şi vor funcţiona în conformitate cu spiritul şi în litera Constituţiei”, a spus Antonescu.  El a precizat că va căuta să limiteze la minimum prerogativele de preşedinte interimar.

„Fac deosebirea între un preşedinte ales şi un preşedinte interimar. Sunt conştient de acest lucru. Voi căuta să limitez la minim folosirea prerogativelor prevăzute în Constituţie pentru funcţia de preşedinte interimar pentru că din punctul meu de vedere până la 29 iulie, până când poporul român îşi va spune cuvântul, nu avem o situaţie definitivă. Cred că locul în care se va exercita această îndatorire publică nu are importanţă. Presupun că este vorba de Cotroceni aşa s-a întâmplat şi nu se poate în fond altfel, imaginându-ne că în agenda din această perioadă a preşedintelui României este întâlnirea sau primirea unui şef de stat asta se poate face doar la Cotroceni şi de altfel este normal. Nu am niciun fel de nerăbdare, aşa cum credeau unii, să dau buzna acolo. Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ceea ce trebuie făcut în această situaţie de interimat”, a precizat Antonescu.  El a făcut apel la cetăţeni şi la toate instituţiile statului să-şi desfăşoare activitatea „în condiţii normale a unui stat democratic pe deplin, membru al UE”.

9 comentarii

maria 07-07-2012 - 21:45

dupa ce se termina si cu referendumul si sper sa plece mincinosul de basescu sper sa se ia toate NUP date pedelacilor si pupilelor lui basescu!

Liviu dragomir 08-07-2012 - 19:45

Un latrau. Nu a facut nimic in viata, except a dormit si a k
Luat bani de pomana ca parlamentar

Toma 08-07-2012 - 21:26

„până când poporul român îşi va spune cuvântul”

Poporul roman si-a mai spus cuvintul la referendum dar nu l-ai ascultat TU AI MEMORIE DE CARAS !

Ai ajuns presedinte printr-o lovitura de stat exact cum precizeaza si ministrul german de externe.

La fel ca presedintele fondator a-l USL ion Iliescu instaurat prin forta si minciuna .tu ai ales aceiasi metoda .pt a umili poporul roman pt a ne injosi (a cita oara a la Iliescu )

„Nu am niciun fel de nerăbdare, aşa cum credeau unii,”

Esti ars de nerrabdare ,tresari noapte si te vezi presedinte
Nu a contat imaginea Romaniei ,umilinta la care ai supus milioane de romani (a la ion Iliescu )

„Să dau buzna acolo”.

Pai nu vezi ca ai dat buzna cine te-a ales ?
Cine te-a trimis acolo ?
Ianaev de Romania

” Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ceea ce trebuie făcut în această situaţie de interimat”

Vai de tine, auzi la el ,tu si responsabilitatea / discretia

Toma 08-07-2012 - 21:50

La ceas de taina, la orele 2 noapte se mai spune si adevarul….in USL!

Iata urmatorul dialog dintre Ponta Si Antonescu de fata fiind presedintele fondator a-l USL ion Iliescu si excelenta sa,Fra , domnul Marian Vanghelie . inainte de a lua decizia suspendarii

„Basescu a renuntat pina si la cea mai dulce dintre satisfactiile personale ,aceea de a-si servi prietenii sau de a obtine recunostiinta celor din jur .Nu a avut in vedere altceva decit datoria sa fata de poporul roman

urbos 08-07-2012 - 22:02

Spanzura-te animal blestemat.

tomi 08-07-2012 - 23:07

De ce n-ai face-o tu vierme,tot ti-s numarate zilele,ne scutesti pe noi sa ne murdarim miinile cu jegul tau,ciuma.

Toma 08-07-2012 - 22:13

De la mineriada din 13-15 inunie 1990, luările de poziţie ale unor cancelarii şi politicieni europeni faţă de degradarea democraţiei în România nu au fost niciodată mai vehemente decât acum. Criticile au început odată cu primele măsuri de acaparare a instituţiilor statului, cu scopul suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

EhEE dar ce conteaza, sa ajunga risul lumii presedinte ,megalomanul excentric Narcis Antonescu discipolul „Tatalui Minciunii ” cel profund si vioi …

urbos 08-07-2012 - 22:24

Da ma scarba, sinteti TERMINATI. La moarte!

tomi 08-07-2012 - 23:49

Ride ciob de oala sparta.In curind nu vei mai ride jegule.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult