Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta a adoptat ordonanța TVR, deși Antonescu s-a opus

Ponta a adoptat ordonanța TVR, deși Antonescu s-a opus

scris de G. D.
8 afisari

UPDATE: Guvernul a adoptat ordonanța TVR, deși PNL se opune instalării unui director interimar  prin ordonanță de urgență, așa cum se opune și la intenția PSD de a comasa Muzeul Satului cu Muzeul Țăranului Român, după cum le-a transmis Crin Antonescu miniștrilor PNL din guvern.

Crin Antonescu, președintele PNL

Crin Antonescu, președintele PNL

Ziua de miercuri s-a încheiat cu adoptarea Ordonanței de Urgență care permite alegerea unui director interimar al TVR în birourile reunite ale Parlamentului, nemaifiind necesar un vot în plen. Acest lucru s-a petrecut în pofida opoziției PNL, Antonescu sfătuindu-și miniștri să nu semneze ordonanța.

În timp ce Victor Ponta căuta soluții pentru a obține promulgarea Legii Bugetului, Crin Antonescu a avut mai multe întâlniri cu liderii USL, inclusiv cu Dan Voiculescu, pentru a reface stabilitatea în coaliție, însă declarațiile sale denotă că nu s-a ajuns la nicio concluzie și n-a reușit să-și impună punctele de vedere.

Victor Ponta anunțase deja că nu renunță la ordonanța pentru interimat la TVR. „Mâine dăm o ordonanţă. Birourile Permanente să numească o conducere interimară până se face plenul”, ingorând astfel opoziția partenerilor de guvernare.

Încercarea PNL de a instala un nou director general la TVR, în persoana lui Rareș Bogdan, s-a lovit de o strategie simplă a PSD: parlamentarii acestui partid au părăsit sala când trebuia să fie votat șeful TVR, astfel că în lipsa cvorumului votarea nu s-a mai produs. PSD a dorit să -și numească propriul director, dar algoritmul politic din USL stabilește că postul aparține liberalilor.

Victor Ponta explică gestul colegilor săi prin faptul că nu au apreciat declarațiile lui Rareș Bogdan. „Cred că şi declaraţiile candidatului propus de PNL au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, că până la urmă nu poţi să duci parlamentarii cu forţa să voteze pe oricine într-o funcţie importantă, cea de preşedinte. Acolo este nevoie de un manager care să aibă grijă de o instituţie, care are un buget foarte mare, dar are şi cheltuieli şi mai mari, are mii de angajaţi, are programe. Sunt convins că Birourile Permanente Reunite, în înţelepciunea lor, vor găsi cea mai bună soluţie ca persoană”, a precizat premierul Ponta.

17 comentarii

salut 18-12-2013 - 18:59

Da’ ce vrea Antonescu? Sa se voteze o noua Constitutie care sa aleaga un directoras INTERIMAR ? Cand se ajunge la ala plin, ce trebuie? Rezolutie ONU, Consiliu de securitate…Consiliu intergalactic?

urbos 18-12-2013 - 19:07

Nu-i asa, e vorba dupa asta de intreaga lege a TVR, insa intrebarile astea nu se mai puneau daca tovarasii de la PSD nu fugeau din plen.
Iar daca de principiu, lucrurile astea se fac in Parlament, atunci asa sa se faca! Nu prin ordonante de Urgenta.

salut 18-12-2013 - 19:13

Eu vorbeam despre situatia de „interimar”.

urbos 18-12-2013 - 19:19

Pai si asta tine tot de acelasi principiu. Si cum am spus, daca nu fugea PSD din Parlament, era rezolvata.

UnUL 18-12-2013 - 21:30

În spațiul danubiano-pontic vom avea (sau voma vea) statul bananier felixiano-pontic.

Ad 18-12-2013 - 22:21

E pe regiuni cu republici autonome cu parlamente regionale cu baroni direct in feudalism.

urbos 18-12-2013 - 23:30

Daca PSD isi va pune omul, incalcand protocolul aliantei, problema se transeaza definitiv, ULS se destrama.
Pe de alta parte, daca PSD isi va respecta cuvantul, PNL are sansa sa puna dracu pe unu ca lumea la TVR, ca numai ciurucuri „impartiale” au numit pe unde au nimerit. Tot ce-au numit, prin TVR, CNA etc s-au dovedit a fi gioarse „impartiale”, cu alte cuvinte basisti imputiti. De la PSD-isti nu am pretentii caci sint, ca si Basescu, urmasii sistemului comunist si deci au destui infiltrati.

salut 18-12-2013 - 23:41

E foarte bine daca USL-ul dispare. Se creaza premizele pentru o opozitie reala la regimul Basescu. Cine o fi.

urbos 19-12-2013 - 01:27

Daca insa partea ramasa la guvernare, adica PSD, va face pact cu Basescu(ma rog, el deja exista intr-o forma) sau va incerca preluarea sistemului, nu va ma exista nici un fel de opozitie si tara mai scapa doar cu un alt 1989.

salut 19-12-2013 - 01:54

Asa care-i diferenta? Doar imaginea? Oricum de Basescu nu se scapa. NU PLEACA de buna voie. Am mai avut discutia asta; am crezut ca vedem lucrurile la fel.

urbos 19-12-2013 - 03:14

Nu spun ca USL sa ramana, spun insa ca daca se intampla ce-am spus, Romania e pa de tot pentru multa vreme.
Exista si o varianta optimista, in care PNL o ia tare cu antibasismul, lucru dorit de pop ulatie, iar PSD va raspunde in consecinta tot cu antibasism, ca sa nu piarda electorat. Asadar o concurenta antibasista benefica pentru Romania. Evident, nu doar Basescu e problema ci TOT sistemul creat de el.

urbos 19-12-2013 - 03:20

PS. De Basescu se scapa anul trecut fara probleme, DACA nu-l faceau scapat! PSD-ul in primul rand! Numirea lui Rus in guvern, tradarea lui Ponta in fata lui Barosso etc.
De Basescu se poate scapa MAINE, daca Parlamentul ar face ce spune Ghise, de fapt, respectarea legii. Ca vrea sau nu vrea Basescu sa plece ar fi nesemnificativ daca astia cu 70% ar vrea cu adevarat sa-l termine.

Titircă Inimăbună 19-12-2013 - 01:59

Classa politica e de mult sudata si unitara, dar cum ea traieste pe spinarea aderentilor politici, astia saracii percep schimbarile din „ai nostril la putere” la „ai lor la putere” ca pe ceva efectiv, caci asta e adevarul pe care ei sunt lasati sa-l perceapa, caci schimbarile ii afecteza numai pe ei. Politica ramane aceeasi, stapanii aceeasi.

jan dinu 19-12-2013 - 00:06

– NU mai sunt romanii in tzara …
Au fugit ,fugit afara ….
Ramanind tziganii acasa …
Condushi de bulibasha !!
JD-USA

salut 19-12-2013 - 00:58

Tigane, in tara mai sunt romani. Poate parea paradoxal pentru unul ca tine, dar proportia tiganilor din Romania s-a micsorat.

Spre fericirea romanilor, tiganii au plecat sa-i fericeasca pe altii, pe francezi spre exemplu, ca tot ne acuzau prin ’90 ca ” nu suntem destul de abili in problematica romilor” . Ei bine, acum si francezii si nemtii, si altii, au ocazia sa ne uimeasca – cum integreaza ei poporul tigan. Nu prea ne uimesc; ne trimit tiganii inapoi, dar asta-i alta poveste.

Dar tu, tigane, acolo in Portland, Oregon, esti safe (asta inseamna „in siguranta”, da tu nu vorbesti limba aia ). Daca tot ti-a intrerupt Basescu subventia, ia-ti in primire locul la gura de metrou si baga din nou „ai beg iu” cu mana facuta caus. Stii tu mai bine, doar nu te invat eu.

Chestia aia, „ai beg iu” inseamna „sunt mandru ca sunt american, chiar daca sunt mexican” . Lumea crede ca esti mexican, da’ nu conteaza, tu esti doar mai puturos ca ei, in rest, aveti colorul asemanator….

Cum se zice la voi? Haloimas, tigane !

BULA 19-12-2013 - 09:50

Se apropie „Ziua Judecatii”, cand va incepe masacrarea cainilor fara stapan. Unde sunt iubitorii de animale si organizatiile de protectia animalelor, ca nu se simte prezenta lor ? Occidentul, care tipa ca din gura de sarpe, prin anul 1987, cand au fost masacrati cainii din Bulgaria, de ce tace ?

CICI 19-12-2013 - 10:40

„Jaf din banii publici la CFR Calatori: O singura licitatie la 152 de contracte!

Mai mult ca sigur, Valentin Dorobantu stie ca nu va putea spolia la nesfarsit bugetul CFR Calatori.
Iata insa ca procurorii anticoruptie sunt pe cale sa confirme ca managerul de la CFR Calatori a reusit un adevarat record absolut, greu de egalat pana si de ceilalti colegi din „caracatita Fenechiu”, ca George Micu sau Cristian Ghibu. Iar ancheta privind acordarea contractelor de catre Valentin Dorobantu este de-abia la inceput, astfel ca performanta poate fi chiar mult mai mare.
Furnizorii, reparatorii, salubrizatorii , etc. s-au imbogatit in urma achizitiilor efectuate de CFR Calatori in anul 2013 „in totalitate legale” fara sa faca mai nimic, iar platile catre acestia se fac preferential , functie de „parandarat”
Mai mult, stam si ne intrebam pentru ce mai exista si Reparatii Locomotive Brasov(SCRL BRASOV) gaura neagra a CFR Calatori ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult