Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: Parteneriatul România-SUA, pilon fundamental al politicii externe

Antonescu: Parteneriatul România-SUA, pilon fundamental al politicii externe

scris de M.A.
3 afisari

Parteneriatul România-SUA este un pilon fundamental al politicii externe, a declarat marţi Crin Antonescu, în contextul schimbării din funcţia de la SGG a lui Dan Mihalache.

Antonescu: Parteneriatul România-SUA, pilon fundamental al politicii externe

„Parteneriatul României cu SUA e un pilon fundamental al politicii externe a României, e punctul cardinal al acestei politici, e cea mai importantă realizare a politicii externe a României, împreună cu faptul că suntem membri NATO şi UE. Nimeni din PNL, din USL, nu l-a pus la îndoială, nu le pune în fond nici Dan Mihalache, dar în calitatea sa oficială a făcut o declaraţie nepotrivită, care, în politică, când ai asemenea demnitate, se plătesc. Nu înseamnă că e antiamerican sau că a făcut declaraţii antiamericane”, a explicat Crin Antonescu.

El a spus că schimbarea din funcţie a lui Dan Mihalache nu are de-a face nici cu solicitările lui Traian Băsescu, nici cu tema presupusei incompatibilităţi, arătând că decizia a fost luată luni dimineaţă. „Dan Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzaţiei nefondate de incompatibilitate, ci a fost înlocuit în urma consultării pe care am avut-o cu premierul, la care a participat şi el, pentru declaraţii nepotrivite – nu antiamericane, nu ştiu de unde a apărut termenul, sper că nu aparţine Guvernului, sper că aparţine comentatorilor”, a declarat Crin Antonescu.

El a arătat că se referă la „declaraţiile nepotrivite” făcute de Dan Mihalache, subliniind că, din punctul său de vedere, pe care l-a împărtăşit şi premierul Ponta, este inacceptabil ca un oficial al statului român să pună la îndoială elemente fundamentale din politica externă a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult