Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: PNL lucreaza la un proiect politic

Antonescu: PNL lucreaza la un proiect politic

scris de Ziua Veche
1 afisari

Seful liberalilor Crin Antonescu a iesit din anonimat si anunta, intr-o postare pe blogul sau, ca PNL lucreaza la un proiect politic. Politicianul de dreapta Antonescu deplange faptul ca statul nu-i mai protejeaza pe romani si sustine ca tara are nevoie acum de o alternativa, pe care liberalii sunt datori sa o elaboreze.

Presedintele PNL enunta patru principii generale, pe care se va baza proiectul politic, unele invocate zilnic de toti politicienii:

@ Un program realist si dezideologizat pentru combaterea crizei;
@ O echipa de un profesionalism si de o integritate indiscutabila;
@ Un program adevarat de depolitizare a administratiei si de transparenta a cheltuirii banului public;
@ O guvernare responsabila trebuie sa elimine alocarea de fonduri clientelei de partid.

“Miza construirii unei alternative este acum mai mare ca oricand. Am auzit zeci de voci spunand ca toti politicienii sunt la fel. Este o tema falsa, alimentata deliberat si, as spune, in mod cinic. Miza proiectului alternativei este, in primul rand, sa arate ca exista diferente, ca se poate si altfel, ca nu suntem toti la fel. Dincolo de orice fel de calcule electorale, datoria noastra este sa redam oamenilor increderea ca exista solutii si acestea pot veni din interiorul sistemului politic. Putem da o directie acestei tari si putem intrezari un altfel de viitor. Intotdeauna exista solutii, cine vrea o sa le gaseasca, cine nu o sa gaseasca scuze…”, concluzioneaza Crin Antonescu in textul sau, fara sa mentioneze daca se gandeste la o colaborare cu PSD, la alegeri anticipate sau la solutia de premier Klaus Johannis.

Presedintele PNL arunca un ochi si peste tara: “Romania arata ca un stat in deriva. Un stat acefal, neguvernat si fara directie. Cum altfel am putea descrie un stat in care presedintele mai intai ne propune sacrificarea pensionarilor, apoi se ascunde in tacere in Palatul sau, din care iese doar pentru a se rasti la sinistratii carora apele le-au luat casele; un presedinte care se comporta ca un dictator in raport cu institutiile si atunci cand vine vorba de puterea personala, dar nu are niciun proiect in raport cu societatea”.


0 comentariu

Nedeshteptatu 12-03-2010 - 11:45

Astept de ceva ani (nu putini) sa simt o schimbare in mirosul de langa parcul Pushkin din Chisinau.

Ma abtin sa-mi declar nasul ca un bun reper – totusi inca pute la Chisinau.

PS.Nu-mi plac trandafiri.

Marius Adrian Porojn 17-03-2010 - 21:16

Eu te iubesc,Basarabie :
Credinta-ti jur pe crucea
Minerului de sabie !

Cu argument de moarte,
Te-au smuls de linga noi !
Si de-om plati cu moartea,
Te aducem inapoi !

Eu te iubesc, Basarabie :
Vezi juramantul meu,
Scris pe miner de sabie…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult