Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: PNL refuza masurile Presedintiei si Guvernului

Antonescu: PNL refuza masurile Presedintiei si Guvernului

scris de Ziua Veche
2 afisari

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni in plenul CES ca partidul pe care il reprezinta refuza categoric masurile propuse de Presedintie si Guvern, nefiind de acord cu reducerea salariilor si a pensiilor fara un plan de relansare economica, fara un calcul al consecintelor economice si sociale.


Liderul liberalilor spune ca nu doreste o crestere a regimului de taxe si impozite, spunand ca nu cresterea fiscalitatii este solutia, ci trebuie pastrata cota unica si TVA-ul. „Suntem de acord cu reducerea cheltuielilor bugetare cu 50 la suta la capitolul de achizitii, cu 25 la suta la cheltuielile de capital, dar daca aceasta economie nu ajunge, mai discutam. Greul acestui moment trebuie pus pe spinarea clientelei politice, nu a cetateanului”, a afirmat Crin Antonescu, citat de Mediafax. Presedintele PNL considera ca si in cazul in care s-ar recurge la aceste masuri de taiere a salariilor si a pensiilor, respectiv cu 25% si 15%, economia nu ar fi de ajuns si vor creste si taxele in perioada urmatoare.

 

„In Parlament vom vota orice motiune de cenzura daca aceasta va exista, impotriva acestui Guvern, daca ni se pune in fata pentru asumarea raspunderii pachetul cu masurile Presedintiei si Guvernului”, a spus Antonescu. Presedintele PNL, alaturi de alti trei membrii ai partidului, au lasat reprezentantilor plenului Consiliului Economic si Social (CES) un program de urgenta cu masuri pentru relansarea economiei. Unii reprezentanti ai sindicatelor nu au fost de acord cu prezenta la prezidiu a membrilor partidelor politice, spunand ca aceasta este o sedinta a plenului CES si trebuie sa fie prezenti doar cei 45 de membrii ai Consiliului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS