Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu pune funcţia de preşedinte PNL la bǎtaie la ședințǎ de marți

Antonescu pune funcţia de preşedinte PNL la bǎtaie la ședințǎ de marți

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Crin Antonescu, a declarat, luni, 17 februarie, că îşi va pune funcţia „pe masa” conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului.

Antonescu pune funcţia de preşedinte PNL la bǎtaie la ședințǎ

Liderul PNL a declarat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că îşi va pune marţi funcţia de preşedinte al PNL „pe masă, din nou, a câta oară”, iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării. Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare. „Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (…) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o”, a răspuns liderul PNL.

Antonescu a precizat că au fost cazuri în care au plecat „vreo cinci oameni” şi este posibil şi în prezent să fie „vreo cinci oameni” care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, „dar nu mai mulţi”. „Există o presiune extraordinară în acest moment, o presiune din partea PSD şi a Guvernului în ansamblu, asupra acestui PNL. Sunt presiuni la care acest PNL va rezista şi va ieşi întărit, pentru că aşa a rezistat în toată această perioadă”, a mai afirmat lideurl PNL

De asemenea, el a menţionat că Victor Ponta se confruntă „cu un mare risc” asupra căruia a avertizat colegial. „Domnul Ponta riscă să creadă, şi nu mai are nicio scuză istoric vorbind, că va reuşi ceea ce nu a reuşit domnul Băsescu”, a afirmat liderul PNL, făcând referire la conflictul dintre premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu, în urma căruia o parte din liberali au părăsit PNL. „Domnul Ponta intră într-o capcană dacă vine la discursul «PNL e foarte bun, domnii Chiţoiu şi Stroe erau minunaţi, Antonescu e rău. Altfel sunt cel mai bun prieten al PNL, guvernăm minunat împreună». Discurs care nu păcăleşte pe nimeni în PNL şi cred că ar trebui să renunţe la el şi să procedeze bărbăteşte”, a mai declarat Antonescu.

Totodată, Antonescu a precizat că situaţia din USL „trebuie să se tranşeze în următoarele zile”, astfel încât să se ştie dacă mai există sau nu un Guvern al USL, menţionând că o astfel de criză nu poate fi prelungită. Pe de altă parte, preşedintele PNL s-a arătat nemulţumit de poziţiile publice exprimate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost de natură a îngreuna negocierile din USL.

Astfel, Antonescu a fost întrebat dacă îi slujeşte discuţia despre mandatul său în fruntea PNL. „Categoric mie nu-mi slujeşte, PNL nu-i slujeşte şi părerea mea este că mai cu seamă domnului Călin Popescu Tăriceanu nu-i slujeşte, las de o parte pe domnul Ilieşiu. Domnul Ilieşiu este o personalitate a societăţii civile pe care, aşa cum am făcut cu atâţia alţii, i-am invitat în rândurile noastre, nu i-am trimis cine ştie, pe la un sector, să facă şedinţele seara. Apropo de mandatul meu, toţi colegii ştiu că din 2009 au fost decizii foarte grele de luat. Totdeauna, simbolic, mandatul meu a fost pe masă, oricine a putut pune această problemă”, a afirmat preşedintele PNL.

Conform mediafax, Antonescu a susţinut despre Tăriceanu că nu se poate ca în momentul în care este angajat într-o negociere dură, fie şi cu un partener ca PSD, să existe poziţii în favoarea social-democraţilor. El l-a acuzat pe Tăriceanu că l-a atacat „dinspre PSD” în cursul negocierilor. „La această capacitate a domnului Tăriceanu de a juca orice rol, chiar în să zicem aşa…în interesele domnului Ponta, în acest moment…nu mă aşteptam, sper că nu şi-a dat seama ce a făcut. (…) Azi mi-am pierdut optimismul în materia numită Călin Popescu Tăriceanu”, a ȋncheiat liderul PNL.

4 comentarii

BULA 18-02-2014 - 08:48

Sa se duca profesor la tara, ca asta e menirea lui.

Tache 18-02-2014 - 08:55

Tu ESTI la tara….sa-l intampini…..????

mircea 18-02-2014 - 08:51

Dar dintre toti liberalii nu gasiti altceva mai de soi???Cacaru se scoala tarziu,se trezeste dupa sesiune si dasteapta dupa viitoarea legislatura.Se vad dela o posta roadele condilierei MONYQUE MACOBEY

UnUL 18-02-2014 - 10:08

?????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult