Antonescu rămâne preşedinte. CCR: Blaga, demis legal de Senat | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Antonescu rămâne preşedinte. CCR: Blaga, demis legal din fruntea Senatului

UPDATE Antonescu rămâne preşedinte. CCR: Blaga, demis legal din fruntea Senatului

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE 16.20: Vasile Blaga acceptă cu jumătate de gură decizia CCR. „Este o decizie a Curţii Constituţionale pe care noi o respectăm. Ea clarifică, sper eu o dată pentru totdeauna, în actuala construcţie şi cu actualul regulament al Senatului, problema schimbării preşedintelui Senatului şi spune foarte clar că ceea ce a fost valabil 22 de ani nu mai este valabil, în sensul în care până acum preşedinţii Senatului erau aleşi la începutul legislaturii. De aici înainte el va fi ales la începutul legislaturii, dar de fiecare dată când majoritatea se va schimba va putea fi schimbat. Până acum nu a putut fi schimbat. Vă reamintesc încercările de a-l schimba pe domnul Văcăroiu la un moment dat, pe domnul Geoană la un moment dat. Era o decizie a CCR în acest sens că doar la propunerea grupului parlamentar care l-a propus sau dacă a încălcat regulamentul, ceea ce nu a fost cazul”, a declarat, potrivit Agerpres, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Antonescu rămâne preşedintele Senatului, după ce CCR a respins sesizarea PDL, privind demiterea lui Vasile Blaga din funcţie.

Antonescu rămâne preşedinte. CCR: Blaga, demis legal din fruntea Senatului

Antonescu rămâne preşedinte. CCR: Blaga, demis legal din fruntea Senatului

Curtea Constituţională a României a respins joi sesizarea PDL privind hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului. CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea PDL privind dispoziţiile art. 30 alin. (3) şi (4) din Regulamentul Senatului şi ca neîntemeiată partea referitoare la hotărârea plenului Senatului nr. 24 privind revocarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului şi Hotărârea nr. 25 privind numirea lui Crin Antonescu la şefia acestui for legislativ, transmite Agerpres. Decizia de respingere în primul caz vine ca urmare a declarării neconstituţionale a dispoziţiilor alin. 1 din acelaşi articol – 30, încă din 2005, la care fac trimitere prevederile criticate de PDL şi pe care Senatul nu le-a pus în acord cu decizia CCR de atunci nici până în prezent.

În ceea ce priveşte cele două hotărâri ale Senatului, CCR a decis respingerea, deoarece s-a pronunţat anterior, pe 9 iulie, în acest caz. Pe 14 septembrie, grupul senatorilor PDL a depus la Curte o nouă sesizare cu privire la Hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Curtea Constituţională a luat miercuri trei decizii. Este vorba despre hotărârea plenului Parlamentului referitoare la componenţa actuală a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, sesizarea de neconstituţionalitate, formulată de preşedintele Traian Băsescu referitor la Petromidia, şi Legea privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene care stabileşte condiţiile de numire a conducătorului delegaţiei care reprezintă România la reuniunile Consiliului European.

2 comentarii

US 27-09-2012 - 16:31

Antonescu oricum ramanea in functie indiferent ce spunea cacatul de curte.
Din cauza asta javrele au si dat verdictul asta, si pentyru ca toti retardatii sa spuna „vezi ba ca e curtea impartiala”…si alte ineptii.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-09-2012 - 00:13

Mare dezamagire , pt.Crinu ! Cu buldogul repus , dormea si el ca deobicei !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult