Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu refuza sa semneze condica la Cotroceni

Antonescu refuza sa semneze condica la Cotroceni

scris de Ziua Veche
0 afisari

Seful statului i-a chemat luni la consultari, la ora 17, pe liderii partidelor politice, pe reprezentantii independentilor si ai minoritatilor nationale pentru a gasi o solutie prin care Agentia Nationala de integritate sa redevina functionala.


In acelasi scop, membrii Cabinetului Boc se reunesc in sedinta de la ora 14, unde ar urma sa discute un proiect de lege initiat de Ministerul de Justitie privind organizarea si functionarea ANI in acord cu decizia Curtii Constitutionale care a declarat neconstitutionale unele prevederi din actuala lege. Ministrul de Interne Vasile Blaga a precizat: “Deja exista un proiect pe care l-a propus Ministerul Justitiei si care raspunde cerintelor Curtii Constituionale. Il discutam azi in Guvern. Coalitia va sustine aproape sigur acest proiect”, a apreciat Blaga, inaintea sedintei conducerii PDL. Atat PSD, cat si PNL si PDL s-au reunit luni dimineata in sedinte ale conducerilor lor pentru a-si stabili pozitia la consultarile de la Cotroceni.

Discutii separate cu Puterea si Opozitia

Daca presedintele UDMR Marko Bela si cel al PSD victor Ponta si-au confirmat participarea la discutii, seful PNL Crin Antonescu nu s-a aratat interesat. PNL a decis luni sa nu mai participe la niciun fel de consultari convocate de seful statului, pana cand actiunea si discursul presedintelui Traian Basescu nu vor deveni echilibrate, nu partizane, a anuntat presedintele PNL, Crin Antonescu. El a adaugat ca liberalii vor merge la Cotroceni numai in cazuri impuse de situatii limita. “PNL este decis sa nu mai fie element de decor in actiunile presedintelui”, a mai declarat seful liberalilor. El isi exprimase inca de dimineata intentia de a refuza discutia cu Basescu: “PNL nu ar mai trebui sa semneze condica la Cotroceni”. Administratia Prezidentiala a anuntat ca la ora 17.00 sunt asteptati reprezentantii opozitiei – PNL, PSD si PC, iar de la ora 18.00 cei care susţin Guvernul – PDL, UDMR, grupul parlamentar al minoritatilor nationale si grupurile parlamentare de independenti din Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult