Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu s-a rupt de Orban

Antonescu s-a rupt de Orban

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Ruptura dintre liderii liberali Crin Antonescu si Ludovic Orban pare a fi definitiva. Seful PNL nu mai vede rostul functiei de prim-vicepresedinte ocupate de Orban si sustine alegerea conducerii PNL pe baza unei motiuni, in echipa. Pe de alta parte, Ludovic Orban, care l-a ajutat pe Crin Antonescu sa ajunga presedintele liberalilor nici nu vrea sa auda de votarea unei echipe de conducere la Congres.


Liberalismul inseamna, in primul rand, o competitie libera – fair play intre indivizi in societate. Si cred ca si in interiorul PNL liberalismul trebuie sa insemne acelasi lucru. Cred ca valorile individuale trebuie sa iasa la suprafata prin legitimitatea pe care le-o confera votul individual exprimat de fiecare delegat la Congres”, sustine Orban, care se fereste sa intre intr-o disputa cu Antonescu. El explica: “Sunt un delegat la Congresul PNL, voi vota in functie de modul in care va arata Statutul, in functie de strategia politica a partidului, in functie de tot ceea ce inseamna alternativa de guvernare – la ceea ce se intampla astazi in Romania. PNL se afla pe un curs ascendent. PNL este astazi singura alternativa serioasa la incompetenta si reaua vointa a Guvernului Boc.

 

 

Mana forte la carma partidului

 

Liberalii trebuie condui de o mana forte, dar “nu pentru a promova niste apropiati”, sau “pentru a strange de gat pe cine ridică prea mult capul”, ci, impreuna cu o echipa, pentru “a forta partidul sa se deschida, sa se modernizeze”.
“Voi pleda (…) pentru sistemul de motiuni si de echipe la conducerea partidului. (…) Daca motiunea, linia, strategia mea si modificarile statutare pe care le solicit sunt acceptate de catre partid, atunci, evident, imi asum obiectivul de a fi un partid de peste 30% la alegerile din 2012, imi asum un program impreuna cu o echipa, facem, daca nu simplificam prea mult, un soi de contract de management”, si-a detaliat strategia Antonescu, luni, la un post tv. Singurul liberal mentionat seful PNL pentru viitoarea sa echipa a fost cel al senatorului Mircea Diaconu. Cu toate acestea, Crin Antonescu a dorit sa marturiseasca faptul ca nu este sigur ca va candida. El a explicat ca, in lipsa mijloacelor statutare de a avea puterea, de a reforma partidul, nu va candida doar de dragul de a fi presedintele PNL.

 

0 comentariu

gogo 23-02-2010 - 19:15

Daca Marin sare cu parnosu’,e ok, ma ocup eu de toate,ca pe criza asta, am vazut, o gramada de mese… libere.0722……!

cititor 23-02-2010 - 21:38

Sambata si duminica mi-ati lipsit. Stiu,azi e marti.Mi-a fost greu sa va scriu, dar am inceput..Abia astept Jurnal Ziua veche.Zilnic de aici incep accesarile.Ma simt ca si cum nimic nu s-a inamplat cu redactia.Va redescopar,jurnalistii adevarati ca in urma cu cativa ani.Si sunteti multi pe care abia astept sa va citesc.De maine,insa, am sa va scriu si eu.In fiecare zi.Un fel de dialog cu voi.Cu fiecare.Ce spui Fefe?Stiu ca nu mai recunoscut!

parerea mea 23-02-2010 - 22:41

Orice ar zice Fefe, daca te recunoaste sau nu,

TINE-TI PROMISIUNEA SI SCRIE !

Dupa cum te exprimi esti un Domn sau Doamna cu „D” mare

[quote name=”cititor”] .De maine,insa, am sa va scriu si eu.In fiecare zi.Un fel de dialog cu voi.Cu fiecare.Ce spui Fefe?Stiu ca nu m-ai recunoscut![/quote]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult