Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu se teme de un eșec al USL

Antonescu se teme de un eșec al USL

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în cadrul grupurilor parlamentare USL, că în situaţia în care nu se va ieşi din capcana „logicii de partid” privind activitatea Guvernului, proiectul USL va eşua.

Antonescu se teme de un eșec al USL

Liderul PNL a subliniat, în reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, PNL şi PC, că problema USL vizează în primul rând nivelul de aşteptare generat în alegeri, iar menţinerea unei logici de partid în evaluarea activităţii Guvernului poate duce la eşecul Uniunii. „Să nu cădem în capcana de a uita că există USL, şi în lipsă de opoziţie, în lipsă de alternativă, să gândim doar în termenii logicii de partid (…) USL nu există în afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul are probleme în fiecare zi, Parlamentul va trebui în continuare să explice ceea ce nu e deloc confortabil ce nu poate face. Să ducă bătălia, cum îndemna premierul, cu Traian Băsescu. Mai o duce Traian Băsescu decât noi”, a afirmat Antonescu.

Tema a fost reluată ulterior de liderul PNL. „Dacă vom rămâne cantonaţi într-o logică de partid, în care nu vom înţelege că dacă Guvernul reuşeşte, reuşim toţi – nu se poate ca unii să reuşească, şi unii nu – dacă vom cântări în fiecare zi cine a câştigat mai mult în cutare hotărâre guvernamentală ca imagine şi ce o să se întâmple, şi ce o să facă PSD şi dacă nu cumva PNL va face, dacă vom rămâne doar cu atât, dacă lucrurile astea nu pot fi eliminate, proiectul, şansa cu care România nu se va mai întâlni curând de a avea o asemenea forţă politică în stare să lucreze pentru ea, vor eşua„, a susţinut preşedintele PNL.

De asemenea, Antonescu a menţionat că lupta cu Traian Băsescu nu trebuie să fie prioritatea liderilor USL. „Dincolo de iluziile de presă nu Traian Băsescu, nici măcar instituţiile pe semne, şi zic literalmente pe semne, controlate şi acţionate – anticonstituţional în fond – politic de către acesta sunt adversarii noştri. Nu micile lor întreprinderi, oricât de mult ne-ar putea afecta şi ne afectează sunt provocarea cea mai importantă căruia ar trebuie să-i răspundem. Marea noastră problemă, marea noastră luptă, marea noastră bătălie este cu aşteptarea pe care noi înşine am generat-o cu faptul că poate nedrept, dar asta este viaţa politică, noi nu răspundem doar aşteptărilor legate de proiectul politic, de programul de guvernare. Noi răspundem aşteptărilor unei societăţi româneşti care a pierdut în foarte multe privinţe 7-8 ani, care a dat înapoi în foarte multe privinţe în 7-8 ani care trebuiau să aibă alt curs (…) Bătălia nu este nici în Parlament, nici în Guvern, nici cu Traian Băsescu, nici cu oamenii săi uneori ai senzaţia ceva mai mulţi decât înainte, aflaţi în posturi cheie. Bătălia este pentru o funcţionare normală a statului român, tema, miza Parlamentului este de a face tot, dar nu mai puţin decât tot ce este necesar, îndreptăţit, legal, legitim, pentru ca instituţii din statul român să funcţioneze corect”, a precizat liderul PNL.

În plus, liderul PNL a susţinut că este necesară o comunicare mai convingătoare în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală. „Probabil că în raport cu aşteptările şi cu psihologia populară a aşteptării, cu marile reparaţii sau cu marile deschideri pe care societatea românească pe care le aşteaptă lista lucrurilor pe care noi nu le-am reuşit încă poate fi şi mai lungă. Cred că poziţia şi atitudinea corectă, lucidă şi cu şanse de a da rezultate este să fim conştienţi şi să comunicăm în continuare, poate şi mai convingător pe lucrurile pe care le-am făcut şi să fim conştienţi de greutatea, de povara uriaşă a aşteptărilor”, a mai menţionat Antonescu, conform mediafax.

25 comentarii

CONGO 31-08-2013 - 16:32

Asa deci, acu la catastrofa ii zice esec?
Ai dreaq cu sinonimele lor de cacarai!

MARIA 31-08-2013 - 18:14

ALOOOOOOOOOOOOOOO !
DL . DOROBANTU VALENTIN , SE POATE ASA CEVA , MAI ALES CA SUNTETI ,MANAGER PRIVAT, TOCMAI LA CFR CALATORI ?

STIM RASPUNSUL, AVETI CU TOTUL SI CU TOTUL ALTE PREOCUPARI , IN NICIUN CAZ RENTABILIZAREA SOCIETATII , ADICA ADUCEREA EI PE PROFIT !!!!!

STIM CA ATI “FABRICAT” UN PROGRAM DE REDRESARE A SOCIETATII CFR CALATORI(ASA SA NU ZICA CINEVA ,CA NU ATI FACUT CHIAR NIMIC) CARE DUCE SPRE O SI MAI MARE DEVALIZARE , ADICA REZULTATUL ESTE LESNE DE ANTICIPAT SI DE UN COPIL DE GRADINITA .

“Cum ar arata, de pilda, prima calatorie cu trenul a doamnei Manescu, dupa 10 ani?
Se va urca intr-un vagon de Regio si va incerca sa ia pulsul activitatii nasilor?
Va incerca sa se strecoare printre calatori, evitand sa se faca remarcata, urmarind cate bilete taie conductorii si cati bani baga acestia in buzunare?
Ar avea rabdare sa suporte timpii morti pe care calatorii ii inghit zi de zi, din cauza diverselor intarzieri?
Ma intreb, de pilda, cum va reactiona Ramona Manescu in momentul in care trenul, care se misca cu viteza melcului, se va opri undeva in plin camp si va stationa acolo, zeci de minute in sir, fara ca cineva sa anunte care-i cauza acestei opriri…
Va sari de pe scaun, isi va da baticul jos de pe cap, isi va scoate ochelarii de soare de la ochi si va tine un discurs tip Che Guevara in fata calatorilor?
Sa ne imaginam cum va suporta doamna ministru caldura din vagoane, intr-un tren oprit din cauza ca s-a defectat locomotiva? O locomotiva pe care sta scris “Electroputere 1974″.
Ne-am imaginat un scenariu, pe care unii, poate, il considera fantezist, dar toate situatiile expuse reprezinta realitatea de care ne lovim zi de zi pe rutele CFR. Nasi care iau spaga razand, furturi din infrastrucura, care fac calatoria cu trenul un chin, locomotive care ar fi trebuit scose demult din uz, gari care arata ca dupa bombardament si o infrastructura depasita de timp.
Ma indoiesc ca doamna Manescu va putea pune pe picioare o companie care deja traieste mai mult din mila statului, actionarul majoritar.
Din mila noastra pana la urma, pentru ca statul face bani umbland la buzunarele noastre.
Normal ar fi fost ca statul sa produca bani pentru cetateni, prin companiile la care este actionar majoritar”

RUSINE , DL. DOROBANTU VALENTIN .

CONGO 01-09-2013 - 03:38

Iar m-au descoperit basistii astia!

CONGO 01-09-2013 - 03:47

HUHULEEEE !!! Ajutor bai, m-au napadit basistele!

neacsum 31-08-2013 - 17:05

Pai am invatat ca la scaderi le spune cresteri negative, care e problema?

digital 31-08-2013 - 17:11

ce dreq nu v-ați prins!
de-acu fiecare cu aia a măssii!
la europarlamentare fiecare, la prezidențiale ce să mai vorbim, iar cu constituția e doar un referendum de tip băsescian, adică de paradă!
e …”grele” pentru unii care fac analize-anal-listice!

salut 31-08-2013 - 17:31

E foarte bine. USL avea sens pentru destructurarea basismului. Acum, daca au pus amandoi capacul pe oala si s-au aliat cu Basescu, e mai bine daca se despart. Macar unul sa faca opozitie, nu non-combatul, blatul de acum.

pathfinder 01-09-2013 - 11:17

Opozitie???
Dupa ce au castigat alegerile cu 70%???

E clar.
Neuronul singuratic a dat rateu din nou.

Funny guy. Sau gay???

neacsum 31-08-2013 - 17:38

Salut, Antonescu nu face opozitie. Daca citesti atent realizezi ca discursul lui este impotriva celor din interirorul USL, sau mai bine zis al PNL care critica activitatea guvernului sau mai bine spus a primului ministru care pentru ministrii PSD e muma si pentru ai PNL e ciuma. Tot speech -ul lui Antonescu este pentru calmarea spiritelor in interiorul USL si PNL si respectarea deciziilor lui Ponta. Unde vezi opozitia aici, nu inteleg .

salut 31-08-2013 - 17:51

Am citit, ai dreptate, ii cearta pe ai lui. Eu am raspuns strict la ideea ca „USL sa se desparta”, nu neaparat ca vine din discursul lui Antonescu. Pentru asta, am zis ca nu mai irosesc tastatura. Un castrat.

neacsum 31-08-2013 - 17:42

Nu a spus el ca vrea sa fie femeie? Pai de cand a aparut USL a tot fost femeia lui Ponta care i-a facut ce a vrut … muschii lui si cu referendumul, si cu cele 11 puncte ale lui Barroso, si cu coabitarea unde l-a facut partas, si cu Kovesi, si cu predarea ministerului justitiei. A stat saracu Antonescu numai in patru labe si acuma se plange ca nu e femeie.Mare pisicher!

Ionel 31-08-2013 - 17:58

In primul rind neaga existenta unei opozitii pentru ca nu exista asa ceva.
USL +PDL= puterea =regimul Pinochet
Din pacate lipseste un Allende.

kapa 01-09-2013 - 10:40

e un esec anuntat,presedentia nu e pentru cine se pregateste si cred in discernamantul acestui popor

UnUL 01-09-2013 - 15:55

Mda. NOI NE TEMEM DE O REUȘITĂ A USL, CARE VA DISTRUGE TOTAL ROMÂNIA.

salut 01-09-2013 - 15:58

Care „VOI” mai bou basist?

UnUL 01-09-2013 - 16:03

Noi, cei ce gândim normal și logic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 16:11

Desigur este NORMAL si LOGIC ca UnII sa traiasca in

ACEASTA …mizerie :

http://baselandia.wordpress.com/2013/08/27/hagi-tudose-traieste/dante1/

salut 01-09-2013 - 16:13

Hahahaha, prostalanul forumului, UnUL, isi inchipuie ca reprezinta pe cineva…si ca ridicolul sa fie maxim (d’aia-i bou d’ala de Cluj, hotarat, statornic in prostie!)….zica ce i-ar reprezenta tocmai pe aia care „gandesc normal si logic”.

Hahahaha!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 16:22

Ma’h BHOULEAN LUSTRUYTOR ,

CONSACRAT ca M A R V A esti , doar tu,

Cum plm .vorbesti tu cu un INTELECTUAL

VALOROS !

UnUL 01-09-2013 - 16:27

Salaud, eu nu „îmi închipui” nimic, chiar așa e. Tu în schimb nu faci altceva decât să-ți „închipui” tot soiul de i m b e c i l ii t ă ț i.

ValVerde 01-09-2013 - 16:18

Ce dracu’ or pune astia in apa aia cu care uda pasunea ca iese iarba zapacita ???

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 17:46
UnUL 02-09-2013 - 10:03

Am răspuns mai sus.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-09-2013 - 16:05

Esti oleaka si SADO- MASOCHIST ,

Chiar te simti bine , zgandarind !?!

ultimul mohican 01-09-2013 - 18:18

Lupta cu Basescu nu mai e o prioritate pina se integreaza tot PDL-ul in PNL dupa care trebuie inventat un nou partid ca sa aibe cu cine sa se lupte si nu faca monologuri de unu singur la prezidentiale. Totusi, nu inteleg pentru ce are nevoie de consilieri militari ca doar nu o sa iasa lupte la baioneta cu redute si transee in Parlament.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult