Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu şi coabitarea Băsescu-Ponta

Antonescu şi coabitarea Băsescu-Ponta

scris de A.H.
12 afisari

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că pactul dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu nu a adus niciun plus pentru România.

Ponta, Antonescu şi Băsescu, întâlnire la Senat

Ponta, Antonescu şi Băsescu,

„Ştiam ce se va întâmpla. Nu sunt surprins de evoluţia lucrurilor. Eu cred că această aşa-zisă coabitare nu a adus niciun plus pentru România. Ea a adus câştiguri de natură politică internă, în spaţiu mic, ca de obicei. Câştiguri exclusiv lui Traian Băsescu şi oamenilor săi. Asta nu priveşte cu nimic România. România, dacă a câştigat ceva, a câştigat la sfârşitul anului trecut o majoritate foarte solidă, în consecinţă, un guvern foarte stabil, un guvern care să aibă posibilitatea de a lua decizii majore. Toate lucrurile acestea nu au fost oferite de pactul de coabitare care, din punctul meu de vedere, nu i-a folosit decât lui Traian Băsescu„, a spus Antonescu la Realitatea TV.

Crin Antonescu, solidar cu Victor PontaNu am semnat niciun pact, nu am fost de acord cu semnarea acestui pact. I-am spus foarte limpede convingerea mea lui Ponta. Am participat la o discuţie despre care speram să nu se soldeze cu semnarea unui pact de coabitare. Totuşi, s-a întâmplat acest lucru. Am rămas solidar şi rămân solidar cu Victor Ponta. Pot sa îmi explic motivele care l-au făcut să facă acest gest politic, dar, din păcate, cred că am avut dreptate. Nu are importanţă dacă am avut sau nu dreptate. Are importanţă, însă, că din capul locului am fost împotriva acestui act politic. Mergem mai departe, în deplină solidaritate cu Victor Ponta, cu guvernul nostru, cu majoritatea noastră şi cu proiectele noastre”, a mai spus Antonescu.

Întrebat când vor fi finalizate regionalizarea României şi revizuirea Constituţiei, Antonescu a răspuns: „Probabil în cursul anului viitor. Ele nu sunt în aer, sunt amânate, o amânare regretabilă. Noi ne-am fi dorit mai devreme să facem aceste lucruri, mai ales regionalizarea. Majoritatea a funcţionat, noi, din prima zi în noile mandate, am purces la aceste proiecte cu prioritate. Pur şi simplu, o Curte Constituţională în care Traian Băsescu are personal în continuare o majoritate a decis, în mod aberant, că legea referendumului în noua formă este constituţională, dar nu se poate aplica decât peste un an. Ceea ce a tras după sine probabilitatea acestei amânări”.

„Lucrurile între mine şi Victor Ponta sunt mai clare, mai aşezate şi mai bune ca niciodată”, a mai declarat Antonescu. Preşedintele PNL a mai arătat că Traian Băsescu „a fost reinventat de coabitare, a fost reîncărcat”.

Antonescu: Mi se pare trist ca privatizarea unei mari companii să prilejuiască un fel de joc de-a şoarecele şi pisica

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că i se pare „trist” şi „inestetic” că privatizarea CFR Marfă prilejuieşte un joc politic de-a şoarecele şi pisica între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

„Gândul în care declaraţiile domnului Băsescu au dus discuţia a generat această polemică. Mi se pare în continuare trist, de-a dreptul inestetic, ca o temă de importanţă majoră – privatizarea unei mari companii să prilejuiască un fel de joc de-a şoarecele şi pisica, în care până la urmă cine câştigă… Domnul Băsescu speră ca această privatizare să eşueze şi să mai câştige în felul acesta nişte puncte într-un joc destul de meschin şi fără orizont. (…) Se pierde timpul. Se stă la pândă pentru câteva puncte electorale nenorocite care nu ştiu cui şi cum vor putea folosi”, a spus Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.
El a susţinut că declaraţiile sunt „nefaste”, iar preşedintele ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la propunerea pentru desemnarea unui ministru al Transporturilor. „Acea decizie a CCR dă dreptul în mod abuziv să respingă o dată dacă nu-i convenea, dar ideea era că ar fi natural şi de dorit să avem cât mai repede un ministru titular şi dedicat exclusiv acestui domeniu – Transporturile”, a arătat Antonescu.
Pe de altă parte, liderul liberal a precizat că nu se află nici la Miami, nici la Neptun. „Deosebirea este că sufleteşte (…) mă aflu alături de premier, nu la Miami. Nu am fost încă în această viaţă la Miami şi nu sunt nici acum la Miami. Sunt mult mai aproape. (…) La Neptun nici cu trupul, nici cu gândul”, a afirmat Antonescu, indicând că nu se află nici la Mamaia.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că susţine modificarea legislaţiei astfel încât crimele comunismului să fie considerate imprescriptibile.

Antonescu a fost întrebat la Realitatea TV dacă PNL susţine, în contextul cazului Alexandru Vişinescu, o eventuală modificare a legislaţiei astfel încât crimele comunismului să fie clar definite şi considerate crime împotriva umanităţii, imprescriptibile, indiferent de data la care au fost comise. „Categoric susţin aceste lucruri. (…) Am discutat cu Andrei Muraru, directorul IICCMER, acolo este o echipă de oameni tineri, capabili şi categoric calificaţi, fac o treabă foarte bună şi tot ceea ce putem face în sprijinul lor vom face. Eu personal sunt întru totul de acord”, a afirmat Antonescu la Realitatea TV.
El a subliniat că admiră maniera în care comunitatea mondială evreiască a luptat pentru a impune tema Holocaustului şi o legislaţie în cele mai importante ţări.

5 comentarii

mariana 07-08-2013 - 09:52

da ce stie acest adormit despre privatizari? nu stie absolut nimic, acest om nu are nimic in capul lui inafar de ura pe basescu inloc sa recunoasca senin ca toate asa zisele proiecte a lor au iesuat inainte de a incepe, tot ce nu le iese da vina pe basecu dar nimic nu ma mai mira la acesti doi clovni, unul plagiator celalant madre si tadre. LOLEK SI BOLEK.

salut 07-08-2013 - 11:20

Mai da-l in palarie si pe asta. Auzi „are importanta ca a fost impotriva coabitarii” dar „il sustine pe Victor Ponta”. Cata ipocrizie! Oricum, e doar un cadavru politic de care jigodia nationala isi bate joc.

BULA 07-08-2013 - 11:20

Antonescu e pe post de prezervativ, in coabitarea Basescu-Ponta.

hekmatiyar 07-08-2013 - 13:21

Nenorocitilor!!!!!!!!!!!!!!!!! Vorba lui Moromete, sic!

MATEI 07-08-2013 - 16:09

SITUATIA LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR, ESTE LA FEL SI DUPA PLECAREA LUI FENECHIU , ACEIASI DEBANDADA ,MAI MULT, FIECARE FACE CE VREA !
ACEIASI SITUATIE ESTE SI LA CFR CALATORI , UNDE ABUZURILE DE ORICE FEL , TEROAREA SI SANTAJUL SE TIN LANT .
OARE CAT VA MAI DURA BATAIA DE JOC A MANAGERULUI PRIVAT, DOROBANTU VALENTIN , PLATIT CU MII DE EURO LUNAR PENTRU CONTRAPERFORMANTE PE TOATE PLANURILE ?
CINE POATE SA IA O DECIZIE, URGENT ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult