Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu susţine eliminarea pragului electoral

Antonescu susţine eliminarea pragului electoral

scris de A.B.
6 afisari

Crin Antonescu este de acord cu eliminarea totală a pragului electoral şi anunţă că forma finală a proiectului privind uninominalul pur va fi dată de Camera Deputaţilor.

crin antonescu“Sunt de acord cu eliminarea totală a pragului electoral pentru că, aşa cum a argumentat public, cred, şi senatorul Şova, în momentul în care mergem pe varianta maximală a uninominalului, nu mai putem discuta despre prag. Pur şi simplu, câştigătorul în fiecare colegiu, fără nicio excepţie, câştigă mandatul”, a declarat Crin Antonescu.

El este convins că trebuie eliminat orice prag electoral şi reaminteşte că forma finală a respectivului proiect legislativ va fi dată, până la urmă, de Camera Deputaţilor.

Întrebat dacă uninominalul pur nu ar putea duce la o fragmentare a forţelor politice în Parlament, Antonescu a răspuns că o asemenea formulă simplifică lucrurile.

„Nu, nu e vorba de nicio fragmentare. O asemenea formulă simplifică lucrurile în sensul că ea generează şi întreţine, după, de pildă, exemplu Marii Britanii, sistemul cu două partide mari sau două forţe politice mari”, a spus Antonescu pentru Agerpres.

De menţionat că Senatorul PSD Dan Şova a declarat că sistemul de vot uninominal pur dintr-un singur tur aparţine uneia dintre cele mai vechi şi mai consolidate democraţii din lume, cea din Marea Britanie, şi vine să rezolve toate criticile care au fost aduse de-a lungul timpului inclusiv de societatea civilă.

2 comentarii

Mache 11-05-2012 - 21:02

Hai mai baieti, nici chiar asa! Eu inteleg ca a inceptu sa inghete rahatul in voi la gandul alegerilor din toamna, dar acum hai sa nu exageram. Oricat de nasol se prabuseste USL-ul in parlament tot intra 😉 🙂 🙂

Mache 12-05-2012 - 16:37

Scuze!

Am uitat ca UDMR e in pericol sa nu intre in parlament, asa incat pragul electoral trebuie suprimat de „patriotii nationale” 😉 😉 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult