Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Antonescu: Viktor Orban nu mai vrea maghiari în Parlamentul României

Antonescu: Viktor Orban nu mai vrea maghiari în Parlamentul României

scris de A.B.
3 afisari

Crin Antonescu susţine că premierul Ungariei, Viktor Orban, vrea ca maghiarii din România să nu mai fie reprezentaţi în Parlament, motiv pentru care sunt încurajate formaţiunile alternative UDMR.

orban

foto: caleaeuropeana.ro

Liderul PNL consideră că strategia guvernării de la Budapesta este susţinerea unor partide alternative la UDMR, pentru a avea loc un partaj al comunităţii maghiare, în opinia sa premierului Viktor Orban convenindu-i ca maghiarii din România să nu mai fie reprezentaţi în Parlament.  Antonescu a dat exemplul Slovaciei, în care s-a reușit o astfel de strategie și a completat că partidele românești trebuie să facă tot posibilul pentru a bloca o astfel de finalitate, considerând că UDMR este formațiunea care i-a reprezentat într-un raport rezonabil cu celelalte formațiuni din România pe etnicii maghiari. Antonescu a apreciat, la Realitatea Tv, în cadrul emisiunii „Realitatea la raport”, tonul lui Victor Ponta, în răspuns la acțiunile oficialilor unguri. El a comentat că Viktor Orban se consideră, în raport cu maghiarii din toată lumea, cum se consideră Papa față de catolici. În opinia liderului PNL, președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să aibă un mesaj după discuțiile de la Palatul Cotroceni cu premierul Ungariei, având în vedere ”lezarea”

1 comentariu

MITRA ANGELA 06-06-2012 - 22:20

Trebi desfintate domnilor UDMERE si cele lalte organizati soviniste doamne ajuta sa scapam de unguri

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult