Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Anularea HG privind UMF Târgu Mureş, prima măsură a Guvernului

Anularea HG privind UMF Târgu Mureş, prima măsură a Guvernului

scris de A.B.
3 afisari

Prima decizie a Guvernului, după învestire, va fi anularea HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş a spus Victor Ponta la Consiliul Executiv Naţional al PSD.

umf targu mures

foto: puterea.ro

Membrii Consiliului Executiv al PSD au dezvăluit, pentru Mediafax, că prima măsură pe care o va lua Cabinetul condus de Victor Ponta va fi anularea HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie ( UMF) Târgu Mureş.

Potrivit surselor citate, Ponta le-a spus preşedinţilor de organizaţii judeţene ale partidului, reuniţi în CExN, că prima decizie a Guvernului său după învestire va fi să anuleze HG privind UMF Târgu Mureş.

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu.

10 comentarii

Ereticu1 02-05-2012 - 15:07

Foarte bine. Si mai ales, „FARA UNGURI LA GUVERNARE”!

Ciu Huhu 02-05-2012 - 15:59

SUBSCRIU!!!!!!!!

Mache 02-05-2012 - 18:04

Ce te faci insa saptamana viitoare cand guvernul USL va descoperui cu surprindere ca ungurii pot aduce o participare valoaroasa la sprijinirea guvernului si ca atare merita ceva prefecturi si alte cilane de ros? 😉

razvi 02-05-2012 - 17:40

La unguri sa le dai carti si dictionare in limba romana pentru a cunoaste limba oficiala din Romania.

Mache 02-05-2012 - 18:02

Duipa ultimele evolutii se pare ca USL le va oferi ungurilor niste prefecturi si oase de ros prin deconcentrate. Probabil ca tiparirea manualelor dureaza prea mult 😉

urbos 02-05-2012 - 18:15

Labagiule, te guduri singur, ai luat muye, obisnuieste-te cu gandu vierme. Hehehehehe!

vasile 02-05-2012 - 18:26

Prima masura trambitata de scarnavia de EMIL BOC in 2008 a fost : in primele 5 minute de guvernarre, vom aplica legea de marire a salariilor cadrelor didactice cu 50 % . Ce a urmat ???? Dupa ce au vazut voturile favorabile ale fraierilor votanti, a anulat legea cu o O.G. Absolut toate masurile luate de nazistul Boc au fost impotriva poporului dictate de Marele Satana Basescu.

Mache 02-05-2012 - 18:49

Vasilica,

Io zic sa nu te grabesti. Pontadorul o sa faca ceva similar insa un pic mai subtil. El o sa va dea aia 16% promisi de altfel de Ungureanu si Boc. Insa politicle sale vor duce la cresterea inflatiei asa ca dupa marirea lefurile o sa aveti puterea de cumparare mai mica.

Catdespre marirea lefurilor dascalimii cu 50% nu trebuie uitat faptul Ponta si PSD-eii sai erau in guvernul Boc din 2009. Ei au fost de fapt cei ce au initiat si au sustinut isteric povestea cu maririle de salarii ale profesorilor in 2008. Totusi odata ajunsi in guvern dupa alegeri s-au luat cu alte treburi mai importante si or fi uitat saracii 😉 Sper ca jnu astepti sa vezi ceva de la ei acum?! 😉 😉 🙂

Dorin C. 03-05-2012 - 04:17

Eu i-as lasa pe unguri sa studieze medicina in limba lor. Treburile se vor „regla” de la sine. Absolventii vor fi limitati insa la zonele locuite de ei pentru gasirea unui job. Daca nu-l vor gasi acolo, vor fi nevoiti sa invete limba tarii in care traiesc sau vor cauta job-uri in Ungaria.

Romeo2110 03-05-2012 - 07:37

>Eu i-as lasa pe unguri sa studieze medicina in limba lor.
Presupun ca te referi la ungurii din Ungaria !

Eu propun ca in Ungaria sa se deschida sectii de limba romana, pt maghiarii din Romania care se duc sa studieze la Budapesta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult